Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> מסעדות מומלצות בגליל המערבי שכדאי להכיר

מסעדות מומלצות בגליל המערבי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הגליל כולו חווה פריחה קולינרית מרהיבה בשנים האחרונות, ובפרט נפתחו לא מעט מסעדות בגליל המערבי שהצטרפו למוסדות הקולינריים הוותיקים באזור היפהפה שבין ראש הנקרה לעכו, בין הים לבין הקו (הדמיוני, כמובן) שמחבר את כרמיאל וראמה עם שתולה ונטועה - כך שלכל מי שחי באזור או מגיע לטייל בו ממתינות לא מעט אפשרויות לאכול טוב

השפים המובילים שעלו לצפון


אחת הסיבות להתרבותן של מסעדות בגליל המערבי היא מספרם הרב יחסית של השפים המובילים שעזבו את המרכז אפוף העשן והשאון לטובת חיים שלווים יותר בגליל וכמובן שלא זנחו את האהבה לאוכל אלא המשיכו לטפח אותה באווירה הפסטורלית של הצפון.

דוגמה אחת לכך היא מיכאל גרטופסקי, שלמד בקורדון בלו, פתח מסעדה עם יונתן רושפלד והוביל מסעדות תל אביביות נוספות - עד שהבין כי הלב שלו כמה לטבע וכי החלום האמיתי שלו הוא מסעדה גלילית אותנטית. התוצאה: "מיכאל ביסטרו מקומי" ששוכן במושב לימן, בתוככי בוסתן קסום, ואשר מציע חוויה ייחודית שאוכל משובח הוא רק חלק ממנה.

שתי דוגמאות נוספות למגמה זו הן בועז קוינטנר ("ביג מאמא") שמציע ארוחות אינטימיות בהתאמה אישית במצפה הילה, וארז קומרובסקי ("לחם ארז") שעבר למתת ומקיים בישוב היפהפה סדנאות בישול חווייתיות במיוחד.

אלומה ואדלינה


לצד השפים החדשים שעלו לגליל ישנן כמובן גם מסעדות שף בצפון שפועלות באזור מזה שנים רבות - שתיים מהבולטות שבהן הן אלומה ואדלינה.

אלומה שוכנת בין כפר ורדים לבין תרשיחא, פועלת בימים שני עד שבת, מגישה עסקיות בשעות הצהריים (פרט לשבתות) וערוכה גם לקיום אירועים (של עד 50 איש). התפריט של המקום היפהפה מבוסס על חומרי גלם מקומיים ומשלב בהצלחה את המודרני עם המסורתי. בין השאר תוכלו ליהנות באלומה ממנות ראשונות כמו סשימי גלילי של מוסר ים, טבולה, לבנה, עשבים וצנוברים, ומעיקריות דוגמת פפרדלה חלמונים, חמאת מרווה, אפונה ופיקוריני.

אדלינה שוכנת בקיבוץ כברי ומציעה תפריט ספרדי ים תיכוני מוקפד וטעים. העיצוב הכפרי המרהיב והמרפסת המלבבת משלימים חוויה גלילית מענגת במיוחד. אדלינה סגורה אף היא בימי ראשון, וניתן לקיים בה אירועים של עד 240 איש בקיץ ועד 120 איש בחורף.

מטבח גלילי אותנטי


חלק ניכר מאותן מסעדות מומלצות בגליל המערבי, כיאה למסעדות בצפון, מתאפיינות בתפריט המבוסס על הטעמים המקומיים האותנטיים.

ביניהן ניתן לציין את מסעדת הארזים הוותיקה שבתרשיחא, את עזבה מכפר ראמה שכבר זכתה לקהל מעריצים מכל רחבי הארץ, את שראביכ שאף היא שוכנת בכפר ראמה, חבויה בתוך חניון ומלהטטת בחומרי הגלם המקומיים, ואת אבו סאלח הדרוזית שבפקיעין.

גן עדן לחובבי מאכלי דגים


הגליל המערבי הוא גן עדן למי שאוהב לאכול דגים, ובפרט מהווה עכו מעצמה קולינרית בתחום זה.

לצד "אורי בורי", שהפכה זה מכבר למיתולוגית ומציעה מדי יום את הדגים הטריים ביותר והמובחרים ביותר, תמצאו גם את דלאל של השף הצעיר והמוכשר להפליא אוסמה דלאל, מקום קטנטן שכל ארוחה בו היא חוויה חד פעמית באמת, ואת "אלבאבור והים" של השף הפורסם חוסאם עבאס, שמפיק מדגים ופירות ים מטעמים של ממש.

עוד מסעדות מומלצות בגליל המערבי


באופן טבעי ישנן עוד שלל מסעדות מומלצות בגליל המערבי: "300 גרם" במושב בצת, מסעדה המתמחה בבשרים אבל מציעה גם מנות צמחוניות; "הצוק" ששוכנת באחד המקומות היפים בארץ, ראש הנקרה; "סמדר בכליל" שכולה הרמוניה עם הטבע והתפריט שלה מבוסס על המטבח האיטלקי; "פורטובלה" החלבית כפרית במושב בן עמי שמתהדרת בעיקר בגבינות משובחות מהמחלבה הצמודה; ועוד.