חג הפסח, שאחד משמותיו האחרים הוא חג החירות, מעמיד בעלי מסעדות כשרות (וגם לא כשרות) רבות בפני דילמה: האם לצאת לחופשה, שהרי ממילא התפריט מוגבל עקב הפסח, ולפעמים זוהי הזדמנות טובה לשפץ את המקום או לחדש אותו, וישנם גם מזג האוויר האידיאלי וחיק הטבע שכולו פריחה ושמחה אשר מדרבנים את כולנו לצאת לטייל - או שמא לעבוד בכל זאת ולספק לסועדים הקבועים והמזדמנים חוויה קולינארית ייחודית שמוכיחה כי גם אוכל כשר לפסח יכול להיות לא פחות ממעולה.
בפרט מתעצמת הדילמה בירושלים, שכיאה לעיר קודש ההקפדה בה על סוגיית הכשרות מורגשת ביתר שאת, אבל גם כך ניתן למצוא לא מעט מסעדות בירושלים כשרות לפסח שבחרו להמשיך ולשרת את הלקוחות.
האתגר הקולינארי של מסעדות בירושלים כשרות לפסח
בפני מסעדות בירושלים כשרות לפסח ניצב אתגר קולינארי: ליצור תפריט שאין בו ולו טיפת חמץ - כלומר ללא מזונות שמקורם במיני הדגן השונים (כוסמין, שעורה, חיטה, שיפון, שיבולת שועל) - ובכל זאת יספק חוויה קולינארית מהנה.
בחלק מהמקרים האתגר מתעצם כשקברניטי המסעדה מוותרים גם על קטניות (כידוע אלה אסורות למאכל בפסח בעיקר בקרב עדות אשכנז), אולם גם כך מצליחים השפים של אותן מסעדות בממילא, בתלפיות, במושבה הגרמנית, ברחביה, במתחם התחנה הראשונה ובשאר האזורים הקולינאריים המובילים של עיר הבירה להוכיח עד כמה רבות האפשרויות להפיק אוכל טעים גם כשישנה מגבלה של ממש על חומרי הגלם.
אילו מסעדות ירושלמיות פתוחות בפסח?
כאמור ישנו ביקוש ער למדי למסעדות בירושלים כשרות לפסח - הן הירושלמים עצמם (וכדאי לזכור שעיר הבירה היא גם הגדולה בארץ מבחינת גודל האוכלוסייה כך שבאופן טבעי ישנו גם קהל רב מאוד המגיע למסעדות בכל ימות השנה וכך גם בפסח), הן המטיילים הרבים שמקיימים מצוות עלייה לרגל (אם כי עושים זאת בכלי רכב כזה או אחר…) והן התיירים הרבים שפוקדים את עיר הקודש בימי החג.
הביקוש הער יוצר גם היצע הולך ומתרחב. בין השאר ניתן לפקוד במהלך הפסח את גבריאל השוכנת במדרחוב בן שטח, את סניפי רשת "נאמן" האמונה על הפקת מאפים כשרים לחג, את לה בוקה המתמחה במטעמים לטיניים, את סושי רחביה על שני סניפיו הפופולאריים, את לוצ'נה ולואיג'י שמוכיחות כי אפילו מטעמים איטלקיים ניתן להכין ללא חמץ, את מודרן שבניגוד לשמה מבוססת על מסורת קולינארית ירושלמית ותיקה, את המטבח של רמה שבישוב היפהפה נטף, את מסעדת הגורמה 1868, את המוציא האמונה על המטבח הצפון אפריקאי, ועוד.
עוד כדאי לדעת שישנן גם מסעדות בירושלים לאירועים קטנים שמאפשרות קיום אירועים שכאלה במהלך חול המועד - עם תפריטים ייחודיים ובמקרים לא מעטים גם מחירים אטרקטביים. כדאי לבדוק!
אל תשכחו לברר את שעות הפתיחה המדויקות
כשאתם מחפשים מסעדות בירושלים כשרות לפסח אל תשכחו לבדוק מהן שעות הפתיחה בכל אחד מימי החג - החל מליל הסדר (וליתר דיוק היום שבערבו מציינים את האירוע החגיגי) ומוצאי חג זה, דרך ימי חול המועד וכלה בחג השני. במקרים רבים ישנם שינויים מבחינת שעות הפתיחה וכדאי להימנע מעוגמת הנפש שבהגעה למסעדה סגורה (גם אם תמיד תוכלו לטייל בעיר הקודש, ליהנות מההוד וההדר המאפיינים אותה ומאוויר ההרים הצלול ולמצוא מקום אחר, כשבאופן כללי מבחינת
חיפוש אחרי מסעדות בירושלים תלפיות, ממילא, המדרחוב שבלב העיר, עמק רפאים ועין כרם הם האזורים המומלצים ביותר לשוטטות מענגת שבסופה ארוחה טעימה וכשרה לפסח).