מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> מסעדת מגדלנה חוויה בצפון

מסעדת מגדלנה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הפיכתו של העולם לכפר גלובלי באה לידי ביטוי גם בתחום הקולינארי, והרצון שלנו לחוות טעמים חדשים הוביל אותנו לחפש טעמים רחוקים: המטבחים הקלאסיים של איטליה וצרפת, המטבח האמריקאי, מסעדות אסייתיות, מסעדות מכסיקניות, קובניות ומה לא בעצם.

. אבל לפעמים דווקא המטבח המקומי, זה השורשי, האמיתי, מציע חוויה טעימה ומלהיבה במיוחד - וכך הדבר במקרה של "מגדלנה", המסעדה של שף יוסף (זוזו) חנא המציעה פרשנות עדכנית ובעיקר אישית למטבח הערבי עם דגש על חיבור לקסם הגלילי.

מיקום ושעות פתיחה


מגדלנה שוכנת בצומת מגדל, על כביש 90 בין גינוסר (שם שכנה מסעדתו המשובחת הקודמת של חנא, "קצה הנחל") לבין טבריה. הכנרת קרובה קרובה עד שאפשר ממש להרגיש אותה, מצוק הארבל רב ההוד משקיף ממערב ובשכנות למסעדה נמצא מרכז המבקרים מגדלא שמציג את אחת הערים העתיקות באזור, שקדמה אף לטבריה והיוותה מוקד התרחשויות רב חשיבות (בדיוק כשם שעבור מסעדות בחיפה מוריה הוא ציר מרכזי).


שעות הפתיחה הן מדי יום בין 12:00 ל-17:00 ושוב החל משבע בערב ועד ל-23:00.

הרנסנס הקולינארי של אזור הצפון


חבל הארץ הצפוני של מדינת ישראל זכה בשנים האחרונות לרנסנס קולינארי של ממש: מסעדות שף ברחבי הגליל, מסעדות חיפאיות משובחות (כשמבחינת מסעדות בחיפה מרכז הכרמל ואזור הנמל נחשבים אטרקטיביים במיוחד), מסעדות קונספט מעכו במערב ועד האזור שסביב הכנרת במזרח ועוד ועוד אפשרויות טעימות לשמחת תושבי הצפון והמטיילים הרבים בו.


במצב שכזה לא קל להתבלט, אבל יוסף חנא, יליד הגליל (כפר ראמה) ומי ששורשיו הקולינאריים נטועים עמוק באזור זה ובתרבות הייחודית לו, מוכיח שהדבר אפשרי - בשקט ובצנעה, תוך הסתמכות על אמונה עמוקה על כשרונו ועל היופי הטמון במטבח הערבי, מבלי להתפשר וללא פירוטכניקה מיותרת על חשבון האוכל, אלא להיפך, עם עדינות ואיזון והרמוניה וטעמים שמחלחלים אט אט אל כל תא בגוף עד שכובשים את הלב וממלאים את הנפש בנחת אמיתית.


מאפיין נוסף של המסעדות של יוסף חנא הוא ההקפדה המוחלטת שלו על מצוינות - הן בבחירת חומרי הגלם והן בביצוע של כל מנה ומנה - כך שאין פלא כי כל ארוחה במגדלנה היא חוויה מעוררת התפעלות.

התפריט של מגדלנה


התפריט של מגדלנה מציע כאמור פרשנות אישית של שף יוסף חנא למטבח הגלילי הערבי, ומוכיח כי מסעדה ערבית לא חייבת להתבסס על סלטים, חומוס וצ'יפס, שכן המטבח המקומי מתאפיין בעושר טעמים וחומרי גלם מקוריים כמו העולש והעכוב.


בין השאר תוכלו ליהנות במסעדה ממנות ראשונות מצוינות (וגדולות!) דוגמת זהרה (כרובית מטוגנת, טחינה וסלסת פלפלים); קובה צמחוני - ממולא בגרגרי חומוס, שום, בצל וחלומי, ומוגש על טחינה וסלט עדשים; שישברק - כיסונים מופלאים ממולאים בצנוברים ובשר טלה ומבושלים ביוגורט עיזים; עולש בר מבושל עם קונפי שום ובצלים מקורמלים; ועוד.


במנות העיקריות ממתינים לכם מעדנים מענגים כגון קבב ענתבלי, ברבוניה בשמן עמוק, שישטאוק לבנוני ועוד, והקינוחים משלימים חוויה קולינארית משובחת (אל תפספסו את החלאווית אלגיבן - בצק מסולת וגבינה עכואית עם קדאיף, דבש ופיסטוקים, וגם לא את הבסבוסה שכולה נחת ושלווה).

אירועים באווירה אחרת


בפני מי שרוצה לערוך אירוע בצפון פתוחות לא מעט אפשרויות ובפרט אחת מאותן מסעדות בחיפה לאירועים - אבל למי שרוצה ליהנות מאירוע באווירה אחרת לגמרי, כזו שתהפוך את החגיגה לבלתי נשכחת באמת, מומלץ לבחור במגדלנה.


האירועים במסעדה מתרחשים בחדר VIP יוקרתי במיוחד, שמעניק פרטיות מוחלטת ועוטף את האורחים בקסם גלילי. לכך מצטרף כמובן התפריט גדוש המטעמים והכל ביחד יוצר סינרגיה מנצחת.