Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > טיפים> מה מייחד עיצוב ותכנון מטבחים עבור מסעדות שף
לחם בשר הרצליה

עיצוב ותכנון מטבחים עבור מסעדות שף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מטבחים ביתיים שונים לגמרי ממטבחים של מסעדות, על אחת כמה וכמה ממסעדות שף. כאשר אנו מכינים את המאכלים האהובים עלינו בבית, יש הרבה מאוד מקום לאלתור, לחידוש וגם לטעויות, אך כחלק מעבודות הבישול והכנת המאכלים במסעדות שף, הכל צריך להיות מדויק ומחושב, ברמה של אמנות

מטבחים ביתיים שונים לגמרי ממטבחים של מסעדות, על אחת כמה וכמה ממסעדות שף. כאשר אנו מכינים את המאכלים האהובים עלינו בבית, יש הרבה מאוד מקום לאלתור, לחידוש וגם לטעויות, אך כחלק מעבודות הבישול והכנת המאכלים במסעדות שף, הכל צריך להיות מדויק ומחושב, ברמה של אמנות. כמו שצייר צריך את סביבת העבודה הנכונה ביותר עבורו, וגם את הכלים הנכונים ביותר עבורו, כך גם השף המגיש מספר רב של מנות בזמן קצר למספר אורחים רב צריך את סביבת העבודה הנכונה והכלים הנכונים ביותר עבורו. בעמוד זה תקבלו את המידע הנכון בנוגע לעיצוב ותכנון של מטבחים עבור מסעדות שף.

מטבחים למסעדות לעומת מטבחים ביתיים


ההבדל הגדול והמהותי ביותר בין מטבחים של מסעדות לבין מטבחים ביתיים לבין מטבחים ביתיים הוא כמות המזון המעובד במטבח עצמו. במטבח ביתי ההגשה נעשית לבני המשפחה, ובמקרים מיוחדים גם לאורחים, בעוד שמהותה של מסעדה היא לשרת את הסועדים המגיעים לבקר ולסעוד בה, ורצוי כמה שיותר מהם. על מנת לייעל את תהליך העבודה במסעדה, יש צורך במטבח חדיש ונוח, שמכיל את כל הכלים הדרושים להכנת נפחים גבוהים של מזון, באיכות גבוהה וברמת מקצועיות גבוהה. עיצוב ותכנון המטבח עצמו צריך להתבצע במידה גבוהה של התאמה לצרכים של העובדים במטבח, ולפי שביעות רצונו של האחראי על המטבח, כאשר מדובר במסעדת שף יהיה זה השף שמנהל את צוות העובדים וגם את המטבח עצמו.


הבדל מהותי נוסף הוא שכאשר מדובר בתכנון ועיצוב של מטבחים עבור מסעדות, יש צורך בעמידה בתנאים שונים של משרד הבריאות, התעסוקה וגורמים ממשלתיים ומוניציפליים שונים. העמידה בקריטריונים השונים ובחוקים השונים היא קריטית ומחייבת את בעלי המסעדה באופן חוקי, כך שהתכנון והעיצוב של המקום צריכים להיעשות בהתאמה מלאה לכל הדרישות וההיבטים המשפטיים המחייבים את המסעדה.

את כלי העבודה הפרטיים של השף הוא מביא מהבית


עיצוב ותכנון של מטבחים למסעדות שף מחייב את המעצב לכלול את כל המכשור שהולך להיות מוצב במסעדה מבעוד מועד על מנת לאפשר סביבת עבודה נוחה ויעילה עבור השף עצמו ועבור העובדים שלו. פעמים רבות, בשלב התכנון של המטבח מתבצע התכנון לגבי כלי העבודה העיקריים שיכללו במטבח עצמו. כלים אלה כוללים את הסכינים, עמדות החיתוך כלי העיצוב הייחודיים וכל כלי המטבח בהם יתבצע שימוש כחלק מתהליכי עיבוד המזון השונים המתבצעים במטבח. עם זאת, לכל שף המומחיות שלו, ולכל שף הכלים הייחודיים שהוא משתמש בהם, ולכן בדרך כלל את סכין השף הייחודית שלו, הוא יביא מהבית ואין צורך לכלול אותה בתכנון המטבח עצמו.

התאמה ייחודית של המטבח לאופי המסעדה ולצרכיו של השף


בדיוק כמו שלכל שף יש את הכלים שלו, כך לכל שף יש גם את הסגנון הייחודי לו. כאשר אנו מבצעים תכנון של עיצוב מטבחים עבור מסעדה של שף כזה או אחר, נצטרך לקחת בחשבון את צרכיו הקטנים ביותר של השף, שאחראי על ניהול צוות העובדים, בניית התפריט, וגם על הדרישות של הלקוחות בדבר המזונות המיוחדים שאינם נמצאים בתפריט. תכנון המטבח צריך להתבצע בשיתוף פעולה עם השף עצמו וליצור מצב בו הוא מקבל מענה רחב והולם על הדרישות שלו. במידה והשף איננו הבעלים של המסעדה, ההתייעצות צריכה להתבצע בשיתוף פעולה עם הבעלים של המסעדה עצמה והשף יחדיו על מנת למנוע בלבולים ומצבים של חוסר הבנה.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש