מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

שבת פסטורלית בקלע דוד


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

נהוג לומר ביום שלישי ''פעמיים כי טוב'', לנו היה פעמיים כי טוב ביום שבת דווקא. פעמיים בהן ביקרנו ב''קלע דוד'' ביום שבת, ובשתיהן היה בהחלט כי טוב.
ברוח המדור, הרשו לי להקדים ולעוץ לאלו מביניכם המחפשים, מקומות מעניינים, אליהם ניתן להגיע ולאכול עם הילדים ( בייחוד כשמדובר בסופי שבוע )
צאו לפני האוכל לטיול רגלי, אם אפשר באוויר הרים צלול, זה מה זה פותח את התיאבון. אל תוותרו לילדים על אוכל בריא ומזין, הם יהיו כל כך רעבים לאחר הצעידה, שהם יאכלו בערך כל מה שיניחו להם בצלחת, לא חשוב כמה גדול, או ממה זה עשוי.
באזור צומת האלה, בכביש היוצא מבית שמש דרומה ( כביש 38 ) יש מספר מושבים שזכו ליהנות מאויר ההרים המופלא של ירושלים. קלע דוד הוא אחד מהם.
לאחר ''מסע'' רגלי קצר של שעתיים באזור המשופע אטרקציות, כמו ''עין מטע'', שהוא מעין חביב מוקף עצי תאנה, ועוד כ - 15 דקות נסיעה, הגענו רעבים למדי למסעדת 'קלע דוד'.
המסעדה שוכנת באזור שנתברך בנוף מדהים, מוקפת בכרם גפנים ובחזיתה משתרעת מדשאה רחבת ידיים. אכן כניסה מעוררת תאבון. מכיוון שכבר הכרנו את המקום, הציפיות היו גבוהות בהתאם.

ובכן, לפני שיצאנו מקלע דוד, אמרתי לסמדר, בעלת המקום והשפית, שהמחמאה הגדולה ביותר שקיבלה היא מהדרדסית שלנו, שאכלה ללא הפסקה כמויות שלא היו מביישות פר צעיר, וגם לאחר שסיימה את המנה העיקרית, ויצאה לשחק בדשא שמחוץ למסעדה, חזרה כל מספר דקות לנשנש זיתים, עוגה, וקצת תה עם נענע.

הדרדסית הייתה על קוצים, ואכלה מכל הבא ליד, פרוסה ענקית של לחם הבית החם והפריך, בתוספת חמאה מיוחדת וצלחת גבינה טעימה,עם שמן זית ותבלינים, צלחת אנטיפסטי מצוינת עם בטטה, כרובית, קישוא, שום מתוק, סלק ועוד, ופטריות פורטבלו בציפוי פריך שנמסו בפה.
מכיוון שהקטנה צעקה הביאו לה ראשונה את המנה העיקרית, 6 קבבים ביתיים, כל קבב בגודל פיל, עם רוטב טחינה. הגברת הצעירה חיסלה 3, בלי להרגיש, ואת היתר טעמנו אנחנו, כדי שלא ירגישו זנוחים.
לנו הזמנו את מנת היום, פילה ברבוניות מטוגנות בציפוי פריך, מנה טעימה ומשביעה אך לא חונקת ( בהתחשב במה שכבר הספקנו להכניס לקיבה, עד אז ), וסטייק חזה עוף מתובל היטב, ( בבית הוא יוצא לי כמו סוליה. הפסקתי ) .
את הגבינה המשובחת, פרי ידיה של סמדר, השפית ובעלת המקום, העמסנו על כל מה שהיה אפשר, אנטיפסטי, פטריות, תפו''א אפויים שנלוו למנות העיקריות, ומה לא.

סוף סוף הקטנה הודיעה שמספיק לה, הצליחה לגלגל עוד קצת מקרוני, ויצאה למדשאה ליד, לשחק עם יתר הילדים על הבמה הקטנה, עשתה ''גלגלונים'' בלי הפסקה על הדשא, ( אחרי ארוחה... ) והספיקה לבדוק מה נותר על הגפנים לאחר הבציר ( תעסוקה מספקת בהחלט )
בלי שתרגיש, הזמנו עוגות ( מוס שוקולד ואגוזים ומוס חלבה ), ושתייה חמה עם המון נענע בתה. הריח הגיע עד הדשא, ולהפתעתנו גילינו פרצוף קטן מחייך למראה חתיכות השוקולד הענקיות בעוגה, שחוסלה במחי כפית.
לא רוצים לקלקל לכם את התיאבון, אבל לקינוח החזרזירון הקטן ביקש את צלחת הזיתים ובא לנשנש ממנה, כל מספר דקות, עד לחיסולם. את החרצנים החזירה יפה למאפרה ( ילדה מחונכת )
מכיוון שכל זה קרה מעט לפני יום כיפור, החלטנו לבקש סליחה ומחילה ולצום כהלכתו כל החג, שהרי אכלנו כמו עדר סוסים.
משהו קטן מהזווית הרומנטית, לפני שעזבנו ירדה חשיכה, ופנסים קטנים נדלקו לאורך כרם הגפנים המקיף את המסעדה. - מי רוצה ללכת הביתה ?...
לסיכום: זוהי בהחלט לא סתם מסעדה, זה בילוי שבת. האוכל המשובח, שמן הזית והיינות תוצרת הבית, הסיפורים הקטנים של סמדר, והאיזור המשגע השופע במקומות טיול ובאויר פותח תאבון, הכל מיועד להשביע את רצונו של מי שרוצה להעביר שבת בכיף במרחק כלום מהבית ( לרוב דיירי מרכז הארץ].
מקום כיפי בהחלט למשפחות, לאירועים [עד 300 איש], לבילוי מיוחד או סתם ערב רומנטי עם בן/בת הזוג...

כדאי להזמין מקום
02-9994848