Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על סקול יארד בתל אביב

סקול יארד תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"ברוסקטה מקסיקנית עם אבוקדו, סלסלת עגבניות פיקנטית ובצל צלוי. סלסלת העגבניות התאפיינה בפיקנטיות חדה ולצידה רצועות גזר ובצל מקורמל מתקתק שניצחו היטב על המנה..." כרמית אופק לוקחת את האחות הקטנה לסקול יארד, בר-מסעדה בצפון תל אביב

בעיצומו של שבוע דחוס, ומה לי כי אלין, שכן, לעיתים אני אף מכורה לעומס, אבל, הפסקה היא מתבקשת ואם מדובר במנוחה קולינרית אז בכלל זכיתי. נאותה להצטרף אליי אחותי הקוסמית רחלי.

שמנו פעמינו לכיוון רחוב דיזינגוף 247, פינת נורדאו, שם שוכן לו מקום מיוחד, הסקול יארד. עוד בכניסתנו למקום הבחנתי בחלונות גדולים שפונים לרחוב ונותנים תחושה שאנו למעשה מהווים חלק מהרחוב. בסקול יארד, העיצוב חמים ומזמין, אהבתי את הגוונים במקום, שחור וחום בשילוב עם בר מעוצב בגווני עץ חמימים, ותאורה חמה נותנים תחושה טובה ובהחלט מכינים את הקיבה. המוזיקה הנעימה שהתנגנה ברקע השתלבה היטב עם התנועה הקולינרית במקום וברחוב כולו. בסקול יארד עומדות בפניכן כמה אפשרויות ישיבה, תוכלו להנות על הבר, או לשהות בחלל המעשנים, וכמובן לסעוד בחלל ללא עישון.

התחלנו את ההרפתקה עם שתייה מלבבת, אני, עם סחלב מושקע וחמים ואחותי, נצמדה לטוב הישן והמוכר הלא הוא הקפה ההפוך שעליו לא תוותר בשום מצב. לצד אלו הוגשה לנו שתייה קלה, לימונדה ותפוזים ואציין ששתייה זו הינה חלק מארוחת הבוקר אשר באה עלינו לטובה.

ובכן לא עבר זמן רב, ואדגיש, כי השירות במקום הינו לעילא ולעילא. בחרנו מקטגוריית "שעת האפס" את ארוחת "בוקר שלך", הטומנת בחובה שלל פינוקים: סלסלת לחמים – כאשר ישנו לחם לבחירה, לחם לבן, דגנים, שיפון חביתה העשויה משני ביצים, חמישה מטבלים לבחירה - שמנת, אבוקדו, פטה בשמן זית, סלסה מקסיקנית וטחינה. לא אקפח אתכם קוראיי שכן, ישנם מטבלים נוספים כמו ממרח עגבניות מיובשות, ממרח ארטישוק. ולא זו בלבד, שכן, בנוסף, סלט מדליק מצטרף לכל החגיגה, תוכלו לבחור בין סלט ירקות קצוץ, טאבולה, סלט עלים רענן או סלט טונה. ובכן, קצרה היריעה מלהכיל את התענוג שיש בעושר של מנה זו, אנסה בכל זאת לתחום את החוויה למשפט אחד, זו בהחלט ארוחת בוקר ישראלית קלאסית עם טאץ' מקסיקני-ספרדי, מגוון הטעמים נותן לכל ביס טעם שונה, פשוט נפלא.

בסקול יארד ניחנו באיכות קולינרית ללא פשרות, ולשמחתי, התפריט מתהדר בקטגוריה משובחת מהתחום הטבעוני. וכי יכולנו לפסוח על "ארוחת בוקר טבעוני"? ממש לא. ובכן, בוקר טבעוני מהווה גם חגיגה גדולה של טעמים - תמצאו בה חביתה מקושקשת טופו פטריות, מטבל טחינה, פסטו, קרם אבוקדו, ריבת פרי, סלט טאבולה, סלסלת לחמים ומשקה קר וחם. אך לא רק, העושר ממשיך בתוספות המוצעות למקושקשת, אם חפצתם למשל בפלפלים, בצל, עשבי תיבול, או עגבניות מיובשות. ובכן, מה נותר לי לומר? לכו על זה ובגדול! חביתת הטופו היתה מיוחדת בעיני ומורגשת מבחינת טעמם של הפטריות. הסלט רענן ומזמין. הפסטו טרי והוא חביב עליי והריבה הביתית מזכירה לי את הריבות מילדותי. הלחמים ניחנו בפריכות וטריות ולסיום סיומת, האסתטיקה של המנה היתה גם מזמינה והוגשה בכלי זכוכית על מגש. איכות כבר אמרתי?

לאלו מבינכם שלא רוצים לפספס את ארוחות הבוקר המצוינות הללו, דעו כי ארוחת הבוקר מוגשת עד לשעה 18:00, כך שלדעתי גם לאחר יום עבודה תוכלו עדיין להספיק ולהתפנק.

לא חשבנו שנוכל לוותר על חזית הטאפאסים אשר מוגשים החל מהשעה 18:00, מזכיר לי קצת נשכחות, ניחוח של העיר מדריד ולרחלי את ברצלונה אהובתה. מהטאפאסים החמים נהנינו מבחירה מוצלחת של גלילית חציל במילוי גבינות שמנת ופסטו. גלילית החציל היתה פריכה, מצופה בפירורי לחם, מנה נימוחה וחמה, ועשירה בפסטו. המצע של הטחינה בהחלט משלים את הטעם. חזית הטאפאסים הקרים בתפריט לא הותירה אותנו מקופחות חלילה, הבחירה היתה מוצלחת לא פחות - ברוסקטה מקסיקנית עם אבוקדו, סלסלת עגבניות פיקנטית ובצל צלוי. סלסלת העגבניות התאפיינה בפיקנטיות חדה ולצידה רצועות גזר ובצל מקורמל מתקתק שניצחו היטב על המנה. הטאפאס הקר והחם יחדיו הזכירו לי את נשכחות סיור הטאפאסים בספרד.

המלצרית האדיבה לא ויתרה לנו על תענוג אחרון, קינוח טופי חם - שכבות של שוקולד פאדג', בצק אלפחורס וטופי, במעטפת של גאנש שוקולד בלגי חם. הסתערנו לאט לאט על הקינוח מתוך רצון לא לפספס את הפריכות והחמימות של השוקולד הנהדר הזה.

בסקול יארד נהניתי מארוחות בוקר איכותיות ועשויות למשעי, מהקפדה קולינרית על כל מנה ומנה ומאירוח לבבי. בתוך המסעדה ישנה אווירה נעימה וסועדים מרוצים אחד אחד, ובחוץ שאון ועשייה בדיוק כפי שמתאים לומר על העיר הלבנה.