"לרביולי היה מילוי נדיב מאוד, טעים מאוד ומשביע מאוד. ייחודו של המקום בא לידי ביטוי בהרגשה שהמנות מורכבות מחומרי גלם שעולים בדרגתם על פני מקומות אחרים בנדיבות, בטעם ובטריות..." קרין אביב לוקחת את האחות הקטנה לארוחה חלבית-כפרית-כשרה בפורטובלה שבמושב בן עמי
נכנסים למושב בן עמי, השוכן שתי דקות נסיעה בלבד מנהריה, נוסעים ישר, בצומת T ימינה ובצומת T הבאה שמאלה. חונים, יוצאים מהרכב. זהו - הגעתם ליעד.
פורטובלה, מסעדה חלבית-כפרית-כשרה למהדרין עטופה כולה באווירה פסטורלית של מטעים ירוקים פורחים יחד עם ניחוחות מהדיר הצמוד לה. לא, זה ממש לא חיסרון אלא ייחודו של המקום המעניק אותנטיות למושג כפרי. הדיר מהווה מקור לחלב ולגבינות הייחודיות והאיכותיות המופקות במחלבת "טבע עז" ונמכרות בחנות המפעל של המחלבה, השוכנת, איך לא, בתוך המסעדה עצמה.
את המסעדה ביקרנו בשעת צהריים של יום חורפי ואת פנינו קיבל שלומי, השף קונדיטור, שאחראי להובלת המסעדה. יחד סקרנו את מבחר המנות החלביות שהמסעדה מציעה והבנו שהתפריט מתאים לכל סועד מקטן ועד גדול, וכאחד שכזה המקום מותאם לאירוח קבוצות ואירועים עד 45 איש.
המסעדה מתגאה בארוחות הבוקר העשירות שלה המוגשות בכל שעות היום וכוללות שבעה סוגי גבינות צאן ושלושה סוגי גבינות בקר לצד סלטים, מטבלים, לחם כפרי מעולה, ביצים ושתייה. פתחנו את הארוחה עם פטריות וחצילים ממולאים בגבינת עיזים מוקרמת בתנור. המנה היתה טעימה מאוד והרגשנו את הטריות והאיכות בכל ביס - זה היתרון כשיש מחלבה צמודה. בנוסף, טעמנו גם את סלט השף שכלל עלים ירוקים, שקדים חתוכים, עגבניות שרי, מלפפונים וגבינת צאן ברוטב מתקתק בליווי לחם מחמצת. הסלט היה מרענן מאוד, קליל, נהדר בטעמו ושילב בצורה מושכלת את כל המרכיבים יחד.
התפריט מציע מגוון מנות מהמטבח האיטלקי השופע - פיצות, פסטות, לזניות ורביולי כאשר הם מוגשים עם רטבים בצבעי דגל איטליה: רוטב רוזה האדום, רוטב פסטו הירוק ורוטב שמנת הלבן. יחד עם זאת מידי פעם יתווספו לרטבים הפתעות מהשף - הפתעות ששווה לחכות להם. אחותי היקרה ואני טעמנו רביולי ברוטב שמנת פסטו ופטריות. לרביולי היה מילוי נדיב מאוד, טעים מאוד ומשביע מאוד. ייחודו של המקום בא לידי ביטוי בהרגשה שהמנות מורכבות מחומרי גלם שעולים בדרגתם על פני מקומות אחרים בנדיבות, בטעם ובטריות.
זה הרגע לציין כשמגיעים לפורטובלה יש להשאיר את הדיאטה בבית לכמה שעות. הגבינות, המנות המוקרמות והשפע בהחלט יכולים להשפיע על המאזן הקלורי. הקינוחים, אף הם מאוד מגוונים ולא קל לקבל החלטה לקראת סוף הארוחה. מה נבחר? סופלה שוקולד, עוגת גבינה טריקולד, פנקייקים, בלינצ'סים, פאי תפוחים ועוד עוגות שרק מהמראה שלהן בלוטות הטעם מתחילות לעבוד. לאחר התלבטות החלטנו לחלוק יחד סופלה שוקולד מופלא בטעמו, עשוי בצורה מדוייקת כאשר מילוי השוקולד נשפך החוצה ברגע שמכניסים פנימה את הכפית - תענוג אמיתי.
המסעדה מעוצבת בסגנון כפרי דבר המעניק למקום תחושת חמימות, נעימות וביתיות. ניתן כמובן לרכוש במקום גבינות תוצרת המחלבה הצמודה, קונפיטורות ביתיות, ממרח פסטו ולחמים - והכל טרי מאוד. למעוניינים להרחיב את החוויה במקום ניתן להזמין סיור בדיר בתיאום מראש. השילוב בין סיור בדיר (אולי תזכו לראות המלטה...) וארוחה חלבית עשירה בטעמים מהווים אטרקציה מצוינת למבלים בגליל המערבי, אבל לא רק, התושבים המקומיים יכולים להנות מהמסעדה האיכותית לכל סוג אירוע או חוויה שמחה ואפילו כתחליף לארוחה השגרתית בבית.
-
פורטובלה - מסעדה כפרית-איטלקית-כשרה
-
הזמנה לחוויה קולינרית מיוחדת
-
מנות טעימות, ייוחדיות ואיכותיות