קפה עם אלכוהול, יופי של עיסקה.( ויש גם מתכונים)


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   בחוץ יש גשם, ברקים ורעמים. קר לנו ואנו מחפשים משהו שיחממנו מבפנים. לכן קיבצתי ואספתי קובץ מתכונים. שיישמחו לנו את הלב בעונת הגשמים.

אייריש-קופי ''אמיתי''
משקה האייריש-קופי נפוץ מאוד בבתי-קפה ישראלים. אך רוב הסיכויים שבבית הקפה שנשב בו, יוגש ''אייריש-קופי'' שונה בתכלית מאשר ב בית הקפה שמעבר לכביש. לפני כמה חורפים, כאשר עבדתי כבריסטה בבית-קפה, ניגשה אליי לקוחה וביקשה אייריש-קופי אמיתי. הבקשה בלבלה אותי, אך הבריסטה שעבד איתי באותה משמרת אמר לי שהוא יודע למה היא מתכוונת, הוא הכין, טעמתי ואהבתי.
רכיבים:
• מנת קפה (עדיף אספרסו).
• וויסקי אירי.
• סוכר חום.
• חלב.
המשקה אמור להירקח על-ידי מכונת אספרסו, עמכם הסליחה.
מוזגים כמות קטנה של וויסקי (בערך 30 מ''ל) לתוך מאג ומוסיפים לו כפית גדושה של סוכר חום. מחממים את התערובת עם הסטימר ומערבבים עם כפית. מוזגים חלב מוקצף לתוך המאג ולבסוף יוצקים את מנת האספרסו על החלב. לערבב ולשתות.

הוט-שוט גליאנו
זהו משקה קצר, חזק וטוב. בחלק מבתי-הקפה יופיע בתפריט הקפה ובחלק בתפריט הקוקטיילים.
רכיבים:
• ליקר גליאנו.
• מנת אספרסו.
מוזגים בכוס ''שוט'' ליקר גליאנו עד החצי (30 מ''ל) ומוסיפים את מנת האספרסו, לשתות מיד ומהר. יש המגוונים עם פס שמנת דק או מעט קצפת.

קפה קרם-שקדים
משקה זה נועד לאלו מבינינו שאוהבים פינוקים מאוד עשירים בטעם ובארומה. הטעם מתקתק והמרקם מפנק.
רכיבים:
• 3/4 כוס קפה חם.
• 1/4 כוס שמנת מתוקה חמה.
• 1 שוט של ליקר שקדים (אמרטו).
מוסיפים את השמנת לקפה ואז את הליקר. ניתו להוסיף קצפת עם מעט קינמון להעשרת הפינוק עוד יותר!.

קפה ''אגוזי''
למרות שמו המעיד על קלילות, זהו משקה קלאסי מענג ומחמם. מתאים במיוחד אחרי ארוחה טובה כקינוח הפשוט להכנה אך מרמז על תחכום.
רכיבים:
• ספל קפה חם.
• 30 מ''ל ליקר אגוז-לוז או מקדמיה.
• 30 מ''ל ליקר קרם-קקאו.
• אבקת קקאו.
מחממים כוס יין גדולה, מוזגים לתוכה את הקפה והליקרים, בוזקים ממעל את אבקת הקקאו.

באדיבות: – קופישופ - פורטל הקפה הישראלי
כל הזכויות שמורות.