שיא החורף הוא עונה מצוינת לבישול אווזים. אורן רון ממטבח זוגי נותצן את הגירסה שלו לתבשיל קדירה בסגנון אלזס שיחמם את לילות הסערה הבאים.
שיא החורף הוא עונה מצוינת לבישול אווזים. אורן רון ממטבח זוגי נותן את הגירסה שלו לתבשיל קדירה בסגנון אלזס שיחמם את לילות הסערה הבאים.
תבשיל קדרה של שוקי אווז וירקות
4 מנות
4 שוקי אווז (קונים בטיב טעם או במגה)מלח בישול גס1 בצל גדול קצוץ גסחצי ליטר בירה לבנהחצי ליטר מים4 גזרים או פרסניפ (גזר לבן) בחתיכות גדולות4 תפו''א גדולים חתוכים לקוביות גדולות2 קופסאות שימורי כרוב כבוש4 עצמות מחטימין טרימלח ופלפל
1. ממליחים את שוקי האווז מכל הכיוונים במלח הגס ומשהים במקרר לשלוש שעות, שוטפים ומנגבים במגבות נייר.2. בסיר גדול בעל תחתית עבה מטגנים את הבצל במעט שמן עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את שוקי האווז עם העור כלפי מטה (השומן ישתחרר ויטגן אותן טוב) ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים מעט מהבירה ומגרדים את תחתית הסיר בכף עץ לשחרור המשקעים (הם יוסיפו הרבה טעם לתבשיל). מוסיפים את שאר הבירה והמים ומביאים לרתיחה. במידה ונוצר קצף על פני המים מסירים בעזרת מצקת או כף מחוררת. 3. מוסיפים לסיר את הגזר ותפו''א. מביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את הכרוב הכבוש, עצמות המח והטימין מקטינים את האש ומבשלים כשעה וחצי. מתבלים במלח ופלפל. 4. מסדרים את הירקות בקדרה עמידה לחום. עליהם את שוקי האווז ועצמות המח ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות) ל- 10 דקות עד שהאווז משחים יפה.5. מגישים למרכז השולחן עם צלוחית רוטב חזרת (קונים מוכן או מכינים לבד: מגרדים שורש חזרת ומערבבים עם מיונז) .
מטבח זוגיארוחות בכל רחבי הארץהשף אורן רון, טלפון- 054-4525339
מתכון בסגנון צרפתי- אלזסי