קדירת אווזים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

    שיא החורף הוא עונה מצוינת לבישול אווזים. אורן רון ממטבח זוגי נותצן את הגירסה שלו לתבשיל קדירה בסגנון אלזס שיחמם את לילות הסערה הבאים.

שיא החורף הוא עונה מצוינת לבישול אווזים. אורן רון ממטבח זוגי נותן את הגירסה שלו לתבשיל קדירה בסגנון אלזס שיחמם את לילות הסערה הבאים.


תבשיל קדרה של שוקי אווז וירקות


4 מנות

4 שוקי אווז (קונים בטיב טעם או במגה)
מלח בישול גס
1 בצל גדול קצוץ גס
חצי ליטר בירה לבנה
חצי ליטר מים
4 גזרים או פרסניפ (גזר לבן) בחתיכות גדולות
4 תפו''א גדולים חתוכים לקוביות גדולות
2 קופסאות שימורי כרוב כבוש
4 עצמות מח
טימין טרי
מלח ופלפל

1. ממליחים את שוקי האווז מכל הכיוונים במלח הגס ומשהים במקרר לשלוש שעות, שוטפים ומנגבים במגבות נייר.
2. בסיר גדול בעל תחתית עבה מטגנים את הבצל במעט שמן עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את שוקי האווז עם העור כלפי מטה (השומן ישתחרר ויטגן אותן טוב) ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים מעט מהבירה ומגרדים את תחתית הסיר בכף עץ לשחרור המשקעים (הם יוסיפו הרבה טעם לתבשיל). מוסיפים את שאר הבירה והמים ומביאים לרתיחה. במידה ונוצר קצף על פני המים מסירים בעזרת מצקת או כף מחוררת.
3. מוסיפים לסיר את הגזר ותפו''א. מביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את הכרוב הכבוש, עצמות המח והטימין מקטינים את האש ומבשלים כשעה וחצי. מתבלים במלח ופלפל.
4. מסדרים את הירקות בקדרה עמידה לחום. עליהם את שוקי האווז ועצמות המח ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות) ל- 10 דקות עד שהאווז משחים יפה.
5. מגישים למרכז השולחן עם צלוחית רוטב חזרת (קונים מוכן או מכינים לבד: מגרדים שורש חזרת ומערבבים עם מיונז) .

מטבח זוגי
ארוחות בכל רחבי הארץ
השף אורן רון,
טלפון- 054-4525339