לחם בשר הרצליה

עיסקית ביתית , פשוטה וטעימה בבני'ס


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  ליד הפירה היה גוּלָש עם בשר רך בדיוק כמו שצריך וחתיכות תפוחי אדמה שקיבלו את טעם התבשיל שבסיר. הירקות המבושלים שהשלימו את הצלחת היו חתוכים דק דק, ומכילים הפתעות בלתי צפויות כמו חצילים ושורשים.

כולנו היינו בסרט הזה פעמים רבות: את עומדת מול שלט המציע צהריים עסקית בגרושים, מתרשמת מן המחיר הנמוך, אבל שואלת את עצמך האם זה לא יהיה חתול בשק. אבא שלי תמיד אומר שמוטב לשלם קצת יותר ולקבל קפיצה משמעותית באיכות. ובכן, אבא שלי אולי צודק רוב הזמן, אבל העקרון שלו לגבי היחס הישר בין המחיר לאיכות איננו חל על הארוחה העסקית של בני'ס.

קודם כל, השם ''ארוחה עסקית'' מטעה. רוח המקום רוחוקה מלהיות עסקית. מדובר בבישול ביתי, רווי בתשומת לב ואהבה, פשוט, בסיסי ונטול התחכמויות. במלים אחרות, הארוחה הזאת היא מה שהיית רוצה שיגישו לך כשאת קופצת לחצי שעה באמצע היום בתוך הסידורים, ויושבת במטבח (כן – בשולחן הקטן, לא בסלון או בפינת האוכל), אצל אמא, סבתא, או הדודה רינה.


עכשיו ערב. אכלתי את הארוחה הזאת לפני חמש שעות, והחום האצור בפירֵה עוד מחמם לי (אבל לא מכביד לי) את הבטן ביום הקר הגשום שנחת על תל אביב. ליד הפירה היה גוּלָש עם בשר רך בדיוק כמו שצריך וחתיכות תפוחי אדמה שקיבלו את טעם התבשיל שבסיר. הירקות המבושלים שהשלימו את הצלחת היו חתוכים דק דק, ומכילים הפתעות בלתי צפויות כמו חצילים ושורשים. שלחתי מזלג לקציצות הבשר בצלחתו של ג'וש, שבא לאכול אתי. הקציצות האלה, עם רוטב העגבניות שבתוכו הן יושבות לתפארת, שמות בכיס הקטן את כל קציצות הבשר העסקיות שאכלתי עד היום. נקודה. לא ברור לי מה הסוד, כי הרכיבים הם קונוונציונלים בהחלט (שאלתי את אבי, הבעלים, שמבשל הכל בעצמו. הוא לא מנה שום דבר יוצא דופן). אבל היתה שִמחה בפה.


בעסקית, שרצה, אגב, עד שעת הסגירה (בחצות) אפשר לקבל גם כבד עוף שנראה מעולה, אם לשפוט מהצצה לצלחת של האיש בשולחן שלידנו, ועוד כל מיני דברים של בית כמו שניצל, ספגטי בשלל רטבים כתוספת (או כמנה עקרית ב-19 ש''ח, שעכשיו אפשר לקבל לצידה גם כוס ייון צ'יליאני אדום או לבן ב-8 ש''י בלבד).


לפני המנה העיקרית צלחות קטנות ומדוייקות באיזונן של חומוס-טחינה, זעתר, שמן זית וסחוג, וניגבנו בפיתות, כשאנחנו דוחפים לתוכן ירקות מקעריות הסלט הקטנות שגם הן חלק מן העסקית.
האספרסו שהזמנו לקינוח הוגש עם עוגיה קטנה לצידו, דבר שהיה גילוי של הכנסת אורחים מושלמת, בהתחשב בתשוקה המפורסמת למשהו מתוק אחרי האוכל. האמת, לאור אופיו הצהריימי והפשוט של המקום, לא ציפיתי לקפה משהו, אבל הוא היה מעולה. ואני סנובית קפה שחבל על הזמן. כך שאם אתם מחפשים קפה וקוראסון מהיר וטוב בסביבת בן-גוריון ובן יהודה משבע וחצי בבוקר, זה המקום, המתפקד גם כבית קפה עם ארוחות בוקר, סנדויצ'ים, קישים וסלטים כל היום.

אין הרבה שולחנות בבני'ס, אבל יש מקום בפנים, בחוץ, או בין לבין בתוך סככת הזכוכית שיוצאת לרחוב. ובעיקר – יש שם מקום בלב של מי שמבשל ומאכיל. אז בפעם הבאה שאתם באיזור בן-יהודה ובן-גוריון ומתחיל לכם איזה חור קטן בבטן, לכו על בני'ס. אתם יודעים מה – גם אם אתם בז'בוטינסקי או בוגרשוב, דיזינגוף או הירקון, שווה לעשות שיצא לכם לעבור דווקא דרך שם.

בני'ס – ארוחות בוקר ועסקיות ב-29/25 שקלים כל היום.

א'-ה' 7:30-24:00
ו' 7:30-16:00
שבת 09:00-20:00
בן יהודה 128 , תל אביב
טלפון: 03-5275668

לחם בשר הרצליה אירועים חדש