Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת aria בתל אביב
לחם בשר הרצליה

ביסטרו aria


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הבחירה של המנות הראשונות התגלתה כמצוינת. על פטריות פורצ'יני ויער עם ברווז מעושן נחה לה ביצה רכה שנבצעה אל מול עיננו והחלה להגיר את החלמון הזהוב אל הפיטריות הריחניות

עמדנו בפינת הרחובות נחלת בנימין ויהודה הלוי והשקפנו אל המבנה המהודר שאור בוקע מחלונותיו. נכנסנו אל המסעדה, הצצנו דרך דלת הזכוכית אל הבר שממוקם בקומת הכניסה ועלינו לקומת המסעדה.

בחורה עם חיוך לבבי הובילה אותנו דרך שולחנות הסועדים אל השולחן שחיכה לנו. קומת המסעדה היתה שוקקת. העיצוב המרשים במיוחד עם ריהוט אולטרה מודרני מינימליסטי יוצרים מראה חגיגי.

התפריטים הונחו אל שולחננו, הונחה גם סלסילת לחם לצד בקבוק שמן זית שנמזג אל כלי קרמיקה.מלצרית חיננית עם תלתלי זהב דיקלמה את מנות הספיישל וחיוך רחב עלה שפתותינו. לא ידענו במה לבחור. התחלנו בבחירת יין. אני בחרתי סוביון בלאן של גראז' דה פאפא וזוגתי בחרה כוס פטי שאבלי, הזמנו גם לפי המלצתה של המלצרית מנה ראשונה בשם "ביצה רכה מאוד" ומנת קוקי סאן ז'אק.

הבחירה של המנות הראשונות התגלתה כמצוינת. על פטריות פורצ'יני ויער עם ברווז מעושן נחה לה ביצה רכה שנבצעה אל מול עיננו והחלה להגיר את החלמון הזהוב אל הפיטריות הריחניות. אכלנו את המנה לפני שתתקרר כאילו אנו בתחרות נגד מד טמפרטורות לא קיים. לאחר שניצחנו את זה פנינו אל מנת הקוקי שנראתה כמו תכשיט. רוטב השקדים הלבנים שתחתית הצלחת היה עדין מתקתק והשתלב נהדר עם הצדפות הבשרניות וקצף הסרטנים שנחה על הקוקי הוסיף מתקתקות מפנקת למנה.הרגשנו מסופקים , לגמנו יין וחיכינו לעיקריות.

אני בחרתי במנת רביולי פורצ'יני וארטישוק ירושלמי בציר פטריות. בצק הפסטה היה נעים ורך, טעמי הפורצ'יני והארטישוק הירושלמי והציר העמוק ליטפו את החיך.

היא בחרה בעוד מנה ראשונה נוספת במקום העיקרית. מנת "דק ריייט". המלצרית הסבירה שזה אינטרפטציה של השף למנה. קיבלנו צלחת קרמיקה נהדרת שמכילה שתי תלוליות אחת של בשר הברווז שבושל שעות ופורר ולצד תלולית זו תלולית נוספת של סלט אנדיב בחומץ תאנים במתיקות עדינה. בין שתי התלוליות הפריד טוויל פריך ודקורטיבי שגם התגלה כטעים במיוחד. קצת הצטערנו שלא היו עוד כמה ממנו.

לפתע נזכרנו בקומת הבר וביקשנו מהמלצרית לברר האם נוכל לרדת לאכול את מנת הקינוח למטה. שמחנו לגלות שאנו יכולים לסיים את הארוחה היכן שנרצה וצעדנו בגרם המדרגות המהודר לקומה התחתונה. התיישבנו על הבר ההומה לצד מוסיקה גרוב קיצבית שניגנו בחור בטי שרט מודפסת ושרשר אופנתי ובחורה בשמלת ערב שחורה ושרשרת עם תליון צבי מנצנץ.

הזמנו קינוח לימוני בלי להקשיב ממש לתיאורו ושני קוקטיילי ביז ניז.
בחירת הקוקטייל הצדיקה את עצמה. כוס מרטיני עם נוזל כתמתם מריר – מתקתק עמדה לפני. קוקטייל הביז ניז הינו קוקטייל רום אפלטון שנשטף בחמאה מזוקקת, עם דבש, מיץ תפוזים ולימון סחוט טרי. תענוג אמיתי.

הבטחנו לעצמנו שנחזור. גם למסעדה וגם לבר.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש