מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות לפסח 2013

יין לפסח


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לכבוד חג היין הישראלי, 4 כוסות ושיהיו בסטייל. יינות מומלצים במיוחד לפסח 2013 מאת יובל בלנקובסקי

פסח הוא חג היין הישראלי. 4 כוסות זה לא מעט, ואם כבר, אז שיהיו בסטייל. כדי שננצל את ההזדמנות החגיגית להשקיע ביין טוב, הנה כמה מומלצים במיוחד. חלקם יקרים יותר ואחרים פחות, אבל כולם מעולים. מאת יובל בלנקובסקי

יקב מרגלית

יקב מרגלית הוא אחד מיקבי הבוטיק האיכותיים והוותיקים בארץ. בניגוד ליקבים מקבילים, כאן החליטו לא להגדיל את כמות הייצור העומדת על כעשרים אלף בקבוקים, אלא לנסות לשכלל את איכות היין. היקב עבר כעת לבנימינה, בסמוך לתחנת הרכבת, מה שהופך את הביקור בו לבטיחותי ונוח. במבנה החדש טעמנו את יינות בציר 2011, שנמכרים בהנחה מיוחדת (165 ש"ח) במכירה השנתית שנערכת ביקב בימי שישי ושבת של חודש מרץ.

חידוש נוסף של היקב הוא מדבקה תרמית המודבקת על כל בקבוק: אם הבקבוק קיבל "מכת חום" - עבר למשך יותר משלוש שעות את הטמפרטורה של 35 מעלות - שמשפיעה לרעה על איכות היין, המדבקה נצבעת באדום. כך שכשתקנו יין של מרגלית תוכלו לדעת אם הוא נשמר בתנאים אופטימליים עד רגע הקנייה. טעמנו ארבעה יינות, כולם טובים, ואין ספק שבעוד כמה שנים הם יהיו טובים יותר. שני היינות שהותירו בי את הרושם הרב ביותר מתוך הטעימה הזו היו דווקא היינות הזולים יותר של היקב: קברנה סוביניון 2011 וקברנה פרנק 2011. לקברנה סוביניון נוספו 7% של מרלו והוא יושן כשנה בחביות עץ אלון, חלקן ישנות ואחרות חדשות. התוצאה הסופית היא יין מרוכז בעל גוף מלא עם מעט מרירות נעימה בסוף, כשברקע מרגישים ניחוח ירוק ופרחוני. זהו יין נהדר ומהנה מאד לשתייה עכשיו. הקברנה פרנק הוא טאני יותר עם ריחות "ירוקים" האופייניים לזן. יש לו קסם ואופי משלו והוא בהחלט לא יין שגרתי. בעוד טועמי היין שלצדי התפעלו ממנו במיוחד, אני הייתי בוחר דווקא בקברנה סוביניון, אף על פי שאין ספק ששני היינות איכותיים.

יקב יתיר

יקב בוטיק נוסף בעל מוניטין של שנים ארוכות הוא יקב יתיר, שמוציא כעת את יינות בציר 2009. יין הדגל של היקב, יער יתיר 2009, מורכב מ-49% ענבי קברנה סוביניון, 41% ענבי פטיט ורדו, ו-10% ענבי מרלו. היין יושן במשך שישה עשר חודשים בחביות ישנות וחדשות. מדי שנה הוא זוכה לניקוד גבוה בקרב מגזינים שונים ברחבי העולם, ואני טעמתי אותו בחופזה בפסטיבל יין. מהטעימה הקצרה שלי זכור לי כי הוא אכן מורכב וגדוש בטעמים ובריחות שעוד יתפתחו ויתעדנו עם השנים. אם אתם מעוניינים לשתות אותו בזמן הקרוב, כדאי לתת לו לנשום בבקבוק ובכוס, כך תצליחו ליהנות ממגוון הטעמים והריחות האצורים ביין המרוכז הזה.

יקב ויתקין

יקב בוטיק נוסף שהוא נפלא במיוחד הוא יקב ויתקין, שמתרכז בהכנת יינות מזנים בלתי שגרתיים, ומצליח כבר שנים להוציא מהם יינות נהדרים. לקראת פסח משיקים כאן את יין הדגל - ויתקין שורשים ג' מבציר 2008. זהו היין השלישי בסדרת שורשים, והוא מורכב, כמו קודמיו, בעיקר מענבים שנבצרו בכרמים ותיקים, המעוצבים בהדליית גביע, האופיינית לאזור הים התיכון מזה אלפי שנים. הדליה עתיקה זו מאפשרת פריסת אשכולות מאווררים, ומאידך הצללה של העלווה על האשכולות כמעין מטרייה המונעת צריבות שמש וטעמים מבושלים, ושומרת על רעננות הפרי הנבצר. קריניאן ופטיט סירה, חלק הארי ביין זה, וכן קולומברד המשלים ותומך באחוזים בודדים את הממסך כזן ענבים לבן, גדלים בכרמי הארץ מזה עשורים רבים ומעוצבים בכרם בשיטה זו.את הממסך משלימים זנים חדשים יחסית בארץ, סירה ופטיט ורדו, שנבצרו בכרמים שבהם מוקפדים משטרי השקיה מאופקים, דילול פרי ועיצוב העלווה. הענבים, משנבצרו, משלבים בשלות מיטבית עם רעננות מצוינת שנשמרת הודות לתנאי הגידול וליבולים הנמוכים. יקב ויתקין יישן את היין בבקבוק קרוב לשנתיים, כך שאתם מקבלים יין מוכן יותר לשתייה. לאור הניסיון הנהדר שיש לי עם היינות הפשוטים יותר של היקב, אני משוכנע שזהו אחד היינות הנהדרים שיש כיום בארץ.

יקב אדיר

יקב אדיר הוא יקב בוטיק צעיר יחסית, שלצדו פועלת מחלבת עזים מעולה, המפיקה גבינות וגלידות נהדרים. כאן הוציאו באחרונה את הקברנה סוביניון 2011 העשוי על טהרת זן הענבים. היין יושן כשנה בחביות עץ אלון, הוא נמכר במחיר נוח יחסית של כ-90 ש"ח, ונדמה לי שהוא יקלע לטעמם של רבים. שווה להזכיר לצדו יין נוסף של היקב, aמבציר 2010. זהו בלנד של כמה זנים, נעים, אלגנטי ומומלץ מאד לשולחן החג. פסח כשר ויין שמח.