Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> כתבה על פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה 2013

אוכל כפרי במטה יהודה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שפרה צח: מה יהיה השנה בפסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה, שייערך בתאריכים 21.2 – 16.3? נוף הררי מוריק, בשלנים ביתיים, פעילויות לילדים, אמנים בסטודיו פתוח, סיורים, אירועי מוסיקה וסדנאות בישול. ומה עוד? יהיה טעים

מבין היוזמות הרבות של פסטיבלי אוכל, זו של פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה היא מהאהובות עליי, ולכך שתי סיבות. הראשונה היא האזור, הפורש בעונה זו נוף הררי מוריק, מנוקד כולו בשלל גוני פריחה: הלבן של השקדיות, האדום של הכלניות, הוורוד של הרקפות והצהוב של הקידה השעירה. השנייה היא ייחודו של הפסטיבל, שבנוי רובו ככולו על בשלנים ביתיים, שלמשך שלושה שבועות פותחים את לבם, ביתם וסיריהם לקהל הרחב. התוצאה היא מיקס מענג של מטבחים אתניים מסורתיים, יחד עם יוזמות חדשות ומבורכות של צעירים שנמשכים לאזור. זה לצד זה מככבים ארוחת קוסקוס מרוקאית, ממולאים ים-תיכוניים, קובה כורדי, גריל ארגנטינאי, מטעמים קוצ'יניים וגם מתוקים הונגריים ושוקולד בלגי. בנוסף לארוחות מציע הפסטיבל פעילויות לילדים, אמנים בסטודיו פתוח, סיורים, אירועי מוזיקה וסדנאות בישול. הנה שתי דוגמאות מייצגות, האחת של המבשלות הוותיקות והשנייה של היזמים הצעירים.

הקדירה של סבתא במושב צפרירים: המרץ של רינה לוי לא ממש מתקשר לסבתאות, וגם הקפיצות במסלול חייה הן לא בדיוק מה שמדמיינים כשחושבים על סבתא עם קדירה. לוי, מנהלת פורום הבשלניות של מטה יהודה, המירה קריירה פרלמנטרית ארוכת שנים בשהות בהודו וחיבור אל המטבח ההודי הצמחוני. שמונה שנים התמידה בכך, עד שהחליטה לחזור אל הבשר ואל המסורות המקומיות. כיום היא מתמקדת במאכלי המטבח הערבי, שאותם היא מגישה בצל עצי החרוב בגינתה. הכול כאן בדגש על חומרי גלם טריים, בריאים ומקומיים, עם תיבול בשמן זית, לימון ועשבי תיבול מגינת עשבי התבלין שלה. כאלו הם למשל סלט הטאבולה עם גרגרי רימון ועלי חוביזה מהגינה, או כדורי בשר עשויים בקר עם קצת שומן כבש, מתובלים בקינמון וב"ראס-אל-חנות" וטובלים ברוטב טחינה מבושל. עם זאת ניכרת בתבשיליה גם השפעה צרפתית – מזכרת מלימודי הבישול של צעירותה, וגם טכניקות מהמטבח ההודי. המקלובה שלה, למשל, עשויה נתחי עוף "סגורים" בגראם מסאלה על מצע של אורז צהוב המנוקד בשפע ירקות שמוכנים כל אחד בנפרד בציפוי גרגרי חרדל. את הארוחה הנדיבה חותם קפה בפינג'אן או תה עם נענע, יחד עם עוגיות טחינה ועוגת בסבוסה.

המבשלה של מנו: גם מנו ודבי נאהורי עשו שינוי משמעותי בחייהם. הם עזבו את מעלה אדומים ואת מסלול החיים המקובל לטובת בית במושב מטע וייצור ביתי של גבינות ובירה. התוצרת שלהם מפתיעה ברמתה, בעיקר נוכח העובדה שמדובר בשני אוטודידקטים שלמדו הכול בעצמם תוך ניסוי וטעייה. במטבח, שהוא למעשה גם הסלון הביתי, הם מייצרים כעשרים סוגים של גבינות עזים אורגניות, מחלב של עדר עזים ממרעה טבעי במושב סמוך. ראויות לציון במיוחד הצ'אדר, הגאודה והסנט מור. לצד הגבינות מומלץ מאד לרכוש גם מהבירות שלהם, שכוללות 2 סוגי בירת חיטה, האחת רגילה והשנייה עם דבש ותבלינים – מתקתקה ומחליקה בגרון, וארבעה סוגי בירת-שעורים, מהפייל הבהירה ועד הסטאוט הכהה, שמצטיינת במלאות, במרירות מתונה ובגוני קפה ושוקולד. בימי שישי פותחים כאן שולחן של בירות וגבינות, יחד עם פוקצ'ות טריות וסלטים עונתיים, לארוחה קלילה וכיפית.

ולסיום – משהו מתוק, תרתי משמע: שוקולדות, הסטודיו של שלומית במושב אשתאול, הוא חלומו של כל אוהב שוקולד. במסגרת הפסטיבל מוצעת סדנה מקוצרת שבה תוכלו ללמוד טכניקות עבודה שונות ולהתענג על פינוקי שוקולד מתוצרת עצמית.

כל הפעילות ממותגת תחת מותג "הלב הירוק" שנבחר לייצג את מיזם התיירות של מטה יהודה ומפורט בחוברת מאירת עיניים ובאתר הפסטיבל. מי שרוצה לקחת את הזמן מוזמן להתארח בצימרים המקומיים ובמלונות הרי יהודה. למי שרוצה לטעום קצת מכל דבר מומלץ להצטרף לאחד מסיורי האוכל היוצאים בשלושת ימי שישי של הפסטיבל מבית שמש. במחיר של 100 ש"ח לאדם תקבלו סיור של כ-4 שעות באוטובוס עם מדריך, כולל ביקור בשלוש נקודות אוכל, עם טעימות כמובן.