מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על פסטיבל טעם כנרת חנוכה 2012

פסטיבל טעם כנרת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שפרה צח על פסטיבל "טעם כנרת" שיחגוג בחנוכה את שנתו השמינית: סיפורי אהבה שנשזרים במעדניות, במסעדות, בסדנאות ובסיורים. כל זה יקרה לאורך השבוע של חג החנוכה (6-16 בדצמבר) הבא עלינו לטובה. תיהנו

אהבה. זהו המוטו שעובר בין שלל הפעילויות של פסטיבל "טעם כנרת", שיחגוג בחנוכה את שנתו השמינית. אהבה לעמק ולנופיו, אהבה לתנובת הארץ ולמעדנים המופקים ממנה, אהבה לטעמים, לריחות, ולאנשים שעושים את הפסטיבל.

קחו למשל את סיפור האהבה של עודד ובשמת שוורצברד-וינר. הוא שף, היא קונדיטורית. סיפור שראשיתו בראיון עבודה שהוא ערך לה ("שלוש שעות!" צוחקת בשמת), וסופו בחתונה וביציאה לדרך מקצועית משותפת. לפני כחודשיים הם פתחו בדגניה א' את "בשמת", מקום שהוא מעדניה-קונדיטוריה-חנות, ובו מבחר התוצרת של השניים: עודד מייצר את גבינות הצאן והבקר, אנטיפסטי וסלטים יצירתיים, בשמת מפיקה מבחר מרשים של מאפים מלוחים, עוגות ועוגיות, וגולת הכותרת היא השילוב של מאפים עם גבינות מתוצרת עצמית, כמו מאפי-ביס קטנטנים וממכרים של בטטה וגבינת עיזים, או עוגת שמרים מתוקה עם ריקוטה וחמוציות. במסגרת הפסטיבל יעבירו השניים סדנת בישול ואפייה עם מעדנים קלי הכנה מהמטבח האיטלקי והצרפתי.

ויש אהבות שהן דרך חיים: ב"צירופים 9" מפליגה אורלי פרי-אלרווה על כנפי הדמיון עם יצירות משעשעות מחומרים ממוחזרים, ומציעה סדנה לקישוטי אוכל מקוריים, כמו "עכברים" אכילים או עגבניות שרי שהופכות לחיפושיות. יוסי סופר מ"הדרך הירוקה" מתפרנס מטיולי אופניים, אבל הלב שלו בקפה. סדנת הקפה שלו היא הזדמנות להתוודע לסוגי הקפה ולזנים השונים, לגלות את ההבדלים בין קפה בוץ לקפה פילטר, לקבל טיפים להכנת קפה משובח וכמובן לטעום. חובבי טיולי השטח, וגם סתם חובבי פויקה, מוזמנים לתחרות המסורתית של "מלך הפויקה" במרינדו שבנמל עין גב, וחובבי הזמר העברי מוזמנים ל"שירים כמו יין" וארוחה חורפית עם גבי ברלין והגיטרה.

מסעדת צל תמר שבאשדות יעקב מייצגת גם היא סוג של אהבה. אהבה אל האוכל המקומי השורשי – סלטים טריים, בשרים משובחים, דגים, וכמובן הפירות הצומחים בבוסתן הצמוד והופכים לקינוח צבעוני של סלט פירות המעוטר בתאנים סגולות וקרם מסקרפונה.

ויש גם האהבות של פעם: במסעדת "מן" שבאתר ירדנית משחזרים סיפור אהבה מימי התנ"ך ובהמשכו מגישים ארוחה בסגנון תנ"כי, ובה מבחר ירקות בשמן זית וחומץ, מרק עדשים, תבשיל חיטה על מצע שום, בצל ממולא בשר ברוטב דבש-תמרים, דגים על האש ולקינוח דבלים ממולאות שקדים. לא בטוח שכך בדיוק אכלו בימי התנ"ך, אך הסגנון, הכלים והמאכלים, על רקע ההתרחשות העכשווית של מאות צליינים העוטים לבן, שרים וטובלים בירדן, יוצר ארוחה בעלת אווירה מיוחדת במינה.

ולהיסטוריה קרובה קצת יותר: האהבות הטרגיות של חלוצי העלייה השנייה והשלישית מככבות בסיור המאלף של עמירם אידלמן בבית העלמין הישן של כנרת, עוטף הירק והסודות. הסיור מתנהל לאור עששיות, לאחר ארוחת ערב פשוטה בסגנון החלוצים, שתוגש בחצר כנרת.

וזה רק על קצה המזלג, תרתי משמע. פסטיבל טעם כנרת, שייערך לאורך שבוע החנוכה, מקיף מגוון רחב של פעילויות לכל טעם וסגנון: סדנת מרקים וסדנת שוקולד, גורמה מוזיקלי וחאפלה מזרחית, דגים בכנרת ועזים במנחמיה וכך עוד ועוד. תבואו. תאהבו.

צילום: שפרה צח, רון שלף, בשמת שוורצברד, אלזה שורקין