מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מתכונים לילדים - להכין ולאכול ביחד

מתכונים לילדים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לאלו מכם שנאלצים להישאר גם היום בבית, ושמחפשים תעסוקה ליתר בני המשפחה, אספנו בשבילכם המלצות לשלושה מתכונים לילדים – שתוכלו להכין ולאכול ביחד. ומה מחר? מחר כבר תלכו לאכול יחד במסעדה

מתכון ללביבות תפוחי אדמה וחציל קלוי של השף מיקי סויסה למסעדת לונה באשקלון

4 יחידות תפוחי אדמה מגורדים במגרדת
1 חציל קלוי על אש גלויה, קלוף וקצוץ
חופן בזיליקום טרי קצוץ
200 גרם גבינה בולגרית מגורדת
1 כוס קמח
3 ביצים טרופות
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט אגוז מוסקט

ההכנה:מערבבים את תפוחי האדמה והחציל יחד ומניחים בתוך מסננת ל-10 דקות. מערבבים יחד עם שאר החומרים ומתבלים במלח פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט. מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית ובעזרת שתי כפות מניחים מהמילוי ומשטחים מעט. מטגנים עד להזהבה קלה ומעבירים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 5 דקות נוספות. להגשה מפזרים מעל גבינת פרמזן מגורדת.

מתכון לפסטה פפרדלה בתוספת ירקות ירוקים, שמן זית וריחן טרי מאת השף צ'ארלי פדידה למסעדת אוליב ליף

500 גרם פסטה מסוג מאפנדיני
4 כפות שמן זית מסוג פישולין של ארץ גשור לבישול הפסטה
8 כפות שמן זית להקפצת הפסטה מסוג פישולין של ארץ גשור
1 שן שום קצוצה
8 אספרגוסים חלוטים במים
2 בוקצ'וי חלוט
4 כפות אפונה
4 זוקיני ירוק חתוך לרצועות
2 כפות ריחן טרי קצוץ

ההכנה: 1. חליטת הירוקים - מבשלים את הירקות במים רותחים עד שהירק מתרכך, ומעבירים מיד למי קרח כדי לעצור את תהליך הבישול, ולשמר על צבעם הירוק. 2. הכנת הפסטה - מחממים סיר עם מים, מוסיפים חצי כפית מלח ושמן. כאשר המים מגיעים לרתיחה, מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן. 3. הכנת המנה - מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים מעט שום עד להזהבה קלה. מוסיפים את הירקות הירוקים, וממשיכים בהקפצה קלה ולאחר מכן מוסיפים את הפסטה. מתבלים במלח, פלפל וריחן טרי קצוץ ומגישים.

מתכון לעוגת גבינה וריבת חלב קרה מאת קונדיטוריה גליה בירושלים

עוגה בקוטר 24

תחתית:
200 גרם פירורי עוגיות / ביסקוויטים + 50 גרם חמאה מומסת
מערבבים ידנית, מניחים על תחתית התבנית עם נייר אפייה, משטחים ומהדקים
מלית:
500 גר' גבינה לבנה (אפשר מתוך זה 200 גר' גבינת שמנת)
500 מל' שמנת מתוקה
180 גר' סוכר
6 גר' ג'לטין
100 גר' שוקולד לבן מומס
תמצית וניל, רידת לימון
ציפוי גנאש לבן:
300 גר' שוקולד לבן + 100 גר' שמנת מתוקה + כף ריבת חלב.

ההכנה: 1. ממיסים ג'לטין במעט מים קרים, מחממים ומוסיפים לשוקולד המומס. 2. טורפים גבינה עם יתרת הסוכר והווניל. 3. מערבבים את תערובת הגבינה והשוקולד. 4. מקציפים שמנת עם מחצית מכמות הסוכר לקצפת רכה. מקפלים את שתי ההקצפות. 5. מחלקים את התערובת לשניים ומוסיפים לאחת ריבת חלב מדוללת במעט חלב. 6. יוצקים שכבה לבנה על התחתית ומייצבים במקפיא,
אחרי ההתייצבות יוצקים את התערובת השנייה עם ריבת החלב ומייצבים במקרר או במקפיא. 7. מכינים את הגנאש: מחממים על בן מרי את השוקולד והשמנת עד להמסה, יוצקים על העוגה הקפואה, משאירים כ-10 דקות במקפיא, מפרקים ומקשטים.