מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

המרק הראשון שלי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  הכנת מאכלים בריאים וטעימים לילדים אינה חייבת להיות טרחה גדולה. עשר דקות- רבע שעה גג עבודה


אחד הזיכרונות הראשונים שלי בתור ילדה הוא תבשיל תרד חסר טעם, שהכינו במיוחד עבורי. לא אשכח כמה מזוויע היה המאכל הזה, שתוך שניות ספורות עיטר בצבעים ירוקים אבסטרקטים את הקיר הקרוב. מיותר לציין, כי שנים לאחר מכן נמנעתי מלאכול תרד, ממש לא יכולתי להשתחרר מהריח, המראה וכמובן הטעם של התבשיל המוזר שהגישו לי, אך עם הזמן נתקלתי בכמה מאכלים מוצלחים שהכילו בתוכם תרד, ולמדתי להתייחס אל הירק הזה בפחות חשדנות ואפילו בחיבה.

מוסר ההשכל מהסיפור - אסור לזלזל בטעמם של הקטנים שלנו. אנו חייבים להשקיע ולהכין להם אוכל טעים, כזה שגם אנו, המבוגרים, נאכל בתיאבון רב, ונרצה עוד. אין ספק, אוכל טעים מגרה את הילד, מעשיר ומגוון את הטעמים המוכרים לו, וגם, כמובן, מעניק לו מגוון של אבות מזון, ויטמינים ומינראליים.

מתי מתחילים לתת לתינוקות אוכל אמיתי?
כשהילד יושב, מראה עניין באוכל וממש רוצה לאכול. הגישות המאחרות טוענות שלא מאכילים לפני שהילד אוחז בכפית ואוכל בעצמו, אוכל מוצק. תחליטו לבד או תתייעצו במישהו שאתם סומכים עליו.

הכנת מאכלים בריאים וטעימים אינה חייבת להיות טרחה גדולה. עשר דקות- רבע שעה גג עבודה, ואת כל השאר עושים התנור או הכיריים. להלן שני מתכונים מהירים, בריאים וטעימים לילדים. כמובן שיש להתייעץ עם רופא מתי להתחיל כשמדובר בתינוקות.

מרק תינוקות ראשון
הכמות מספיקה ל-3 ימים- אפשר בהחלט לחלק למנות ולהקפיא לחודש.

1 קישוא
1 תפוח אדמה בינוני
1 חתיכת דלעת /חתיכת בטטה או דלורית קטנה
1 בצל
1 עגבניה חלוטה (עגבניה שהונחה במים רותחים וקליפתה קולפה)
1 גזר
1/3 כוס עדשים אדומות
6 קוביות חזה עוף או בקר


1. מקלפים את הירקות, פורסים או חותכים לקוביות.
2. מעבירים את כל המרכיבים לסיר, מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 1/2 שעה.
3. מרסקים את המרק אוו מועכים במזלג ומאכילים.

פשטידת בטטה שילדים אוהבים:

תבנית קטנה

1 בטטה, קלופה
1 קופסה גבינת סקי 500 גרם
1 קופסת קוטג'
3-4 פרוסות מגורדות גבינת כפיר (הצהובה הטובה) בטעם שום שמיר
5-6 כפות פירורי לחם
1 ביצה

1. מחממים את התנור ל180 מעלות.
2. חותכים את הבטטה לקוביות, מבשלים אותה במים במשך 1/4 שעה, עד שהיא מתרככת. מוציאים ומועכים קלות בעזרת מזלג את החתיכות.
2. מערבבים היטב את חתיכות הבטטה יחד עם שאר המרכיבים, מעבירים את העיסה לכלי מתאים, משומן ואופים כ- 40 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.