מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות לחג סוכות 2012

יין לחג הסוכות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לכל כיפור מוצאי כיפור, ולכל מוצאי כיפור חג סוכות. יובל בלנקובסקי ממליץ על יינות לחג, שבמקור ציין את חגיגת הקציר והבציר היהודית, וגם ממליץ על יינות טובים שילוו את המנגל העונתי שלכם. חג שמח

ברוח השנה החדשה אנחנו צועדים במרץ לקראת חג הסוכות. כידוע, במקורות מופיעה המצווה לשמוח בחג זה, ואכן עם הזמן צרפו אליו גם את שמחת תורה. מדוע חג הסוכות שמח במיוחד? נראה שהתשובה נעוצה באופיו החקלאי. זמן האסיף והבציר הוא שמח במיוחד, ובו החקלאי אוסף את יבולו ומשאריות הענפים מרכיב את הסבך לסוכה. ואם כבר חגיגת הקציר והבציר היהודית, אין ספק שראוי לחגוג אותה ביין טוב. מלבד זאת, חג הסוכות מזמין את כולנו לצאת החוצה מהבית אל הטבע, לארגן מנגל קטן ולשתות ולחגוג. הנה כמה יינות שיוכלו לשמח אתכם במהלך החג.

סדרת אסאמבלאז של יקבי ברקן

מדובר בסדרה מבטיחה שכוללת שלושה יינות, כל אחד מהם מגיע מאזור גידול אחר. היינות טובים מאד בעיניי ובנוסף נמכרים במחיר של פחות מ-90 ₪, כך שביחס לאיכות הם מהסוג שנותן תמורה טובה לכסף. אם אתם שמרנים בטעמכם לכו על ריחן 2008, בלנד המבוסס על קברנה סוביניון עם מעט מרלו וסירה. היין שמגיע מאזור צפון הארץ חביב וטיפוסי ליין ישראלי טוב. אם אתם נועזים יותר, לכו על הצפית 2009 שעשוי מבלנד של זני ענבים לא שגרתיים. זהו יין עדין ולא בומבסטי כמו שמקובל בארצנו, לא אידיאלי למנגל אבל בהחלט ילווה היטב עוף או נתחי בשר לא שמנים.

Secret של יקב טריו

היין של יקב הבוטיק של האחים שקד, מיבואני היין הגדולים בארץ, התיישן כשניים עשר חודשים בחביות עץ, והוא מבוסס על קברנה סוביניון עם מעט מרלו המגיעים מאזור הרי ירושלים. זהו יין מרוכז ועשיר בטעם שיתאים מאד לכל מנגל שתבעירו בחג.

שרדונה 2011 של פלטר

כפי שאתם מכירים את מזג האוויר בארצנו, יש סיכוי לא רע בכלל שבמהלך ימי החג נפגוש ימים חמים מאד, ועל כן מומלץ לצאת מהשבלונה של יין אדום ולחשוב על יינות לבנים צוננים ומרעננים. השרדונה 2011 של פלטר ללא חבית הוא אחד היינות הלבנים הנהדרים שתוכלו לשתות בחג, שמורכב משרדונה המגיע מן הגולן, הרי ירושלים ומצפה רמון שבדרום. איך שהוא הערבוב בפלטר מצליח, והתוצאה היא יין נעים ופרחוני עם חמיצות טובה ומתיקות - ובקיצור כיף. היין הנעים, שיושן במשך שלושה חודשים במיכלי נירוסטה ולא בחביות עץ הוא קליל ומלא טעמי פרי, ולפיכך ייהנה גם את אלו שבדרך כלל נמנעים מיינות לבנים.

כרמל ריזלינג יקב קאיומי 2011

האחרון החביב הוא יין חצי יבש פרחוני, נעים וקיצי. אם חג הסוכות הוא חג הפרידה מהקיץ לקראת החורף ההולך וקרב, הריזלינג הפרחוני הזה מתאים במיוחד לחגיגות הסיום. שתו ותיהנו. חג שמח.