מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על מסעדת דרבי בר דגים תל אביב

דרבי בר דגים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"פילה לוקוס, שבשרו לבן ומזמין, בתיבול מינימליסטי של מלח, לימון ורוזמרין, עושה את העבודה..." שפרה צח נהנית ממקום נטול יומרות או פוזה בדרבי בר דגים, שבקומפלקס המסחרי של רחוב יגאל אלון בתל אביב

האמת, לא היו לי שום ציפיות מדרבי בר דגים. ענת ואני הגענו לשם מהסיבה הפרוזאית שהיא הפסיקה לאכול בשר אבל נשארה בענייני דגים, והחבר'ה בעבודה אמרו לה שזה מקום אחלה. אז אחלה גם מבחינתי. ותיקי תל אביב אולי עוד זוכרים את דרבי בר כמסעדת הבשרים בדיזנגוף, אבל מאז זרמו הרבה מים בירקון והיא הפכה למעצמה ימית, עם שתי מסעדות בהרצליה פיתוח וברמת אביב, שמגישות גם פירות ים, והאחות הצעירה והכשרה בקומפלקס המסחרי של רחוב יגאל אלון, שאליה נכנסנו.

למרות שעת הערב המוקדמת, החדר הקדמי מלא עד להפתיע במשפחות, והחלל האחורי הגדול כבר ערוך לעשרות מוזמנים. יכול להיות שהם יודעים משהו שאנחנו לא? הכשרות היא כנראה חלק מהעניין, אם כי ככל שאנחנו מצליחות לראות, לא מדובר על קהל של חובשי כיפות. התפריט מגלה לנו חלק מסוד ההצלחה: במחיר המנה העיקרית - שנע בסביבות ה-90 ₪ ומגיע עד 115 ₪ - אם אתם מחליטים להתפנק על פילה לוקוס - מקבלים כאן ארוחה שלמה, ואיזו ארוחה.

כשסלטי הפתיחה, הכלולים במחיר, מתחילים לזרום אל השולחן, מתברר שדרבי בר דגים הוא אחד המקומות המצ'פרים ביותר ביחס של תמורה למחיר. הם טריים, טעימים ומוגשים ללא הגבלה, כשלצדם טוסטים חמים בציפוי זעתר שעוזרים לנו לרוקן את הצלחות כמעט בלי להרגיש: מטיאס עסיסי, איקרא מעודנת, סלט חצילים חמוץ-מתוק, סלסת עגבניות פיקנטית, סלט סלק, חומוס טוב וטחינה סמיכה ושמחה.

אנחנו מתאפקות שלא לעשות מילוי מחדש, רק בגלל ששמנו עין גם על מגוון הסושי שמוגש כאן, והרי לא אומרים "לא" על סושי. לזכותנו ייאמר שהחלטנו להסתפק רק במגש אחד, אבל שיהיה מהטופ של הטופ, מה שהביא אלינו את ה"ריינבו מאקי", רול במילוי טונה אדומה ואספרגוס עטוף בסלמון, טונה, סיבס ואבוקדו. וכמו שענת אמרה – זה אולי לא כל כך מסתדר קונספטואלית עם הסלטים, אבל מצד שני, זה טעים!

העיקריות הולכות על פשטות: מבחר דגי ים ובריכה המגיעים טריים מדי יום ומוגשים בשלוש צורות: טיגון עמוק, גריל או בתנור. שתינו מעדיפות את הגרסה האפויה בתנור, לענת בלי עצמות בבקשה. פילה לוקוס, שבשרו לבן ומזמין, בתיבול מינימליסטי של מלח, לימון ורוזמרין, עושה את העבודה. אצלי בצלחת נח לברק שלם פתוח ל"פרפר", והוא מתקבל עסיסי וטעים. אגב, יש גם מנות בשריות ופסטות, אבל מבחינתנו הדגים הם שיחוק אמיתי. התוספות שמוגשות בנפרד – תפוחי אדמה אפויים, אורז צהוב וסלט ירקות קצוץ דק, משלימות את ההנאה בלי לגנוב את ההצגה.

כבר חשבנו לוותר על קינוח – אבן הנגף הקבועה של מסעדות כשרות. אבל אפילו כאן דרבי בר הצליחו לעמוד במשימה בכבוד, עם פרלין שוקולד קפוא בציפוי שוקולד.

אז מה היה לנו? מקום נטול יומרות או פוזה, שמצליח ככה בשקט לספק אוכל טוב וטעים, גם לכאלה שהחליטו משום מה לוותר על בשר.