לגעת באוכל, המסע להודו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 פאקורות, צ'אטני, צ'יקן טיקה, דאל וביריאני, שמות החדשים בעלי הצליל אקזוטי מקבלים את פנינו יחד עם ,שלל צלוחיות בצבעים וניחוחות.

ביקור בלגעת באוכל והמפגש עם תבלינים ומוצרי מזון , שלרוב לא נמצא על המדפים במרכולים, מעורר בי געגועים למקומות רחוקים.
מבחר אין סופי של מוצרי מזון ותבלינים מכל קצוות תבל מקדמים את פניך בשלל ניחוחות טעמים ובצבעים ססגונים. לאחרונה, לשמחתי, נפתחה כאן מחלקה למוצרים הודיים, והערב התכנסה קבוצת סקרנים בכיתת הלימוד, כדי לפענח את רזי המטבח הזה, בעזרתו של השף רון כהן המכונה שפאץ, חניך של אייל שני מאוקיינוס המיתולוגית.
שפאץ מבלה רבות בהודו, ומפליא בסיפורים ואבחנות בין המטבחים השונים הנהוגים שם, הרגלים ומסורות.
פאקורות, צ'אטני, צ'יקן טיקה, דאל וביריאני, שמות החדשים בעלי הצליל אקזוטי מקבלים את פנינו יחד עם ,שלל צלוחיות בצבעים וניחוחות. תבליני המטבח ההודי (הכל ניתן לרכישה במקום, איך לא).

לירית הפתיחה מכין לנו שפאץ, פאקורות מבצל סגול, גזר, פלפל אדום. פאקורה לידיעת קוראינו שטרם התוודעו למטבח הזה, היא בלילה מקמח חומוס (בסאן) ומים, מתובלת בכמון, כורכום, מלח ומעט סודה לשתיה. אל הבלילה הנ''ל מוסיפים ירקות קצוצים דק, ומטגנים בשמן עמוק.
בד בבד, נוצרו התהוו, צאטני אדום ומתקתק על בסיס עגבניות וצ'אטני ירוק מכוסברא ופלפלים, חריף, חריף!!!! שילוו את הפקורות. בשלב קיצוץ הפלפלים החריפים, גברו החששות ועימם הלחשושים בקרב הסובבים לשולחן ההדגמה. לרגע נראה היה כי החריף שכידוע לכל בר בי רב, מלווה יד ביד מנות רבות מהמטבח ההודי, מהווה איום על השקט הנפשי של החבורה.

כל החששות נמוגו, הפאקורה התגלתה כמנה ראשונה טעימה מאוד , פריכה ויפה להגשה, חגיגה לעינים ולחוש הטעם. ובעניין החריפות הרגיע השף, מותר למתן את התיבול ההודי העז, להפחית מכמות התבלינים, ואת כמות הפלפל החריף למינהו. הכל לפי הטעם.

מצויידים בידיעה מרגיעה זו, המשכנו הלאה. מרבית בני תת היבשת ההודית צמחונים ובעיקר נמנעים מאכילת בשר בקר. עוף ודגים לפעמים. להשלמת כמויות החלבון הנחוצות לגוף, צורכים ההודים כמויות גדולות של קטניות, שבתוספת מנת אורז, מהוים מנת חלבון מלא לפי יודעי דבר ברזי מדע התזונה. המגוון אדיר. עדשים במגוון צבעים וצורות, חומוס, אפונה ושעועית יש מן השק.

כנציגת הקטניות הכין השף, דו ראנג קה דאל, תבשיל עדשים מסורתי משני סוגי עדשים, מאש ועדשים כתומים. העדשים מבושלים בחלב קוקוס, עגבניות מרוסקות ובתיבול בצל, שום, גינג'ר, כמון, כוסברה (זרעים) שומר, קינמון, אגוז מוסקאט, רסק תמרהינדי וגרידה של קליפת תפוז. בקיצור עולם ומלואו.
מנות צמחוניות נוספות היו, ביראני פרות יבשים, אורז מלכותי כפי שההודים יודעים להכין, עם צימוקים, חמוציות, אגוזי קאשיו ופיסטוקים קלופים לא קלוים. ופאלק פיאז מלאי, רבעים של בצלים בתנור ברוטב עשיר של תרד ושמנת.

עוף צ'יקן טיקה משודרג, שהוכן מבשר פרגיות, שהושרה ביוגרט מחלב כבשים, תובל כמיטב המסורת ההודית ונצלה בתנור, ייצג את המטבח הבשרי באומץ.

לסיום הוכן גאזר קה הלוווה, מנה אחרונה מגזר, פרות יבשים, זעפרן וחמאה מזוקקת טעים מהנה ולא שיגרתי.

נו מה? בסיום הסדנה הצטיידתי בכל הנדרש להכנת מנת העדשים, שתוגש למשפחתי בשישי הקרוב , ואם תשמעו מילה שלי, כדאי גם לכם.

לגעת באוכל
רח' לישינסקי אזור התעשיה החדש ראשלצ
מתחם חונים קונים.
טלפון: 03-9520390

/