Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> כתבה על תחרות אשכול הזהב 2012

אשכול הזהב 2012


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שפרה צח מתארחת בסיכום תחרות היין "אשכול הזהב", שחגגה השנה עשור לקיומה. את הערב אירחו צמרת תעשיית היין הישראלית, שר התמ"ת, אישי ציבור, מסעדנים ומובילי דעת קהל בתחום הקולינריה. וההכנסות – לעמותת "ילדים שלנו"

"...הסירה רזרב שלהם..." "...מפעילה את מרכז המבקרים..." "...עכשיו הם עושים קמפיין..." אלו מקצת השיחות שקלטתי בלובי של מלון דן פנורמה, שאירח את ערב הגאלה לסיכום תחרות היין היוקרתית "אשכול הזהב". האירוע השנה היה חגיגי במיוחד, לרגל עשור לקיום התחרות. אם בשנה הראשונה התמודדו חמישים ומשהו יינות, הרי שהשנה הגיע מספרם לכמעט 300. יינות אלו ייצגו למעלה משישים יקבים, בעשרים קטגוריות שונות, בחלוקה ליינות לבנים, יינות אדומים – זניים ובלנדים, יינות קינוח ויינות של יקבי בוטיק קטנים. הבדיקה התפרסה על פני 4 ימים, כשכל יין נטעם ודורג על ידי צוות שיפוט שכלל לפחות 5 שופטים, מתוך קבוצה של 38 שופטים סך הכול.

הערב החגיגי אירח את צמרת תעשיית היין הישראלית, שר התמ"ת שלום שמחון, אישי ציבור, מסעדנים ומובילי דעת קהל בתחום תרבות האוכל והשתייה. כל ההכנסות מהערב יועדו כתרומה לעמותת "ילדים שלנו" של בית החולים שניידר לרפואת ילדים.

היינות זרמו כמים, ואילו החלק הקולינרי היה תולדה של שיתוף פעולה בין שישה שפים שונים שיצרו יחד תפריט קיצי וקליל. שרדונה של רקאנטי ורוזה של יקב גליל ליוו את מנות הפתיחה: סביצ'ה אינטיאס על פירות קיץ של שף אביבית פריאל, מיני-לביבות ממוסר ים על סלט אקזוטי של שף יריב מלילי (בית תאילנדי) ודואט של "טראפל" כבד עופיון וגלילת פרגית ופיסטוקים של שף המלון יצחק ידגר. כל הלחמים בארוחה היו מבית "לחמא" של האופה אלי אברהם.

עם הכניסה לאירוע עצמו התחלף הסמול-טוק בתכנים רציניים יותר. יחד עם המנה הראשונה - חזה מולארד עם בריוש תפוזי דם, מנגו, סלק צלוי וסלרי של שף יוסי שטרית – הוצגו היינות הלבנים הזוכים, מרביתם מהיבול המצוין של 2011.

בין המנות הוגש סורבה שזיפי בר של שף איתי רוגוז'ינסקי, ששימש להתרעננות בזמן המכירה הפומבית. בקבוק קברנה סוביניון מהיקב הפרטי של שלום שמחון, יינות יוקרה במהדורה מוגבלת ויין אספנות רויאל רזרב 2000 שאטו גולן, עוררו עניין רב בקהל והצליחו להגדיל את הסכום שגויס לטובת העמותה.

המנה העיקרית של שף מאיר אדוני הגיעה בדמות נתח מוסר ים מעוטר ב"קשקשי" זוקיני ומוגש עם אספרגוס לבן, ג'לי פטרוזיליה, איולי ליים, שום ושקדים. מבחר היינות האדומים שעל השולחן התכתבו עם ההכרזה על היינות האדומים שזכו בתחרות. בלט מספרם הרב של הזוכים – כשלושים יקבים הצליחו להגיע לפחות לאחד משלושת המקומות הראשונים באחת הקטגוריות.

הקינוח של שף קונדיטור נעמה שטייר - קאליסון מפרובנס עם טארטלט משמשים וקרם פיסטוקים – חתם ערב מרשים של הצדעה לתעשיית היין הישראלית.