Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות חדשות> מסעדות חדשות בתל אביב - אביגדור שף רן שמואלי
לחם בשר הרצליה

חדש: אביגדור


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"'מטבח פתוח' במקרה הזה הוא לא רק מצב ארכיטקטוני אלא אמירה קולינרית. מטבח שפתוח למקומי ולעונתי, שבו כל האוכל מוכן מעכשיו לעכשיו, לעיני הסועדים..." שפרה צח מגיעה לפתיחה של אביגדור – מקום חדש לאירועים בתל אביב

הפופולריות הגוברת של אוכל-שוק גורמה סימנה אותו כטרנד העכשווי בתחום המסעדנות. זו הייתה רק שאלה של זמן עד שתחום האירועים יישר קו. אביגדור, לופט אירועים חדש בשכונת מונטיפיורי, כבר שם.

ראשית, מילה על העיצוב. כמו האוכל, גם העיצוב הולך על קו נקי חף מהצטעצעות, ומלהטט בין הביתי ליצירתי. האדריכל פיצו קדם ומעצב הפנים דן טרוים הותירו את המאפיינים התעשייתיים של המבנה, ששימש כמפעל ליציקה בשנות ה-50 – קירות הלבנים המקוריים, עמודי בטון חשופים וחלל אחד גדול, ושיבצו בתוכו מיש-מש מוקפד של פריטי ריהוט ביתיים: ספריית מדפי עץ עמוסה ספרים ומגזינים, ספות וכורסאות מסוגים שונים, פה שטיח אוריינטלי ועליו ארגזי מסע מעץ על תקן של שולחנות, ושם גפן נטועה בעציץ. כל אלו יוצרים חלל נינוח ומזמין, שבתוכו משתלב בטבעיות רבה המטבח הפתוח של השף רן שמואלי. "מטבח פתוח" במקרה הזה הוא לא רק מצב ארכיטקטוני אלא אמירה קולינרית. מטבח שפתוח למקומי ולעונתי, שבו כל האוכל מוכן מעכשיו לעכשיו, לעיני הסועדים.

הקונספט הזה מציב אתגר לא פשוט, אך כפי שנראה בערב ההשקה, הצוות של אביגדור עומד בו בכבוד. ההתרחשות במטבח אינה פוסקת לרגע. ירקות מוקפצים במחבתות ענק, בסירים מבעבע הרוטב, הבצק לפסטה נמתח לעלה ארוך, נתח רוסטביף עסיסי נפרס ושורה ארוכה של מנות מצולחתות בזו אחר זו באסתטיקה ובצבעוניות מרהיבה: כוסיות של מרק סלק קר בסגול עז עם טפטוף של שמנת חמוצה וסיגר גבינות, גביעי טפיוקה שקופים ופריכים ממולאים בגווקמולי ירקרק ובסלמון כתמתם, טורטליני על מצע צהוב-ירוק-לבן של תירס, אספרגוס וקרם בצל, פילה ברמונדי צרוב מוגש עם שעועית לבנה, במיה ירוקה, סלסה עגבניות וזילופי רוטב סלק, פרוסות שחמחמות של שוק טלה על צ'ירשי בכתום עז ועלי פטרוזיליה ירוקים רעננים ועוד.

מילה טובה מגיעה למלצרים ולברמנים, שמצליחים להשתלט ביעילות על ההמולה העליזה, ולפנות את השטח לגרנד-פינאלה – שולחן הקינוחים. מפגן מסחרר של מתוקים מכל הסוגים: מגדל ענק של פחזניות, סברינות ממולאות קרם מסקרפונה ומעוטרות בפירות יער, קרמבל חבושים עם קרם פרש, פבלובות
אישיות ממולאות בקציפת ערמונים, מיכל מלא בטירמיסו, עוגת שכבות של מרנג וקרם קפה ועוד כהנה וכהנה.

אביגדור, כך מספרים לנו, יכול להכיל עד 350 איש, כבר הספיק לארח כמה אירועי חברה נחשבים והשקות נוצצות, ובהן זו של "האח הגדול". אביגדור, כך נראה, מצליח ליצור עניין בשוק האירועים הצמא לחידושים.

כתובת: בן אביגדור 22 תל אביב
טלפון: 052-9788921

צילום: בן כהן לסטודיו דרור כץ

לחם בשר הרצליה אירועים חדש