שף בשקט עם שף אריק ווקיל מננה בר בנווה צדק, תל אביב. בית הספר: הניסיון, הסוד הגדול של אימא: הקוסקוס של שישי, וגם – איך מכינים ספריבס עגל ברוטב ציר בקר, פלפל ח'לפניו וסילאן? לפניכם המתכון במלואו
תעודת זהות
שם: אריק ווקיל
גיל: 32
בית: רמת גן
עבודה: ננה בר - בית אוכל ומשקאות
עניין אישי:
בית הספר: מחוץ לכל מסגרת לימודים. אוטודידקט עם תעודות משפים בכירים.
סגנון: ישראלי ים תיכוני אקטואלי
ניסיון: לה בוהם, אסיה מוניקה, צ'רלי צ'ק פוינט, ריזורט.
מספר הזיכרונות: בימי שישי, כשהייתי ילד, הייתי מבלה במטבח של הסבתא התורכייה שלי, בזמן שהיא הייתה מכינה את ארוחת ערב שישי. היא לימדה אותי הכול – מהריחות ועד המתכונים.
אם לא היית שף: הייתי עצמאי בעל חברה בתחום הרכב.
מנה אהובה: קוסקוס יום שישי של אימא, שהוא שונה לחלוטין מהקוסקוס של יום שלישי.
חומרי הגלם שלי: דגים טריים טריים טריים.
אבל לעולם לא אבשל: געפילטע פיש.
מנת הדגל: פילה סלמון בחמאת טימין מונח על ריזוטו אספרגוס.
מעריך מאד: מסה של אביב משה.
השראה: מורן לידור, היום הוא השף התפעולי של אסם. לימד אותי הרבה כשעבדתי תחתיו.
החלום: להיות נשוי + 2.
ספריבס עגל ברוטב ציר בקר, פלפל ח'לפניו וסילאן
4 נתחי ספייר ריבס שלמים
50 גר' ח'לפניו
2 ליטר ציר בקר
בקבוק יין אדום (כל יין שהייתם שותים)
2 כפות פפריקה מעושנת
4 יח' פלפל אנגלי
2 יח' עלי דפנה
2 יח' ערער
מלח 20 גר'
פלפל שחור גרוס 20 גר'
1/2 קילו סילאן
אופן ההכנה: להכניס את כל המרכיבים לסיר (למעט הספייר-ריבס) להביא לרתיחה. לאחר מכן, להוסיף את הצלעות לסיר ולהחליש את האש למינימום. לכסות בנייר כסף למשך שעתיים. אחרי הוצאת הצלעות, לצמצם את הרוטב ולהגיש.