לחם בשר הרצליה

מאפינס נוטלה וקפה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

באחד האמשים, ישבתי בקפה עם שתי חברות, ביקשנו שלושתנו הפוך קטן בלי קצף....

באחד האמשים, ישבתי בקפה עם שתי חברות, ביקשנו שלושתנו הפוך קטן בלי קצף. המלצר שהתגלה כבעלים אמר, נשבעתי שביום שיבואו כמה אנשים ויזמינו לשתות בדיוק אותו הדבר, העוגה תהיה על חשבוני. ואנחנו? שלוש חברות שאף פעם לא זכינו בכלום, טרפנו את העוגה, ויצאנו עם מתכון. מממממ.....

מאפינס בריוש/נוטלה

המרכיבים
חומרים לבצק:
2 ביצים מספר שלוש
חלמון מביצה מספר שלוש
15 גר' שמרים
330 מ''ל חלב או מים קרים מאוד
150 גר' חמאה
4 כפות סוכר
350 גר קמח
1/2 כפית מלח

למילוי וקישוט:
חלמון
מעט חלב
קופסה ממרח שוקולד נוטלה
3 כפות פולי קפה שלמים (לא חובה)
100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

בקערת המערבל מאחדים את כל החומרים מלבד הקמח והמלח, לבלילה אחידה.
מוסיפים את הקמח בהדרגה, ובסוף את המלח. ממשיכים לעבד 8 דקות.
הבצק שנוצר רך וחסר התנגדות.
מעצבים את הבצק לצורת כדור, מאחסנים במקרר בכלי מכוסה במכסה או בניילון נצמד למשך 12 שעות לפחות. במהלך השהות במקרר החמאה מתקשה והבצק מתייצב.

אחרי 12 שעות:
מחלקים את הבצק ל-12 חלקים ומשטחים אותם לצורת דיסקית. באמצע כל דיסקית מניחים כפית ממרח נוטלה. סוגרים לצורת שקיק, ומניחים בתבנית שקעים עם ''תפר'' כלפי מטה.
מתפיחים שעה וחצי שעתיים.

כותשים בעלי ומכתש (או בעזרת פטיש) את פולי קפה הקלויים.
קוצצים את השוקולד המריר
מערבבים בקערית את השברים של פולי הקפה עם השוקולד הגרוס.
מחממים תנור לחום 190 מעלות.

לפני האפיה מושחים בעדינות את כדורי הבצק בתערובת חלמון וחלב או מים, ומפזרים מעל שברי שוקולד מעורבבים באבקת פולי הקפה הכתושים. אופים עד להזהבה.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש