הפעם החלטנו להיכנס פנימה, לתוך הקרביים של המסעדות והברים ולשלוף משם את הכוכבים האמיתיים. מצאנו את המוח והידיים מאחורי המנות הטעימות, אלה שבגללם אנחנו פותחים ארנקים ורשמנו מה יש להם להגיד על האוכל ועלינו. קבלו את נורית רן.
שם: נורית רןמסעדה: בנאפה- קונדיטוריה בכפר רותעבר: קונדיטוריה בליון לימודים: בית ספר למלונאות ואטל בליוןסגנון: צרפתיקינוח הדגל: קרואסונים ממתכון צרפתי אמיתי, עם חמאה צהובה וחומרים האיכותיים ביותר, עם הסבה לטעם הישראלי השראה בעולם: הקונדיטוריה הצרפתית בכללה חומרים אהובים: שוקולד בלגי, חומרים מיובאים כגון קרם פטיסייר, פייטה פייטין- חומר שמשמש כבסיס לעוגות ועוד. פותחת את היום עם: קפה עם קרואסון שוקולד הדבר הכי מוזר שאכלה אי פעם: אין דבר כזה. הקהל הישראלי: קהל נהדר, יותר ויותר מבין באוכל, יש התקדמות ראויה לשמה. חלום: להפוך לרשת, מקווה להגשים בקרוב.
עוגיות חמאה ואגוזי פקאן
המתכון באדיבות נורית רן קונדיטורית באנאפה.
חומרים125 גר' אגוזי פקאן150 גר' קמח תופח125 גר' סוכר125 גר' חמאה בקוביות קטנות6 גר' / כפית תמצית וניל 45 גר'/ 3 כפות מים קרים1/2כפית אבקת אפיה
ההכנה
מחממים מראש תנור לחום בינוני גבוה.מרפדים 2 תבניות אפיה שטוחות בניר אפיהבמעבד מזון עם להב מתכת, קוצצים עד דק את האגוזים.מוסיפים את הקמח והסוכר ומפעילים שנית.מוסיפים את קוביות החמאה ותמצית הוניל לתערובת .מוסיפים את המים כף אחר כף, עד שנוצר כדור בצק.בידיים רטובות מגלגלים כדורי בצק .מניחים בתבנית אפיה תוך שמירת רווחים.אופים עד להזהבה.מצננים על רשת צינון.שומרים בכלי סגור. באנאפהמרכז דנ-גל אזור התעשיה כפר רותטלפון: 08-9766992www.2eat.co.il/bonnofait
נורית רן