טופו דרך חיים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  טופו, לעניות דעתי, זה לא מאכל כי אם דרך חיים, ואם להיות דרמטיים ניתן יהיה לטעון שחיי הקולינאריים השתנו אחרי סדנת הטופו שבה השתתפתי.

טופו, לעניות דעתי, זה לא מאכל כי אם דרך חיים. יש את אלה שמאמינים שמדובר ביצירה גאונית של הטבע, ויש את כל השאר, ואני השתייכתי לקבוצה הזאת עד לא מזמן שפשוט לא מבינים מה הטעם בקיומו של היצור המוזר הזה אם אין לו טעם משלו.
אם להיות דרמטיים ניתן יהיה לטעון שחיי הקולינאריים השתנו אחרי סדנת הטופו שבה השתתפתי. אם להיות רק מציאותיים פשוט נציין שלפני שבוע רכשתי את חבילת הטופו הראשונה שלי בחיים. שיהיה במזל, ובקרוב אצלכם.

בבית הקפה/ מסעדה צמחונית שטם טיש שם התרחשה הטרנפורמציה המדוברת למדנו אני ואחיותיי לספסל הסדנה כי הטופו הוא בעצם סויה, כלומר שייך למשפחת הקטניות, אבל שיש לו יותר חומצות אמינו מלכל שאר הקטניות מה שהופך אותו לבעל ערך תזונתי גבוה מאוד. הוא מצוין למי שסובל מסכרת, כולסטרול וסתם צמחונים, כי הוא תחליף טוב לבשר כמקור לחלבון.
בעיקרון ניתן להכין עם טופו כמעט את כל סוגי המאכלים הקיימים, כשהוא משמש תחליף לדבר האמיתי וסופח לעצמו את טעמו של המאכל שבתוכו הוא נמצא.
חשוב לציין שקיימים שני סוגים של טופו- רך וקשה. ההבדל ביניהם הוא שבקשה אין נוזלים והוא לא מתמוסס, לכן ממנו מכינים את כל המוקפצים למיניהם. מהרך מכינים מטבלים או מרקים.
שווה לנסות.

סלט טופו:
חותכים כחצי חבילת טופו לקוביות קטנות ומשרים בלילה בשמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל. (ככל שנשאר יותר זמן במשרה יותר טוב)
מבשלים אורז או בורגול, ומוסיפים אליו את הטופו המושרה, עגבניות חתוכות, בזיליקום או פטרוזיליה ומתבלנים לפי הצורך.

ספגטי בולונז:
מכינים רוטב עגבניות פשוט ומוסיפים במקום בשר טחון שבבי סויה שהושרו במים לפחות שעה.
(אי אפשר להשתמש בשבבים אם לא משרים אותם קודם במים)


טופו טריאקי:
חותכים טופו קשה לפרוסות ומשרים אותם ברוטב סויה, 2 כפות חומץ, מלח, פלפל, ג'ינג'ר קצוץ, כף סילן (דבש תמרים) או דבש רגיל. אחרי שהטופו ספג את כל המיץ מטגנים קלות משני הצדדים. ניתן להוסיף לטיגון את המשרה.


פודינג שוקולד:
לטחון חבילת טופו רך יחד עם מעט שמן, ליקר שוקולד, חצי כוס סוכר, 4 כפות סילן, 4 כפות אבקת קקאו, 1/4 כוס ליקר שוקולד, וקצת מים.

עוד בתוכנית: סדנת דגים- אליהו שוקרון שף המסעדה,טופו, סדנה לבישול בריא טבע הבישול זהורית שייחי- בלום, דיאטיקנית קלינית וכותבת ספרי בישול בתחום, סדנת בישול איטלקי-אלהו שוקרון- שף המסעדה.
מארגנים סדנאות מחוץ למסעדה.

שטם טיש,
בוגרשוב 33, תל אביב
טלפון: 03-6292412