מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

לידה ורונדו סירים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 פשוט אחרי הנסיון שהיה לי, נדרתי נדר להביא לכל יולדת שאני אוהבת, אוכל לימים הראשונים בבית....

ערב אחד שלושה ימים אחרי הלידה נשמעה נקישה בדלת. מה? כבר אורחים? תנו לנשום קצת. רמה החברה הכי עדינה שנולדה אי פעם נכנסה הביתה ובחיוך העמידה שלושה סירים על השולחן. לא באתי כדי להשאר מיד הרגיעה אותי, פשוט אחרי הנסיון שהיה לי, נדרתי נדר להביא לכל יולדת שאני אוהבת, אוכל לימים הראשונים בבית.
בחיים, אבל בחיים לא קיבלתי מתנה יפה מזו. היה במחווה המקסימה ההיא משהו מטלטל. משהו שהאיר את החיים המודרניים מזוית לא מחמיאה. יולדים בבית חולים מנוכר, מגיעים לבית לבד, מסתדרים מסתדרים ומסתדרים לבד.

תארו לעצמכם שפעם כשחיינו בחמולות, יולדת לא נדרשה להטרד בשאלה מה יאכלו בני הבית, היו שם אמהות דודות וקרובות אחרות שלקחו על עצמן את המשימה הזאת. כמי שאוהבת לבשל ועושה את זה בקלות, נדרתי נדר משלי, ואף הרחבתי אותו מעט. כל יולדת בסביבה, תקבל ממני סיר מלא באהבה מבושלת וטעימה.

זהו אז השבוע ''היתה לי'' לידה, אני רצה לסופר יש לי פיות להאכיל.

עוף ברוטב מייפל

חומרים
¾ כוס מייפל
¼ כוס רוטב סויה
10 פולקעס

הכנה
מערבבים בקערה מייפל וסויה. מוסיפים את העוף ומערבבים עד שיצופה היטב ברוטב.
מעבירים את תוכן הקערה לתבנית פיירקס, מכסים בנייר כסף ואופים בחום בינוני שעה.
מסירים את כיסוי נייר הכסף, ואופים עוד חצי שעה.
מגישים עם אורז לבן.

אפיו
תבשיל גזר וסלרי בולגרי

חומרים
ק''ג גזר קלוף ופרוס לפרוסות בעובי ½ ס''מ
ראש סלרי קלוף חצוי ופרוס לפרוסות בעובי ½ ס''מ
20 עלי סלרי קצוצים
לימון
כפית מלח
כפית סוכר
2 כפות שמן

הכנה
מחממים את השמן בסיר בינוני.
מוספים לשמן החם עלי סלרי קצוצים ומטגנים קלות.
מוסיפים את הגזר ופרוסות הסלרי לימון מלח וסוכר לסיר מערבבים ומכסים בכוס וחצי מים. מרתיחים ומבשלים על להבה בינונית כרבע שעה. מתקנים את התיבול.
אפשר לאכול קר, פושר או חם. לפי הטעם ומצב הרוח.