מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מים קטנים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   וודקה הפכה למשקה צעיר, סקסי וסטייליסטי. צרכנים שרצו להראות טוב בבר הזמינו כוסית אבסולוט וודקה ומי שרצה לקנות את הדבר הנכון לאירוע בחר בקבוק של הוודקה.

ודקה
המקור המדויק של הוודקה אינו ידוע. הויכוח ההיסטורי נטוש בין רוסיה ופולין ששתיהן טוענות לבכורה.
חומר הגלם ממנו עושים את הוודקה אינו קבוע. רוב החברות משתמשות בסוגי דגנים שונים, וודקות אחדות מיוצרות מתפוחי אדמה, אחרות, פשוטות יותר, ממולסת קנה סוכר ואפשר אפילו למצוא וודקה מענבים(!).
למעשה ההגדרה המעורפלת של הוודקה היא שמאפשרת את הבלגן: משקה מזוקק שמכיל מינימום 37% אלכוהול, חסר צבע, חסר טעם וחסר ריח היא ההגדרה הקבועה בחוק.
כיום יכול כל מי שיש לו את הממון, לקנות את הידע והטכנולוגיה הנכונה ולהגיע לוודקה חסרת טעם וריח לחלוטין , בכל זאת, כשזה מגיע לחברות הגדולות, בוחרות אלה להשאיר מעט טעם או ריח בוודקה שלהם וכך להבדיל אותה מאחרות.

בראשית ימי הוודקה, הייתה איכות הזיקוק נמוכה מאוד. היה זה כימאי רוסי שגילה שסינון דרך פחם מנקה את הוודקה הירודה של אז והופך אותה למעט יותר נעימה. כל יצרני הוודקה הלכו בדרכו של הכימאי, והסינון הפך להיות חלק אינטגרלי מתהליך הפקת הוודקה.
בשנת 1879 המציא יזם שוודי בשם לארס אולסון סמית' מזקקת פטנט מיוחדת. הוא טען אז שהסינון בפחם הוא טוב לוודקה שאינה טהורה לחלוטין ואכן משפרת במידה מסוימת את טעמיה וניחוחה, אך מדוע לא להפיק מלכתחילה וודקה נקיה וצלולה לגמרי שלא תזדקק לתהליך הנוסף.
בנוסף החליט סמית' להשתמש בחיטת חורף, זן חיטה הגדל בדרום שבדיה ואינו עובר ריסוס כלל, כחומר הגלם שלו
המזקקה שלו הפיקה את ה''אבסולוט רנט ברנווין''- וודקה טהורה לחלוטין.
לאולסון סמית' הייתה גם דרך ייחודית וסודית לתיבול הוודקה שלו. בתהליך זה משתמשים עד היום ממשיכי דרכו שקוראים לה בפשטות- ''אבסולוט''.

בזמן שהוודקה המושלמת שהפיק לארס אולסון סמית' נמכרה לה בשלווה בשבדיה בלבד,ההיסטוריה של המשקה לא תמיד הייתה כל כך מוצלחת. העולם המערבי לא אימץ את הוודקה לחיקו עד לאמצע המאה ה-20 וגם אז השימוש העיקרי שלה היה רק בקוקטילים. התכונות הנובעות מהגדרתה- חוסר טעם וחוסר ריח, עושים אותה לבסיס האלכוהולי האולטימטיבי לקוקטילים, שכן היא מקבלת את ''מרותם'' של המרכיבים האחרים בקלות יחסית. היצרנים והמפיצים של הוודקות ניסו למכור את סמירנוף, פינלנדיה והאחרות כ''ויסקי הלבן '' , ''ויסקי לנשים'' ועוד.

השינוי הגיע רק עם יציאתה של וודקה אבסולוט ממולדתה שוודיה לעולם הרחב ב-1979. וודקה אבסולוט, עם הבקבוק המעוצב, הקמפיין הפרסומי המדהים, וכמובן הוודקה הנקייה ביתר, שלא עוברת סינון בפחם ושניתן לשתות אותה בטמפרטורה מעט פחות קרה ולכן אינה מתוספת באנטי- פריז (הגורם להנג אובר קשה), כבשה את ארה''ב תוך זמן קצר.
משם, הדרך הייתה קצרה עד להפיכת עולם המשקאות על פניו והשתלטות הוודקה.
וודקה הפכה למשקה צעיר, סקסי וסטייליסטי. צרכנים שרצו להראות טוב בבר הזמינו כוסית אבסולוט וודקה ומי שרצה לקנות את הדבר הנכון לאירוע בחר בקבוק של הוודקה.

כיום וודקה היא המשקה הנמכר ביותר בעולם. עשרות אלפי מותגים(!) מוכרים עשרות מיליוני קרטונים בשנה ברחבי העולם. שניים משלושת מותגי האלכוהול הבינלאומיים הנמכרים ביותר בעולם הם מותגי וודקה (אבסולוט וסמירנוף) וההצלחה רק גדלה כל הזמן.

לפני מספר שנים אף באה לעולם קטגורית וודקה חדשה: סופר- פרימיום וודקה.
הדרישה למוצרי יוקרה הגיעה מצד הצרכנים. אלה התחילו להתעניין יותר במשקאות, דרשו יותר והיו מוכנים לשלם יותר תמורת התענוג.
נסו להיזכר כיצד נראה מדף הוויסקי בבארים לפני 10 שנים והשוו אותו להיום. מיני וויסקי ובעיקר מאלט ויסקי איכותיים, ולא פחות חשוב, מאוד יקרים הופיעו על המדפים לדרישת הקהל המבין. את הקוקטילים שמגישים בבארים ( גם בתל אביב) מערבבים היום ממוצרי פרימיום.
קטגורית הסופר- פרימיום וודקה נחתה לקרקע מוכנה. מכל עבר צצו שמות כמו גריי גוס, קטל וואן, בלוודיר, עלית, צ'ירוק, טורי, ווקס ועוד רבות.''
אבסולוט'' התעכבה עם פיתוח ה''סופר- פרימיום'' שלה. עם כל התכונות המייחדות אותה שצוינו קודם ''אבסולוט'' הייתה למעשה מייסדת הקטגוריה. בכל זאת, לאור הצמיחה המדהימה של הקטגוריה( כ- 70% בתןך 6 שנים) החליטה אבסולוט לעשות צעד נוסף. כיאה לחברה חדשנית מסוגה, הייתה החברה מחוייבת להפיק וודקה באיכות ובדרך שלא נעשתה קודם לכן. האתגר שהציבו המתחרים היה גדול ודרש מאמץ רב, וכגודל האתגר כך גודל ההצלחה.
אבסולוט השיקה את LEVEL - הוודקה הראשונה שמשלבת את שתי שיטות הזיקוק הדודית והרציפה כדי להפיק את הוודקה החלקה והמאוזנת ביותר בעולם!
הפירוש המילולי של לבל רמה ואיזון. רמה אחרת של וודקה, ואיזון מושלם בטעמים ובתחושה.
כשמדברים על יין טוב מחפשים למעשה יין שטעמיו והארומות שלו מאוזנים. כשאבסולוט ניסתה ליצור את הוודקה המושלמת, היא חיפשה איזון מושלם בין האופי והחלקות (SMOOTHNESS.)
מאות פעמים של זיקוק רציף בפטנט של אבסולוט הופכת את LEVEL לחלקה והרכה ביותר. בשילוב עם וודקה המיוצרת בזיקוק דודי היא מקבלת אופי וטעמים. התוצאה היא וודקה מאוזנת להפליא שנותנת את הטוב שבשני העולמות.
התחושה הראשונית היא חלקות נעימה בפה ואז נשארים הטעמים, שניתן אפילו להגדירם כפרותיים.
אפילו השם מאוזן לחלוטין המילה LEVEL היא פלינדרום. ניתן לקרוא אותה מלפנים ומאחור בדיוק אותו דבר.
עיצוב הבקבוק מיוחד ומזכיר בפקק ובסילואט שנמצא בקידמתו את הבית שממנו הוא מגיע. בנוסף, בתחתית הבקבוק מופיע הכיתוב '' Spirit of Absolut'' '' – תזקיק מבית אבסולוט, ברוחה של אבסולוט.

קוקטלים ממים קטנים
מאת – אורלי סגל

''מיים קטנים'' – זהו פירוש השם וודקה ברוסית וגם בפולנית. רוסיה ופולים הן המתחרות העקריות בייצור מותגי וודקה.

אם בעבר נחשב הוודקה כמשקה פועלים שהרי היום היא נחשבת למשקה האלכוהולי הפופולרי ביותר בעולם.
פופולריות זו גרמה לשינוי בחלק מתהליכי הייצור וחלק מהייצרנים החלו לייצר וודקות פרימיום שהן איכותיות יותר ונקיות יותר.
בתחילת המאה ה 16 התחילו לייצר וודקה בצורה מסחרית הן ברוסיה והן בפולין, בעקבותם התחילו גם ארצות סקנדינביות לייצר את הוודקה. בשמם מחלמת העולם השניה הגיע הוודקה למערב אירופה, ארצות הברית, צפון אמריקה.

אם נתחיל לספר את הסיפורים שמאחורי המותגים השונים – נוכל לכתוב ספר עסיסי המכיל סיפורים שונים ומשונים אשר כוללים את תקופת הצארים, נסיכים, אנשי כלכלה בעולם, מעצבי אופנה ועוד…הוודקה היתה ועשתה חלק מההיסטוריה העולמית.

בשנות השמונים של המאה הקודמת היתה מהפכה הקשורה למשקה. הקהל העולמי חיפש אלכוהול איכותי והיה מוכן להוציא עליו כסף רב וכך ייצרני הוודקה החלו ליצר וודקות פרמיום אשר עוברות זיקוקים רבים יותר וקפדניים יותר ומנטרלים יותר רעלים מתוך המשקה. כך עברה הוודקה ממשקה הניתן לרכישה במחירים מגוחחים למשקה אשר משתפר ומחיריו בעולם עולם. בשנה האחרונה היה גל נוסף של מותגים חדשים של וודקות פרמיום מזוקקות נוספות וכן וודקה בטעמים (להבדיל אלפי הבדלות מוודקת הפרמיום).
וודקה בטעמים הינה חלק מטרנד השתיה הנוכחי בארץ.

הוודקה נחשבת למשקה ''אגרסיבי''. מי שאינו יכול לשתות וודקה כפי שהיא יוכל לנסות לשתות וודקה שיצאה מהמקפיא. טעמה של וודקה קפואה יותר שומני ועל כן עדין יותר. ואם גם זה לא שכנע אתכם לשתות וודקה כפי שהיא אז אתם אז תוכלו לערבב את הוודקה לתוך קוקטלים רבים כגון : בלאדי מרי, סקרו דרייבר, קוסמופוליטן ועוד קוקטלים שכבר ניכנסו לקלאסיקה וקוקטלים אחרים פרי דימיונכם.