אחרי ליל ''קנסטה'' סוער, התעוררנו ליום שמש חורפי מסנוור, העולם היה שטוף באור וריח של טוהר. דישדשנו במורד המדרגות כמו ילדים שעשו לילה אצל סבא וסבתא.....
לפני שנים, חוינו את אחת מחוויות הצימרים הראשונות שלנו. שני זוגות חברים צעירים ודלפונים, חרפו נפשם מנגד ויצאו לשישי שבת חורפי במטולה. הלילה היה ליל גשם זלעפות, כלב לא נסע לטייל ובטח שלא לכאן, כך שמיטה פנויה לא היתה בעייה מיוחדת. הישראלים כידוע לא נוסעים לטייל בחורף, מה זה כאן אנגליה?
מיטה תקראו לזה? זו היתה מיטת סוכנות חורקת בבית אבן עתיק, האוירה הכללית הזכירה בית הארחה מימי התורכים, או מחנה צבאי אם תרצו (מהתקרה השתלשלה מנורה חשופה), אבל שמיכות הפוך העבות, הגשם שנשאר בחוץ, והתה החם, סיפקו אותנו לגמרי, דלפונים זוכרים?
אחרי ליל ''קנסטה'' סוער, התעוררנו ליום שמש חורפי מסנוור, העולם היה שטוף באור וריח של טוהר. דישדשנו במורד המדרגות כמו ילדים שעשו לילה אצל סבא וסבתא, ישר אל המטבח ואל שולחן הפורמייקה, אלא ששם מאחור, גילינו תגלית, המטבח העתיק של הבית נשאר על מכונו צמוד למטבח המודרני, עמדתי בפתח החדר ההוא ובאויר עמד ריח של קסם. מאותו היום רק חלמנו על מבנים עתיקים, ועל המעשים שאפשר היה לעשות בהם. חלמנו וחלמנו וחלמנו........
נזכרתי הצימר הוא כשנתגלגלנו לחצר בית השלום במטולה. החצר שנבנתה על ידי סבתו וסבו של חיימק'ה הוד לפני 108 שנים, עברה עבודת שיקום ושיפוץ, מהסוג שכיכב בחלומותינו ובהזיותינו הבלתי ממומשים. האבן המקורית של בניין המגורים והריצוף נחשפו, ובבית המשפחה צמח בית אוכל שמשמש גם את אורחי יחידות האירוח של בני הזוג הוד. למזלנו המקום פתוח גם לקהל הרחב, לארוחות חלביות מיוחדות.
מרים מכינה ארוחות על סמך מתכונים כפריים של הסבתות והדודות של המושבה. את הגבינות הריבות והעוגות שמגיעים לשולחן, הם מכינים בעצמם, ממה שגדל בחצר ובמשק. הביצים הטריות מגיעות ישר מהלול, הריבות נרקחות מפירות עסיסיים שגדלים על עצי הפרי בבית ושל השכנים, והחלב מהחליבה הטרייה של הבוקר עושה, לקפה משהו שונה ומיוחד. כך גם התפוחים לעוגת התפוחים נקטפים מעצי המטע, והזיתים נמסקים מהעץ ישר לכדי השימור. זה שהלחם נאפה במקום בבוקר השכם כבר ברור מעצמו? נכון?
לארוחת בוקר קיבלנו לפחות 8 סוגי גבינות טריות לבנה, גבינת שמנת,גבינה עם קצח, גבינות מתובלות בנענע, זעתר, שומשום, בצל, זיתים שחורים וירוקים, צנובר ושקדים,היתה גם צפתית עדינה וטריה טריה ויוגורט תוצרת בית, מי סופר?
יושבים בגן הגדול והפורח, שם הרי גולן, וגם חרמון הסבא, ריבת תאנים מהעץ בן ה-100 מתפצפצת בשיניים, מיץ טבעי שנסחט זה עתה, משלים את התמונה, ואנחת נחת (מתובלת בשתי כפיות קינאה) נסחטת מחזינו, הא מטולה מטולה, ההיית או חלמתי חלום?
בית שלום
מטולה
שעות פתיחה (רצוי לתאם מראש):
יום שישי: 09:30 – 14:00 ומ- 19:00 – עד אחרון המבקרים.
יום שבת, חול המועד וחגים: 09:30 – עד אחרון המבקרים
מחיר ארוחת בוקר+ סיור במטולה – 70 ₪ לאדם.
מחיר ארוחת בוקר – 50 ₪ לאדם.
טלפון: 6940767 – 04
-
לשבת בחצר, מה עוד?
-
מאותו היום לא הפסקנו לחשוב על צימרים
-