מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת רק דגים באילת

רק דגים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"שרימפס וקלאמרי ברוטב שום ושמנת; שרימפס וקלאמרי מטוגנים; קוקי סאן ז'אק ברוטב מרטיני, חמאה ויין; ג'מבו שרימפס בגריל; מולים, וגולת הכותרת - סרטן פריך. זה היה מראה מרגש ויפה..." אורלי פרש אזולאי, רק דגים, אילת

מסעדת דגים מסוימת באילת, שאליה הייתי חוזרת עם הוריי בכל חופשה, הותירה אצלי זיכרון נעים ומתקתק שמסרב לעזוב. עם השנים הפכתי לחובבת דגים מושבעת ובחופשתי האחרונה ביקרתי במסעדת רק דגים. כשנכנסתי, חזרו זיכרונות הילדות לרקד מול עיניי והבנתי שזה המקום. מסעדת הדייג היווני שהפכה ברבות הימים לרק דגים הינה מסעדה ותיקה עם מוניטין שמדבר בעד עצמו בזכרונותיי. היא ממוקמת במיקום מרכזי, קרוב לטיילת אילת, אך האווירה בה שקטה וקסומה: מן הקירות ניבטות תמונות של אילת של פעם, כפי שהיא נחרטה בזיכרוני משנות השמונים. המקום מעוצב באלגנטיות מוקפדת עם אלמנטים ופריטים מן הים שמקנים תחושת ים אמתית.

במסעדת רק דגים מגישים דגים ופירות ים טריים באיכות חומרי גלם בלתי מתפשרת. השף של רק דגים מכין כל דג באהבה ובוורסיות הכנה שונות - אפייה בתנור, טיגון בשמן או צלייה על הגריל. במקום מגישים עסקיות צהריים עד השעה 17:00 במחירים מפתיעים. אמנם רק דגים אבל גם אוהבי הבשר ימצאו בתפריט בשרים מעולים, ילדים יוכלו ליהנות מתפריט ילדים וצמחונים ימצאו מגוון רחב של סלטים טעימים ומנות ראשונות מגוונות. המסעדה פתוחה מהצהריים ועד אחרון הלקוחות כולל שישי-שבת.

אתי בנמצא פרטנר שיודע לאכול וליהנות מאוכל, ושהחוויה אתו היא כפולה ומכופלת. למנה ראשונה הוגשו לנו מגוון סלטים טריים. "שמוליק" הוא סלט בעל שם ואופי ישראלי, עשוי מירקות קצוצים דק המוגשים בניחוח לימוני משגע. טעמתי גם סלט איקרא לבן מעודן, חציל אפוי עם טחינה, סביצ'ה בורי מדג טעים שנלכד באותו היום ופטריות מוקרמות במוצרלה וקארי. הסלטים והמנות הראשונות היו מצוינים, מפתיעים בטריותם ובשילוב הטעמים המיוחד.

כשהגענו למנות העיקריות כבר היינו רגועים, ואני התפניתי להביט בכלים המיוחדים שבהם הוגש האוכל. על פלטת הרויאל הצטופפו צדפות ענק ובתוכן מגוון של פירות ים כמוהו לא ראיתי מעולם. שרימפס וקלאמרי ברוטב שום ושמנת; שרימפס וקלאמרי מטוגנים; קוקי סאן ז'אק ברוטב מרטיני, חמאה ויין; ג'מבו שרימפס בגריל; מולים, וגולת הכותרת - סרטן פריך. זה היה מראה מרגש ויפה, שהעניק לחוויית הים שלנו טוויסט מפתיע. יצאנו לדרך, עבדנו קשה ונהנינו מכל נגיסה. הטעמים היו עזים, הצבעים היו עליזים, הריחות היו משכרים והחוויה הייתה מושלמת.

מנה נוספת שהיינו מוכרחים להזמין, שהרי בשמם של הדגים הגענו, הייתה דג לברק בגריל עם תפוחי אדמה ברוטב ציזיקי שום-שמיר. הדג הוגש כשהוא מפולט ומבריק על הצלחת משיזוף בתנור. רק מלהביט בו ניתן להבחין בטריותו ולהריח את ריח הים שנדף ממנו. הוא גם היה עשוי בדיוק במידה הנכונה - שזוף מעט מבחוץ, לבן ועסיסי מבפנים. הרוטב שנלווה אליו העניק לו חמצמצות ורעננות מקסימה.

כמובן, לא ויתרנו על קינוח, אנחנו לא מהמוותרים. שכבת הברולה של הקרם ברולה התפצחה בפינו וטעמי השוקולד העזים של הסופלה החם והמיוחד לא הותירו מקום לספק בדבר איכותו.

היה נעים להתרפק על זכרונות ילדות וגם להבין מדוע הם נעמו לי. האווירה, האוכל והאהבה לים קיבלו היום משמעות חדשה במסעדת רק דגים.