מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

אחחחחח, כולסטרול זה טעים, אדוארדו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 קיץ תל אביבי הוא עבורנו מבחן סיבולת. מין מחלה עונתית שלצד התרופות הקבועות (מזגן, חו''ל, מקלחות ורביצה ללא תנועה), ניתן לדעתנו לרפא גם ע''י אוכל טעים. אחרי הכל, כמו כולנו, גם אנחנו גדלנו אצל אמא יהודיה... אז ביום קיץ תל אביבי מהביל, גנבנו שעתיים פנויות בצהריים ובאנו לאכול ב''אדוארדו''.

קיץ תל אביבי הוא עבורנו מבחן סיבולת. מין מחלה עונתית שלצד התרופות הקבועות (מזגן, חו''ל, מקלחות ורביצה ללא תנועה), ניתן לדעתנו לרפא גם ע''י אוכל טעים. אחרי הכל, כמו כולנו, גם אנחנו גדלנו אצל אמא יהודיה... אז ביום קיץ תל אביבי מהביל, גנבנו שעתיים פנויות בצהריים ובאנו לאכול ב''אדוארדו''.

מסעדה כיפית אדוארדו. עיצוב משובב נפש, מוסיקת ג'אז נעימה ברקע, התמהיל הנכון של ברוקרים, פרסומאים, חבורות של נשים כבודות וסתם אנשים יפים, מלצריות מבינות עניין ולא פחות חשוב כמובן – מיזוג אויר אפקטיבי!

ביקשנו המלצות מהמלצרית, ובהתאם להוראותיה פתחנו בפטה כבד עוף בריבת ענבים (37 ₪) ובקרפצ'יו (44 ₪). הפטה היה נפלא. שתי פרוסות גדולות של פטה ורדרד עם הזלפות של ריבת ענבים טעימה, עשיר בטעם ואוורירי, שנמרח על משולשי הלחם הקלוי בתוספת חמאה צהובה ונאכל בהנאה. אחחחח, כולסטרול זה טעים!

הקרפצ'יו היה עשוי היטב. פרוסות דקיקות של בשר נא, מוזלפות בשמן זית, חומץ בלסמי, פלפל גרוס, מלח גס ופירורי פרמזן, ובאמצע תלולית של עשבי בייבי-גרין. היה טעים, למרות שטעמי החומץ והפלפל היו מעט דומיננטיים וכיסו את טעמו של הבשר.

למנת ביניים קיבלנו סלט קיסר (42 ₪), אחת מגאוות המקום. לבבות חסה, קרוטונים, עגבניות שרי, טבעות בצל ופרוסות של חזה עוף צלוי במרינדה. על הכל נבזקה כמות נדיבה של פרמזן. סלט טעים ומשביע שבקלות יכול להוות ארוחה שלמה. הדבר מאפיין אגב, את כל מנות המסעדה – מנות ענקיות ונדיבות, עם גיוון פנימי המאפשר להזמין מנה אחת, לחוות מגוון טעמים ולשבוע ממנה בקלות.

לקחנו אויר (כלומר סיגריה), נחנו קצת, ואז הגיעו המנות העיקריות: קונסטרוקציה מרשימה של ספר-ריבס שחומים השוחים ברוטב כהה של תפוזים, סומאק וגרגירי חרדל, עם פינכת פירה ובצלצלי שאלוט ביין. המנה השניה נקראה קדירת פירות ים – צלחת עמוקה ענקית ובה קומבינציה צבעונית ויפהפיה של שרימפס, קלמארי, מולים, קוביות זוקיני, עגבניות מיובשות ורבעי לחמניות קלויים לספיגת הרוטב.
הספר-ריבס (78 ₪) היו משובחים ונימוחים, וטעמם היה מעושן מאד. למי שאוהב את טעמו הכבד של בשר מעושן (ואנחנו כאלה), זוהי מנה מומלצת. הרוטב המתקתק השתלב נהדר בפירה אשר ליווה את המנה, ושוב, זו היתה מנה ענקית שקשה היה לסיים.

קדירת פירות הים (85 ₪) היתה מצויינת. פירות הים טופלו במקצועיות רבה והיו פריכים, עסיסיים ובכמות נדיבה. הירקות שמסביבם היו פריכים ושחו ברוטב בעל חריפות קלה, ותענוג היה לטבול את רבעי הלחמניה הקלויים ברוטב.
לא נותר בנו כח למנה אחרונה והסתפקנו באספרסו קצר ובקפה הפוך. היבטנו בתפריט העסקי, ועושה רושם שמדובר בעיסקה מצויינת. מחירי העיקריות נעים בין 39 ₪ ל- 56 ₪, ובתוספת 8 ₪ ניתן לקבל את אחת מהמנות הראשונות.


אין ספק שזו מסעדה הנותנת תמורה הוגנת תמורת הכסף. ארוחה מלאה תעלה כאן בסביבות
150 ₪ לאדם, אך ניתן בהחלט לצאת שבעים בהרבה פחות.

אדוארדו
יהודה הלוי 97, תל אביב
טלפון: 03-5608088