מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת רנינג סושי הרצליה פיתוח

רנינג סושי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"למרכז השולחן הגיעה קערת חרס עגולה, שחורה ויפהפייה ובתוכה נחו להם כלאחר כבוד רולים של טונה אדומה ומלפפון בכיסוי של סלמון, רולים של סלמון ואבוקדו בכיסוי של שכבת סלמון קצוץ..." אמיר נהרי, רנינג סושי, הרצליה

יום הולדתי הגיע עליי לטובה, וכמיטב המסורת יצאנו למסעדה לציין את המאורע החשוב. אצלנו חתן השמחה הוא שמציב את התנאים לסוג הבילוי, ובן או בת הזוג מבצעים בחירה מושכלת בהתאם. הפעם התנאים שלי היו אוכל טוב, אווירה טובה, שיהיה סושי, ושיהיה במסעדה היפנית רנינג סושי בהרצליה פיתוח. באופן מפתיע היא בחרה את המסעדה היפנית רנינג סושי בהרצליה פיתוח.

הגענו למסעדת רנינג סושי הוותיקה בשעת ערב מאוחרת ומצאנו חניה ממש מול הכניסה, אות מבשר טובות שגם יקצר לנו את ההליכה בסוף הערב. נכנסנו פנימה והחלטנו לשבת דווקא במרפסת העץ בכניסה, אף על פי שעל הבר של רנינג סושי המנות ממש חולפות מול עיניך וכל שנותר לך הוא לקטוף אותן בעדינות. אמנם היה ערב חמים, אבל הרוח הנעימה שנשבה השאירה אותנו שם. אל הפינה הנחמדה הצופה אל רנינג סושי כולה הביאו לנו מהבר שני קוקטיילים טעימים של לימונענע גרוסה ופירות יער על בסיס וודקה. אני אהבתי במיוחד את כתר הסוכר שעיטר את שפת הכוס. בכלל, קוקטייל הוא דרך מצוינת להתחיל ארוחת יום הולדת.

התעמקנו במבחר העשיר שמציעה רנינג סושי, ומבלי משים הונחו על שולחננו קערית של חמוצים יפניים ועוד אחת של אדממה. החלטנו להחזיר אהבה ולהזמין שיפוד סלמון. זוהי מנה המורכבת משלושה שיפודי סלמון מטוגנים בטמפורה, פריכים וטעימים להפליא, ולצדם שלושת רטבי הבית: טריאקי, צ'ילי מתוק ואיולי וסלט כרוב חתוך לרצועות דקות. כל שיפוד מכיל שלוש פיסות סלמון עבות, כך שאפשר להתענג על שלושת הרטבים מבלי להתלבט. כל אחד מאתנו לקח שיפוד אחד ועל השלישי התווכחנו. חתן יום ההולדת ניצח.

הזמנו מנה ראשונה נוספת לפני שנפנה לקומבינציות הסושי: גיוזה עוף. במרכז הצלחת, כשמסביבה ארבעה כיסונים, נחה לה צלוחית מסורתית של רוטב סויה ולצדה, איך לא, סלט כרוב. הם היו פריכים ועם זאת נימוחים, בדיוק כמו שהמלצר תאר אותם.

רנינג סושי היא כבר מוסד. עם ותק של עשר שנים וקהל לקוחות עסקיים קבוע, לבעלים אלכס דוידוב יש במה להתגאות. בצהריים קשה להשיג מקום פנוי בזכות האוכל הטעים והמחירים האטרקטיביים (ארוחה ליחיד מתחילה ב- 48 ₪ ומגיעה ל-139 ₪ לזוג סועדים), ובנוסף, וחשוב לא פחות, גם הילדים מוצאים כאן מה לטרוף.

עכשיו הגיע תור הסושי. מכיוון שאני דוגל במוטו "הכר את יכולותיך", החלטתי שנסתפק בקומבינציה מפוארת אחת לשנינו. למרכז השולחן הגיעה קערת חרס עגולה, שחורה ויפהפייה ובתוכה נחו להם כלאחר כבוד רולים של טונה אדומה ומלפפון בכיסוי של סלמון, רולים של סלמון ואבוקדו בכיסוי של שכבת סלמון קצוץ ופילרים של עוף, גזר ומלפפון בציפוי אבוקדו וטמפורה. בערימה קטנה ומסודרת בצד הונחו הג'ינג'ר הכבוש והווסאבי המפורסם. התענגנו על כל נגיסה ובמהרה נזכרתי עד כמה יכול סושי להיות משביע. בנס הצלחנו לסיים את כל המנה.

לאחר מנוחה סבירה, ומאחר שבכל זאת מדובר ביום הולדת, הזמנו פאי אגוזים ושוקולד. לאור אזהרות המלצרית ("הקינוח אישי") וכדי לא לקחת סיכון מיותר, הזמנו גם פרפה שוקולד לבן על מצע שברי אגוזים. ואיך אפשר לסיים כזה ערב בלי קנקן של תה עם פקעת יסמין פורחת בתוכו? דרישת יום ההולדת שלי באה על סיפוקה, אבל אני לא חושב שאצליח לחכות עוד שנה שלמה לפני שאחזור לרנינג סושי.