לחם בשר הרצליה

שייק איט בייבי!


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

חם.אמצע אוגוסט ועד שעות הערב המאוחרות אתה עדיין מרגיש את הלחות המעיקה.אין לאן לברוח.
מסתובב מפה לשם בעיר הגדולה,עבודה בית סופר סיגריות ואז.היא מופיעה מולי-
מכונה של קפה קר,אצלי בקיוסק השכונתי.ברור שלקחתי לי כוס גדולה וצוננת,אח,כמה מרענן...

אין ספק שהקיץ הישראלי מוציא את החשק לשתות משהו חם, ולכן אין פלא שבכל פינה צצות מכונות ושייקירים של קפה קר. רק להרגיע את החום, אפילו לקצת. גם ה''גדולים'' הבינו את זה, קחו למשל את ארומה, שהפכו את הקפה הקר למנת הדגל שלהם, ארטיק קפה קר/כוס ענקית וצוננת של קפה בשייק, ועם המון שיק. כמוהם גם המדיה האלקטרונית רוחשת, והלהיטים הנמכרים ביותר באתרי הקפה באינטרנט בימים אלו הם המוצרים הקשורים לקפה קר-שייקר, תערובות קפה קר, כולם רוצים להתנחם בקפה קר...
אז למה לא ללמוד איך עושים את זה בבית עם מינימום לכלוך וים של הנאה מרעננת.


מתכוני קפה קר לקיץ

*הכמויות במתכונים מיועדות למשקה בודד.

קפה-ברד קלאסי

מנת אספרסו (או כל כמות קטנה של קפה חזק)
קרח.
חלב.
מי-סוכר (או סוכרזית).

מודדים קרח בכוס, ושופכים את הקרח לתוך הבלנדר. יוצקים על הקרח את האספרסו והחלב כך שהם מכסים בערך שלושה-רבעים מהקרח. מפעילים את הבלנדר עד שהתרכובת נהיית אחידה. שופכים לכוס ומוסיפים מי-סוכר לפי הטעם.

קפה קר ''איטליאנו''

מנת אספרסו (או כל כמות קטנה של קפה חזק).
קרח.
חלב.
1/4כוס שמנת.
אבקת שוקו.
אבקת קינמון.

שופכים את הקרח והאספרסו אל הבלנדר כמו במתכון הקודם. מוסיפים חלב ומעט שמנת. מוסיפים שתיים-שלוש כפיות שוקו (לפי הטעם). מוסיפים מעט קינמון. מפעילים את הבלנדר, יש להשגיח משום שהשמנת עלולה להקציף מדי. שופכים לכוס, ניתן לקשט במקל קינמון.

אייס קפה רובנ'ס (בסגנון ברזילאי)

מנת אספרסו רובנ'ס פיקאדה(או כל כמות קטנה של קפה חזק).
קרח (עדיף כתוש).
חלב.
ליקר קפה (קהלואה או טייה-מריה).
מי-סוכר (או סוכרזית).

מוזגים מנה של ליקר קפה לתוך כוס, עליה מוסיפים את הקרח הכתוש כך שימלא את הכוס. יוצקים את החלב על הקרח ומשאירים מרווח קטן בין החלב לשפת הכוס. מציפים את הקפה על הקרח. מגישים עם קש ולהוסיף מי-סוכר לפי הטעם.

באדיבות Coffeeshop.co.il פורטל הקפה הישראלי


לחם בשר הרצליה אירועים חדש