שף בשקט עם אדר קפלן מור


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  

הפעם החלטנו להיכנס פנימה, לתוך הקרביים של המסעדות והברים ולשלוף משם את הכוכבים האמיתיים הטבחים והשפים. מצאנו את המוח והידיים מאחורי המנות הטעימות, אלה שבגללם אנחנו פותחים ארנקים, ורשמנו מה יש להם להגיד על האוכל ועלינו. קבלו את אדר קפלן- מור

שם: אדר קפלן-מור
מסעדה: כרגע אצל השף אבי שטייניץ.
עבר: רפאל,ארטישוק- בתחום הגראנד מונז'ה (המטבח הקר) וכאופת לחמים.

לימודים: ביה''ס ''בישולים'' אצל השף עופר גל.
סגנון : משתנה- מאמינה בהתפתחות מתמדת ולא נצמדת לסגנון מסוים.

מנת הדגל: לחמים כפריים מחיטה מלאה ודגנים בנוסף פיתוח רטבים ורדוקציות.

השראה: הטעם הישראלי, החומרים הים תיכוניים והשילובים בינם לבין מאכלים מסורתיים.

השראה בישראל: השפים ה''מעיזים'' שבונים מנות חצופות ופשוטות ופחות כבדות ממה שהיה מקובל בעבר. לעיתים נשארת המורכבות בהרכבת המנה אך חומרי הגלם לאו דוקא ''הגיעו מהרי טיבט בעת הקציר בליל ירח מלא''.

חומרים אהובים: ירקות וקטניות (למשל אפונה טרייה), אוהבת לעבוד עם ירקות ועשבים אותנטיים כמו פקוס (ירק דומה למלפפון ופרפחינה (רגלת הגינה, ריג'לה) הגדלים בר ומשתלבים באופן ייחודי במטבחים המערביים.

פותחת את היום עם: קפה. בד''כ קפה חם וחזק, בימי הקיץ החמים גם גרניטה הולך.

הדבר הכי מוזר שאכלה אי פעם: מחמצת (שאור) במהלך נסיונות הכימיה שלי.

הקהל הישראלי: חכם יותר ועם זאת יודע לנצל את זכויותיו בכל המובנים. לאור המצב הכלכלי הקיים, הלקוחות יודעים לבחור את מקומות הבילוי שלהם בקפידה ולפי מדדים של תפריט,מיקום, שירות ואף חנייה.

חלום: חלום שאני מאוד מנסה להגשים – לפתוח מקום משלי שבו אוכל לפתח מספר תחומים. מקווה להפתיע, אולי כבר בעתיד הקרוב.