Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> ביקורת על מסעדת אסא לטרון

אסא לטרון


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שירלי רחמים נזכרת בביקורים עם המשפחה בפונדק אסא לטרון, בביקורים עם החברים ובביקורים עם בן הזוג. המיקום הבולט, מרק הרגל, הסלטים, הפיתות החמות וכמובן – הבשר הטוב על האש – מחזירים אותה לכאן שוב, הפעם עם אבא

יש מקומות שתמיד כיף לי לחזור אליהם, כאלו שמעוררים בי נוסטלגיה לרגעים טובים שחלפו. כזה הוא פונדק אסא לטרון, מהפונדקים שתמיד עוצרים בהם ושקשה לפספס את מיקומו, בצומת מרכזי של מסלולים ואתרים רבים באזור.

פונדק אסא לטרון הוקם עוד בשנת 1998, מתוך מטרה להקים מסעדה עם אוכל איכותי הטובל בנופי עמק איילון המשכרים ביופיים. ואם כבר הזכרתי נוסטלגיה אז זכורה לי היטב אותה הפעם שביקרנו בלטרון לרגל סיום המסלול הצבאי של אחי הגדול, שאותו חגגנו בארוחת ערב משפחתית בפונדק אסא לטרון. זכורה לי גם הפעם שביליתי עם חברים במיני ישראל, שנמצאת מרחק מטרים ספורים מאסא לטרון, כאן קינחנו עם "על האש". ואת אותה הפעם שיצאתי לטייל עם בן זוגי ועם האופניים באזור, גם המסלול הזה הסתיים בסטייק עסיסי.

והנה שוב אני חוזרת, הפעם סתם כדי לבקר עם אבי בדרכנו מירושלים. כמו תמיד, אסא לטרון בשעות אחר הצהריים הומה אדם במגוון קהלים בכל הגילים: ילדים, חיילים, משפחות, מטיילים והמון תיירים.

המלצר של אסא לטרון שהניח לפנינו בתמימות את התפריט (מבחר עצום של סלטים, לא מעט מרקים, סטייקים, דגים ומבחר מנות מותאמות במיוחד לילדים) לא ציפה לכזו נחישות - מבט אחד קצר זה בזו, וכבר יצאנו בהכרזה משותפת: "אנחנו כבר יודעים מה אנחנו רוצים". תחילה הוגשו להם מגוון סלטי אסא לטרון, ואלו הם רק חלק: עלי גפן ממולאים, כרובית בטחינה, חציל פיקנטי, חציל יווני ועוד אחד עם טחינה, סלט טאבולה, פיתות מהבילות ומעט קריספיות לבקשתי, כמובן גם הן נאפות במקום.

אבא לא מוותר על מרק הרגל התימני של אסא לטרון, וזה קורה בכל פעם שאנחנו באים לכאן. לפעמים נדמה לי שבעיניו זוהי המנה העיקרית, כשכל מה שמסביב הוא רק עטיפה. טעמתי מהמרק של אבא, והבנתי שהוא באמת מאד טעים, בעל טעם מיוחד ולא סטנדרטי. ובזמן שהוא אכל את המרק והתרכז בכף הבאה, הספקתי לראות שאסא לטרון מציע גם בר משקאות גדוש עם מבחר גדול של מינים שונים, בניגוד למה שהייתי מצפה ממסעדת בשרים ופונדק דרכים.

כשהגיעו מנות הבשר כבר היינו רגועים הרבה יותר והתפנינו לאכול בנחת תוך התענגות על כל נגיסה. הלכנו על מנות של שיפודים, וחלקנו בינינו שיפודי פרגית, שיפודי קבב ושיפודי פילה עגל.
אבא התביית על הפרגית וציין שהיא רכה מאד ומתובלת היטב, אני, כמובן, טעמתי קצת מכל דבר, אך הפילה קיבל אצלי מקום של כבוד. הוא עשוי בדיוק במידה הנכונה, והטחינה ומעט החריף שהוספתי היו מעדן.

אי אפשר לסיים בלי משהו מתוק והבוואריה שחלקנו גם היא לא אכזבה והחזירה אותנו אל אותו הטעם הטוב שזכרנו. פונדק אסא לטרון נמצא ממש על הדרך ופתוח בכל ימות השבוע. אם אחד הילדים עומד לסיים מסלול בצה"ל או אם אתם מהמטיילים באזור, בהחלט שווה לקפוץ לארוחה.

סופרה ראשון לציון
לחם בשר הרצליה אירועים חדש