חגורת הקפה העולמית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''חגורת הקפה'' בעולם מורכבת מכלל אזורי הגידול שמתפרשים בין ''חוג הסרטן'' ל''חוג הגדי'' (23 מעלות מצפון ומדרום לקו-המשווה). ישנן שלוש קבוצות עיקריות של מקומות לגידול קפה : קפה דרום-אמריקאי, קפה אפריקאי וקפה איים. שתדעו מאיפה הקפה שלכם מגיע לפני שהוא נוחת אצלכם על השולחן.

דרום – אמריקה

ברזיל
ברזיל היא יצואנית הקפה מספר 1' בעולם. הסיבה לכך היא ששליש משטחה של מדינה גדולה זו מותאם לגידול קפה. רוב הקפה הברזילאי נחשב באיכות נמוכה יחסית, אבל הקפה שגדל באזורים בהיה ומונסג'רס נחשב איכותי במיוחד.

קולומביה
לא הרחק מאחורי ברזיל צועדת קולומביה כיצואנית הקפה השנייה בגודלה בעולם. בקולומביה שני זני קפה עיקריים ''סופרימו'' ו''אקסלו'' אשר נקטפים בעבודת יד. הקפה הקולומביאני הוא עדין מאוד וזול מאוד (יחסית לערביקה), לכן משתמשים רבות להפקת פולי-קפה נטולים או קפה בטעמים.

קוסטה-ריקה
קוסטה-ריקה נחשבת ליצרנית הקפה הטובה ביותר במרכז-אמריקה. הקפה הקוסטה-ריקני מאופיין בחומציות גבוהה מאוד וטעם לוואי דומיננטי, מה שהופך אותו למאוד מבוקש בקרב צרכני האספרסו בעולם.

גואטמלה
במדינה זו, הקפה גדל בחוות קטנות. לקפה הגואטמלי יש טעם מעושן וחריף, דבר שהופך אותו למתאים ביותר לאספרסו חזק.

אפריקה:

אתיופיה
צמח הקפה התגלה לראשונה באתיופיה המזרחית, על-פי האגדה, גילה אותו רועה-עיזים בשם ח'אלדי שראה שעיזיו מתנהגות באופן אנרגטי ביותר אחרי שאכלו מפירות הצמח. הקפה באתיופיה עדיין גדל-פרא על-פני שטחים גדולים ואת הפולים קוטפים מעצים אלו.

תימן
בעבר, היה בתימן נמל שנקרא ''מוקה'', הנמל היה נקודת מפתח במסחר המערבי עם אפריקה. על-כן עד היום קוראים לזן מסוים של קפה מאתיופיה ''מוקה''. גם בתימן טכניקות איסוף הפולים לא השתנו מאות שנים והקטיף נעשה ידני.

קניה
בקניה אזורי גידול הקפה הם גבוהים מאוד, בגבהים של מעל 5000 מטר. רוב הקפה בקניה מיוצא לארה''ב והוא מדורג על-פי שיטה של ציונים. כך שהקפה ''קניה AA'' נחשב המשובח ביותר אחריו ''קניה AB'' וכו'. בקניה משלבים בין גידול קפה לגידול בננות ורוב המקומות צמחי הקפה גדלים בצילם של גבעולי בננה.

איים

<הוואי היא מדינה שמאופיינת באקלים חם ולח ובנוף הררי, שני קריטריונים חשובים לגידול קפה. זני הקפה המפורסמים ביותר בהוואי נקראים ''קונה'' ו''מאונה לואה''.

ג'מייקה
הקפה המפורסם ביותר, היקר ביותר ויש הטוענים גם הטעים ביותר בעולם גדל בג'מייקה. זהו קפה ממטע ה''בלו-מאונטיין'' המפורסם. מאות בודדות של חביות מיוצאות מהמטע בשנה, לכן הקפה כל-כך יקר.

<הקפה הגיע לאינדונזיה ע''י מתיישבים הולנדים, אינדונזיה היא המדינה הראשונה שגידלו בה קפה מחוץ לאפריקה. האיים יאווה, סומטרה, גינאה החדשה וסלאבס, מגדלים קפה כבר מאות שנים. יאווה (ג'אווה) הוא כבר שם דבר בעולם, ולו רק בגלל שפת התכנות שנקראת על-שם הקפה שמיוצר בו. האי סומטרה מייצא קפה שנחשב איכותי ביותר.


באדיבות קופישופ – פורטל הקפה הישראלי