מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> כתבה על מסדר אבירי הגריל

מסדר אבירי הגריל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בתחרות השפים הצעירים של מסדר אבירי הגריל שנערכה השבוע זכה בכבוד שחר גרוסי, קרלטון תל אביב. חברי מסדר אבירי הגריל, שעורכים את התחרות כבר שנה שנייה ברציפות, מתרגשים לקבל לשורותיהם את מי שייצג אותם בתחרות העולמית

במטבח של מכללת הדסה שברחוב הנביאים בירושלים עמלים שפים צעירים, כולם מתחת לגיל 27, על הכנת מנות שירשימו את קהל השופטים. זה יכריע מי מהם יצטרף למסדר אבירי הגריל, אגודה גסטרונומית בין לאומית ותיקה שנוסדה בפריז ושקיימת בישראל כבר 40 שנים, ושמטרתה היא לקדם ולשמר את אמנות הבישול והערכת מזון ויין גורמה. הזוכה בתחרות המקומית, שהשנה התקיימה בשיתוף פעולה עם אתר 2eat, יעלה לשלב הבא שלה, התחרות העולמית בפינלנד, ואולי חשוב מכך, יתמחה למשך תקופה ארוכה במטבחים של טובי השפים בארץ.

אבל החלום על פינלנד עוד רחוק, ובינתיים מתרכזים השפים הצעירים בהוצאת מוצרי החובה מהקופסאות השחורות, מהם עליהם להכין את ארוחת המלכים: אננס, פטריות שי-מאגי, דג דניס, לבבות עוף, צלעות טלה ועדשים שחורים. מלבד אלו עומד לרשותם שולחן משותף הכולל דגנים, תבלינים, ירקות, עשבי תיבול ועוד.

שף שאול בן אדרת למסעדת קימל מסתובב בגאווה במטבח, לבוש ז'קט שף ושרשרת מעוטרת באותות כבוד המייצגים את התחרויות שבהן השתתף ואת דרגתו הגבוהה במסדר. הוא בוחן את התנהלות המתחרים במטבח, אך לא בוחל באמצעים כדי לדאוג לצרכיהם – קולפן, שומר, להבת אש – כל מה שנחוץ כדי לעבור את השלב הזה בשלום. והצעירים, בידיים רועדות, מרוקנים ביצים מתכולתן, מקשקשים דגים, מקשטים צלעות טלה. אחרי שלוש שעות ולא דקה יותר המטבח מהביל והמנות יוצאות אחר כבוד לשלב הטעימות.

חבר השופטים של המסדר מתרגש לא פחות מהמתחרים. סביב שלושה שולחנות יושבות שלוש קבוצות שכוללות את השמות הגדולים בעולם הקולינריה בארץ, בין השאר השף שלום קדוש, הגברת הראשונה של הקולינריה בישראל דליה בן לרנר, שף ג'קי חזן, שף אילן רוברג ועוד ועוד. עוד הם טועמים מנה-מנה ומעניקים לה ציון לפי קטגוריות הפרזנטציה, הטעם והמקוריות, המטרה שעומדת למול עיניהם היא למצוא ייצוג נכון וטוב לארגון הישראלי בעולם.

הקולות נספרים ובאולם נפרד, גואה מהתרגשות ומאהבה למטבח, מתכנסת הגברדיה להכרזת הזוכים בתחרות. הגיע העת, ונשיא מסדר אבירי הגריל טל גל-כהן ומנהל התחרות, שף גנאדי מנוסיס, מכריזים על הזוכים. למקום השלישי מגיע שמוליק עמאר ממסעדת דוד ויוסף, במקום השני זוכה עומר רזלי מגן ירוק על המים ובמקום הראשון – שחר גרוסי מקרלטון תל אביב. כשהוא קם מהכיסא למחיאות כפיים סוערות של הקהל, ידיו שאינן מאמינות כובשות את פניו. עכשיו הוא רק אומר תודה לאימא, ולא משאיר עין אחת יבשה בקהל.