Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ביקורת על מסעדת טנג'רין במלון מנדרין תל אביב
לחם בשר הרצליה

טנג'רין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"עקב התלהבות לא מרוסנת, קיבלתי יחד עם הרול אינארי ספיישל, מעדן אמתי שנראה קצת כמו שקיק סושי המעוטר בטונה אדומה וירקות..." כשיש סושי בתפריט של מסעדת טנג'רין שבמלון מנדרין, צפון תל אביב, ברור מה תזמין שיר כידן

הקיץ שאוטוטו מגיע, זה שנראה כאילו כל הזמן היה כאן, שולח אותנו לקנות בגדי ים ולהוציא את הגלשנים מהמחסן. מלון מנדרין החולש על חוף הצוק מחדש גם הוא את פניו ואת מסעדותיו לקראת הקיץ ולאחרונה הוא התאבזר בטנג'רין, מסעדה אסייתית חדשה, לרווחת דייריו האמידים בחליפות הערב ואורחיו הבליינים באווירת קיץ של חוף וכפכפים.

כיאה למקום המתהדר בקהל אמיד ומתוחכם, רוב המנות של מסעדת טנג'רין מזכירות בשמן בלבד מנות שתוכלו למצוא במקומות אחרים. כך אגרול האבוקדו של טנג'רין שהזמינה חברתי הוא בעצם ארבעה אגרולים חתוכים באמנות וממולאים בהרבה אבוקדו ובעוד מיני רכיבים טובים שהופכים את המנה הרגילה לאקסקלוסיבית וחדשנית. עם המנה הוגש רוטב טנג'רין אשר תצטרכו להגיע כד לטנג'רין על מנת לגלות את מהותו. הפופ שרימפס שהזמנתי באמת הזכירו מעט במראם פופקורן אך בכך הסתיים הדמיון. מעטים מאד יודעים להכין שריפס כראוי ומעטים עוד יותר מצליחים לשלוט במרקמם ובטעמם ולהפוך אותם למנה חדשנית ומעניינת. הפופ שרימפס של טנג'רין הם כדורי שרימפס פריכים המתובלים ברוטב צ'זה עם לימון ומיונז יפני המזכיר מעט בטעמו את הספייסי מיונז וכמוהו מדגדג את בלוטות הטעם ופותח את התיאבון.

אמנם בטנג'רין, מסעדה אסייתית, עסקינן, ותפריטה אכן מגוון, אבל כשיש סושי בתפריט ברור מראש מה אזמין למנה עיקרית. כך קיבלתי טמאגו רול המאגד בתוכו מכל טוב חביתה יפנית, אבוקדו וקמפיו, כלומר דלעת מוחמצת בעבור אלה שעדיין לא שעדיין לא שולטים ברזי מילון המונחים. הרול המעודן והמרענן מתאים בדיוק לשעת צהריים חמה כזו. עקב התלהבות לא מרוסנת, קיבלתי יחד עם הרול אינארי ספיישל, מעדן אמתי שנראה קצת כמו שקיק סושי המעוטר בטונה אדומה וירקות. חברתי, שכמו רבים אחרים עדיין לא התרגלה לעובדה שהסושי כבר מזמן כבש את מחוזותינו, העדיפה להזמין גרין קארי נודלס. נודלס היא אוהבת וקארי עוד יותר. איטריות ביצים ארוכות ועשויות להלכה עם נתחי פרגית עסיסיים, קארי ירוק, ירקות ירוקים ובוטנים. טעם הקארי הדומיננטי בדרך כלל השתלב יפה בין מרכיבי המנה וסייע להבליט את ייחודם. הבוטנים שפוזרו הוסיפו לה נופך עשיר ומעניין.

לקינוח קיבלנו קנקן תה ושתי גיגיות בצק. גיגית אחת היא פאי שוקולד לבן שכולו מתיקות ונגיעות פסיפלורה חמצמצות המשדרגות את הטעם פלאים והופכות את הפאי לחגיגת טעמים. לתדהמתה של חברתי השתלטתי בלי יותר מדי שאלות על פאי השוקולד והנוגט שהיה, פשוטו כמשמעו, גיגית בצק מלאה בשוקולד חם ונוזלי על מצע נוגט. שני סוגי הפאי ייחודם באיכותם המורגשת בכל נגיסה והיא שמאפשרת ליהנות ממורכבות הטעמים המשתלבים זה בזה.

אז בין אם אתם נמנים על דיירי המלון, אנשי עסקים המבקשים לקיים פגישות באוויר הים הפתוח במקום במשרד המחניק, או בליינים, גולשי גלים רעבים שרוצים לאכול שנייה לפני שחוזרים לגלים, יש במסעדת טנג'רין הצעה קולינרית מצוינת עבורכם עם תפאורה של ים כחול ואוויר של ים, רק בלי החול.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש