Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדת אוסקה בירושלים
לחם בשר הרצליה

אוסקה: לא רק עיר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

כשעוד היו ימים קרים וגשומים בירושלים ביקרו אמיר נהרי וזוגתו במסעדת אוסקה היפנית. העיצוב היפני, הסושי ופצפוצי הטמפורה שמגיעים בקומבינציות, הנושאות את צבעי הרכבת התחתית של אוסקה, מביאים את יפן עד לבירה המקומית

אוסקה, כך גיליתי לאחרונה, אינו רק שם של עיר ביפן, הוא גם שמה של מסעדה יפנית במרכז ירושלים המציעה תפריט חם ביום קר. לא נדרשו יותר ממספר רגעים מרגע שזוגתי ואני נכנסנו למסעדה כדי להיכנס לאווירה יפנית: הקירות מכוסים במפה של הרכבת התחתית באוסקה, קורות עץ מתוחות לאורך התקרה ומעל הבר והמראות התלויות על הקיר, והן משוות למסעדה מראה מרווח.

התיישבנו ליד השולחן ולקחנו לעצמנו מספר רגעים בכדי להתחמם, שהרי בחוץ עוד ירד גשם ורוח קרה נשבה. התפריטים של אוסקה מציעים מגוון מאכלים מהמטבח היפני ומהמטבח האסייתי בכלל. התפריט פותח במרק מיסו, עובר לסושי, ממשיך במיני מוקפצים ומסיים בקומבינציות הנושאות כל אחת צבע המסמל קו שונה ברכבת התחתית. אבל אנחנו התחלנו באדממה מלוחה שנגמרה עוד לפני שהספקנו להבין שאנחנו היינו האחראים לכך.

המנה הראשונה שלנו באוסקה הייתה רול אמריקאי – סושי הפוך שבו האורז עוטף את האצה ובמרכז בצל ירוק, גבינת שמנת וסלמון מעושן וטעים מאוד. לתוך הסושי הוכנסו פצפוצי טמפורה שהוסיפו לו מרקם פריך משעשע. לאחר מכן הגיע הסושי סנדוויץ', מנה מופלאה של כריך משולש שהוא למעשה אורז עטוף באצה וממולא בטונה אדומה ואבוקדו, וכל הפינוק הזה מצופה בטמפורה. לצד המנות הללו הוגש לנו רוטב איולי חריף במקצת וטעים לא במקצת, כשהסושי והסנדוויץ' נגמרו פשוט אכלתי אותו לבד. ניתן להסביר את הטעם הנפלא של המנות בעובדה שבאוסקה משתמשים במצרכים טריים בלבד ומכינים את כל הרטבים בעצמם.

מסעדת אוסקה פתוחה לא יותר משנתיים וחצי והיא חובקת קהל לקוחות נאמן אשר דואג לחזור בכל יום שלישי. ולמה שלישי דווקא? כי בכל יום שלישי בשעות הערב מציעה אוסקה תפריט אכול כפי יכולתך, ותמורת 69 ₪ יכולים האורחים להזמין איזו קומבינציה שעולה על רוחם ולאחר שהם מסיימים להזמין עוד אחת ואחריה עוד אחת ועוד אחת, השיא הרשום כרגע עומד על 12 כאלו. בנוסף מציעה אוסקה ארוחות עסקיות בין השעות 11:00 ל-17:00 ועלותן מתחילה ב-25 ₪.

לאחר המנות הראשונות קיבלנו מנות מוקפצות. זוגתי קיבלה את הנודלס סאטה, שהיא מנת אטריות ביצים ברוטב חמאת בוטנים, פטרוזיליה, רצועות גזר, בצל וחתיכות עוף עסיסיות. זוהי מנה טעימה מאד, בייחוד מפני שאני אוהב רוטב מתוק עם הבשר שלי (וגם עם הבשר של זוגתי). אני זכיתי לקבל את מנת הכאוס. זוהי מנה גדולה של אטריות אורז, תירס, פלפלים, גזר, פטרוזיליה והכי חשוב – רצועות עוף ואנטריקוט. למרות מיומנותנו הגבוהה באכילה לא הצלחנו להתגבר על גודל המנות.

את הקינוח קנינו במקום אחר שכן באוסקה אין תפריט קינוחים. ככה זה במסעדות יפניות אמתיות. מזל שכבר לא צריך לנסוע ליפן, אוסקה הגיעה עד אלינו.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש