מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> רביעיית חמשושלים 2009

רביעיית חמשושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

החגיגה הקולינארית בירושלים מתחילה עכשיו! מידי יום ו' נציג לפניכם את מיטב המסעדות המשתתפות בפסטיבל חמשושלים 2009. השבוע בחרנו לחשוף את התפריטים המיוחדים, במחיר 78 ₪ או 156 ₪ של רשלה, פיתויים, רוי שוקולד וסימון

רשלה
רשלה הינה מסעדה חלבית כשרה, הנמצאת בסמוך לכיכר ציון, מציעה לרגל הפסטיבל, תפריט ב-78 ₪ לסועד, הכולל מנה ראשונה לבחירה לסועד:
מרק היום/ חציל מעושן עם טחינת יוגורט/ פוקצ'ה תמרים גבינת עיזים בצל אפוי וסילאן/ סלט אנדיב- לבבות חסה, אגוזי פקאן, סלקים כבושים וגבינת רוקפור.
מנה עיקרית לבחירה לסועד: רביולי בטטה ברוטב שמנת, קוביות בטטה וטימין/ פיצה נפוליטנה/ לזניה של הבית/ נתחי סלמון מוקפצים עם ירקות בנוסח אסיאתי עם פירה שום אפוי (בתוספת 10 ₪( / פיש אנד צ'יפס- נתחי דג בציפוי פריך עם תפו''א אפויים (בתוספת 15 ₪).
וגם מבחר קינוחים ב-15 ₪.
במסעדת רשלה משתמשים במיטב חומרי הגלם הטריים שנמצאים בעונה ואופים את כל המאפים, העוגיות והעוגות במקום. ברשלה נותנים את מירב תשומת הלב להכנה של כל מנה ומנה.

פיתויים ממילא
פיתויים נפתחה לפני כמספר חודשים בשדרות אלרוב ממילא, זהו הסניף השני למסעדת פיתויים הממוקמת במושבה.
בפיתויים מבחר מנות הכוללות: סלטים, קישים, רביולי עבודת יד, דגים ועוד.
במסגרת הפסטיבל מציעה פיתויים מרק ארטישוק ירושלמי והמבורגר פורטבלו ב -78 ₪.
מלבד לתפריט הפסטיבל קיים מבחר מפתה של מנות אחרונות כגון:
מוסים, פאים וטארטים מבית היוצר של קונדיטוריית פיתויים.

Roy שוקולד
Roy שוקולד הינה רשת בוטיקי שוקולד ומתוקים מובילה אשר נוסדה בשנת 2004 על יד השוקולטייה רואי גרשון.
היום, חמש שנים אחרי, רשת Roy שוקולד הינה הרשת המובילה, והגדולה ביותר שעדיין מייצרת פראלינים, טראפל'ס, חטיפים ייחודיים וליקרים - ועדיין בעבודת יד.
במסגרת הפסטיבל מציעים ברוי שוקולד פינוקים ב- 78 ₪ לבחירה:
ליקר שוקולד בבקבוק מעוצב, בצירוף כוס שמפניה במילוי קרם גנאש.
מארז טראפלס מעוצב, בצרוף שלישיית בוחשנים להכנת משקה שוקולטה.
מארז מהודר ומעוצב של 18 פראלינים בטעמים לבחירה.
וגם מבחר פינוקים מרשימים ומתוקים ב- 156 ₪.

סימון
איך זה התחיל?
אהבה גדולה של Simone לאפייה ופינוק...
ב-1990 הקמת מסעדת Lou Païs ברחביה... הפרובנס בירושלים.
משם ביקורות חיוביות מאוד בעיתונות.
השפים הירושלמיים כלקוחות קבועים!
ב-1992 הקמת מסעדת Le Moulin בטחנת הרוח ברמב"ן עם שף מלון המלך דוד Jean Lafontan .
ב-2006 הקמת בית קפה וקייטרינג Simone באבו-טור, ירושלים.
איכות וטעם ללא פשרות.
סימון מציעה תפריט מיוחד לפסטיבל ב -78 ₪.
מבין המנות לבחירה: לזניה לפונטן (חציל-פטריות-קישוא), פיסלידאר (פוקצ'ה בצלים) או פוגס ולוריס.