מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

אנין ולא משמין, תאמין?


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הסדנה הזו ''עלתה לו בדם'', לשף אבי שקרל. מדוע? – כי במשך 3.5 שעות של בישול הוא לא גמר אפילו 1/3 בקבוק של שמן זית. בסדנא רגילה, הוא רגיל לסיים בקבוק שלם. למרות הקושי – שקרל הצליח ובגדול. האוכל היה מאוד אנין ואכן לא משמין.

שקרל שלמד את אומנות הבישול בשוויץ ובארה''ב, השתעשע זמן מה ברשת מסעדות מקסיקניות והיום הוא מבשל במסעדת ''בליני''. הוא אוהב אוכל ורואים את זה, אבל כגודל הכרס כך רוחב החיוך השפוך על פניו. הוא חמוד, הוא משעשע, מסביר נפלא תוך כדי חיתוך וערבוב, נותן טיפים מצוינים, בקיצור –מקסים, ומקצועי.

הסדנא ''אנין ולא משמין'', בהנחיתו, התקיימה ב ''Ann אומנות במטבח'' שבמרכז ''צמרות'', הרצליה, והיא אחת מסדרה שבה 7 שפים מובילים, מציעים ומציגים תפריט גורמה דל קלוריות. תחשבו על זה - ארוחת גורמה דלת קלוריות, זה מבצע לא פשוט. דרושה יצירתיות רבה והבנה במרכיבי המזון השונים כדי לפצות על ''קמצנות'' בשומנים ובסוכרים ושהאוכל יהיה גם ערב לחך ונאה לעין.

למען האווירה הטובה והנינוחה, נפתחה הסדנא בהכנת קוקטיל מוחיטו, המבוסס על הרבה לימונים, המון רום, סוכר (1 כפית - 1 כף לכל לימון) וקצת נענע. את האמת כל אחד יודע , אלכוהול = קלוריות אבל זה היה חטאו הראשון והאחרון של אבי במסגרת הסדנא, שנסלח לו מיד עם הכוס הראשונה והתרוממות הרוח שבאה בעקבותיה.

מי שמקפיד על דיאטה, משתדל שלא ''לבזבז'' קלוריות על לחם על מנת שיוכל ליהנות מהמנות היותר מעניינות שבארוחה. לחם קל היה ממש הברקה טעימה להפליא, שלא דמתה לא בטקסטורה ולא בטעם, ללחם הקל שאנחנו קונים בסופר.

אחרי הלחם פנינו להכנת סלט איטלקי. הפואנטה במנה זו היה הרוטב המשובח. סלט להכין – אין קל מזה. הבעיה מתחילה עם הרוטב. כמות השמן בסלט שאנו רגילים לאכול בבתי הקפה ובמסעדות שווה לעיתים לכמות השומן המותרת לנו בשבוע. איך עושים רוטב וינגרט עם מעט מאוד שמן? – משתמשים ביותר חומץ. ומה עושים על מנת שהרוטב לא יהיה חמוץ מידי? – מבשלים את החומץ (בתוספת תבלינים ומעט מאוד סוכר) עד לצמצום, מוסיפים מעט שמן וחרדל והרי לכם רוטב וינגרט טעים ודל קלוריות.

מנת הביניים, גלילי חצילים במילוי בשר ורוטב עגבניות פיקנטי הורכבה מפרוסות החצילים מוברשות במעט מאוד שמן וקלויות על מחבת טפלון או מחבת פסים ללא שומן נוסף, בשר סינטה טחון גס ללא שומן. (12% שומן במקום ה 40% של הבשר הטחון הרגיל שאנו קונים). והחשוב מכל – רוטב עגבניות נטול שומן וסוכר.

משם עברנו למנת מדליוני פילה בקר, אטריות אורז מוקפצות עם ירקות ושעועית ירוקה בשמן זית ושום. מדליוני הפילה נצלו על מחבת פסים לדרגה הרצויה (הרבה אדום מבפנים...). להקפצת הירקות והאטריות לא נדרש שמן בכלל, מלבד מעט שמן שומשום, רק בשביל הטעם. והלהיט, שעועית הירוקה מוקפצת חטיף קרנצ'י וכייפי, טעים טעים טעים!
לסיכום – מה יותר כיף מלשבת 3.5 שעות במקום יפה ונעים כמו זה שמציעים ב ''Ann אומנות במטבח'', לצפות בשף אבי ''כבר אמרתי שהוא מקסים?'' שקרל יוצר את יצירות האומנות שלו, לטעום ממנות גורמה אנינות, והעיקר - בלי ייסורי המצפון המתלווים לכל ארוחה טובה.

אן אומנות המטבח
צמרות 2, הרצליה
טלפון: 09-9513366