(כמעט) קפה קר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

החום הזה שהפך להיות כבר אורח קבוע, מביא איתו את קנקן- הקפה- הקר הנצחי. יש היום המון שידרוגים לעניין הנחמד הזה: אפשר לעשות אותו מאבקת נס קפה, אפשר מתמצית אספרסו אמיתית אבל אני רוצה לספר לכם על אחד הקנקנים המעניינים שפגשתי, שהוא ''טבעי'', אבל בעל טעם ממש מיוחד, כמעט אסייתי.

מדובר בקפה קר, שאין בו קפה אמיתי ואין בו חלב אבל הוא בכל זאת טעים טעים. הדבר היחיד שצריך לזכור, זה שלא כדאי להתייחס אליו כמו אל קפה, אלא כאל משקה קר ומרווה. ואז אפשר ליהנות ממנו באמת.

איך מכינים?

לוקחים קנקן זכוכית גדול, מכניסים אליו 4 כפיות גדושות אבקת צ'יקו (קפה דגנים- יש בסופרים), 4 כפיות גדושות סוכר ומעט ים רותחים להמסה. מערבבים היטב, מוסיפים חבילת קוביות קרח, 3/4 קנקן מים, ו1/4 קנקן חלב סויה, או רגיל.

מערבבים היטב, דואגים שזה מספיק מתוק וקר ושותים. הכי טוב להכין כמה שעות מראש ואז לצנן במקרר עד שהקפה קר ממש. שותים בארבע אחר הצהריים ומתמוגגים. טוב גם לנשים, שוחרי בריאות וטף, ולערב, לפני השינה.