מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ביקור במסעדת דיאנא בנצרת

מיי לאב דיאנא


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''על טס גדול הונחו אחר כבוד צלעות כבש, קבב על מקלות קינמון וטבעות פילה של טלה. את המנה ליוו בצל ועגבניות שניצלו על האש וכן מנת טוגנים ואורז. הבשר היה לא פחות ממושלם...'' זיו תפוז יוצא מוקסם מדיאנא בנצרת

הפעם צריך להתחיל מהסוף – כשהבטן מלאה יותר מכפי שאוכל לקוות, כשבסתר נפתח לו כפתור, כשהכפית עורמת עוד קצת מהכנפה המושלמת שאכלתי מימי (ואכלתי) ובעודי לוגם קפה שאין לי מילים לתאר את איכותו יוצאת הדופן, את האיזון שאין בו דופי בין ארומה לחמיצות מתונה לעושר טעמים מזרחי (איזה מזל שדחיתי את הצעתו של המלצר לאספרסו וביקשתי שחור בלי סוכר) כשכל זה קרה, כשאוכל נעשה בטבעיות, בהקפדה ובעדינות מתוך כבוד למסורת, החוויה היא פשוטה ונפלאה וזה השג ענק בדיאנא.

דיאנא, נצרת. המסעדה מוכרת ומוערכת. העיר מרתקת עשירה ומתפתחת להיות מוליכת דרך בתחום התרבות ובאפשרויות הטיול הבילוי והקולינריה. אם ניתן יהיה להפחית את עומסי התנועה הבלתי אפשריים, היא תהיה מהערים המענינות והמזמינות בארץ. המסעדה הקטנה שברחוב הראשי כבר לא הספיקה. לא לבעלים ספאדי דוחול ולא לקהל לקוחותיו, שחלקם תושבי נצרת וחלקם לקוחות המגיעים בימי ראשון, אי שם בשעות הבוקר המאוחרות בכדי להגיע לקבב שלו בצהריים. ומכיוון שכך, אחרי 34 שנים, הוא פתח מסעדה גדולה ומרווחת לא במרכז העיר כי אם במלון הנמצא בשכונת מגורים. גינה רחבת ידיים, אפשרות לסעוד בחוץ או בפנים.

היה ערב וקריר אז נכנסנו פנימה. הדבר הבולט ביותר בחלל הגדול והנוח שבו פינות לרוב וכן חדר אח''מים ועיצובו מודרני, הוא המטבח. קיר זכוכית שקוף ומבהיק מאפשר תצפית תמידית אל המטבח המאובזר והמצוחצח בו טבחים לבני מדים עושים את מלאכתם בשקט ובמקצועיות. השיא הוא כמובן מלאכת קציצת בשר הכבש בעזרת סכין מעוגלת וענקית בעבודת יד מיומנת. הצגה שווה בגדול, לחובבי הז'אנר.

המלצר היה אדיב ומקצועי. הוא ידע להנחות אותנו ועזר בחינניות ובלי מטרד לארוחה שהתאימה לנו בול. הפתעות גדולות אין בדיאנא. המטבח ערבי ישראלי עם שאיפה לאיכות מקסימאלית. בודדות המסעדות בישראל מאלפי המסעדות המזרחיות המגיעות לרמה הזאת. אמרנו שהרבה הפתעות אין ובכל זאת היכן תוכלו לאכול כבד טלה נא, או קובה נייה, או סלק בטחינה, או ללוות את הארוחה ביין מתפריט היינות העשיר.

פצחנו עם כ20(!) סלטים. הם הגיעו במידות קטנות טריים ובוהקים ותודה לאל בלי סלט תירס או פטריות מקופסה או סלט כרוב אדום. הכל טרי ובוהק וריחני עם פיתות עבות שזה עתה נאפו. דגמנו כרובית בטחינה וקישואים בטחינה וסלק בטחינה. אכלנו סלט תפוחי אדמה עם מעט פלפלים אדומים קלויים, פיצחנו פלאפלים ארוכים וירוקים ומעולים. חגגנו על סלט מפתיע של כוסברה עם שומר, על סלט טורקי טרי ועז טעמים. סוגים שונים של חצילים שהנפלא בינהם היה חצי חציל שזה עתה נצרב על האש ותובל במתינות. טבולה וחומוסים רכים וזעירים, לבנה חריפה וכן סלט חסה פשוט וכל כך נכון. ארוחה שלמה של מגוון טעמים אותה לווינו בלימונדה סחוטה עשירה בנענע וקליפת לימון.

עוד אנו עסוקים במנות הפתיחה ולשולחן הגיעו מחבת לוהט ובו שרימפס עשויים בשמן זית שום וטימין עם קמצוץ מלח גס ומעט לימון. מנה נדיבה שלוותה בשתי כוסות בירה גדולות. המנה נעלמה עד תום ובמהירות קצת מביכה, כולל הרוטב שנוגב אחר כבוד בפיתה.

המלצר בא לקח את שהיה לקחת, שאל מה נרצה להוסיף מהראשונות וחזר לאחר כמה דקות עם כוסות בירה חדשות ומנת בשר עליה טרח מול עינינו טבח משופם ורציני שמתיחס לבשר בכבוד רב ולא ממהר אף פעם. כשהרמנו את כוסות היין כלפיו במחוות תודה קיבלנו בחזרה חיוך בישני וקריצה של איש מקצוע מרוצה. על טס גדול הונחו אחר כבוד צלעות כבש, קבב על מקלות קינמון וטבעות פילה של טלה. את המנה ליוו בצל ועגבניות שניצלו על האש וכן מנת טוגנים ואורז. אנו השקענו את מאמצינו בבשר וזנחנו את הפחמימות. וכידוע אהבה מביאה אהבה, שכן הבשר היה לא פחות ממושלם. מידת עשיה מדויקת, ואיכות שאין שניה לה. הכל תובל בעדינות וגם עכשיו כשאני כותב הבלוטות חוזרות לעבוד. והקבב, אח הקבב. אכלתי בעולם וכזה לא בא אל פי מעולם. רך ועסיסי וריחני ודי תכף אני בוכה.

יש איש חכם אחד שמקפיד להסביר לי שהדברים הם פשוטים. כך זה בדיאנא. האוכל הערבי הנפלא הזה, עשוי מחומרים מוקפדים על ידי טבחים אמנים המכוונים לטוב ביותר מוגש על ידי מלצרים מקצועיים במסעדה יפה ומפנקת. פשוט. פשוט ונפלא.
דיאנא
פאולוס השישי 51, נצרת
04-6572919