Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ביקורת על מסעדת הצרפתיה הקטנה

צרפת הקטנה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הכבדים נצלו באש גבוהה, מה שאיפשר להם להיצלות היטב מבחוץ ולהישאר אדומים ורכים במרכז. יחד עם מתיקות הרוטב וחמיצות התפוחים, היתה זו מנה מקסימה..." זיו תפוז נהנה במסעדת הצרפתיה הקטנה ולא רוצה לעזוב

אל עפולה נכנסנו ביום א' בחמסין נורא. החננו את העגלה לא רחוק מהתחנה המרכזית וגררנו עצמנו ב- 40 מעלות לעבר הצרפתיה הקטנה. בעודנו עומדים בחוץ ומתבוננים במסעדה הצליח להגיע איזה שהוא סיגנל מוחי שצלח את החום הנורא ולמסור הודעה פנים מוחית בזו הלשון: "הי, משהו נראה לי טוב פה. וילון תחרה על החלונות ואיזה יום היום? יום א'? אז איך זה שבצהריים בחום הנורא הזה המקום מלא?" הסיגנל ושארית החיות שבנו הביאה אותנו לפתוח את הדלת ו... היה משהו שהצליח להקדים אפילו את משב המזגן ואת 21 המעלות הנלאות ששררו בפנים. החיוך של הברמן ממקומו המרכזי ליד מכונת הקפה הגדולה. חיוך כזה של חתול שיש לו את כל השמנת. לא הספקנו לתהות יותר מידי כי מלצרית חיננית ונחמדה הציעה לנו מקום ועוד לפני שממש התישבנו היא שבה עם בקבוק מים מינרליים ושתי כוסות עם קרח ולימון. הסתכלנו סביבנו. המסעדה מלאה וזה גם ברור שאנחנו היחידים שנמצאים פה בפעם הראשונה, אין ספק שזאת הדרך הטובה ביותר לדעת שמסעדה טובה: בני המקום, הרבה מבני המקום, אוכלים בה. שמנו לב לעוד משהו, רוב נשי בולט. בצוות, בקהל הסועדים, רוב נשי. ושמנו לב לעוד משהו. המון בחורות יפהפיות. ''אה כן,'' אמרה אחר כך מנהלת המשמרת, ''זה ידוע. הצרפתייה הקטנה היא מסעדת בנות. תבינו, פה בעמק הגברים רוצים בשר, ואצלנו הכי קרוב לזה זה עוף". "אז מה, אין גברים בכלל?" שאלנו. "נראה לכם?" היא קרצה, "למסעדת בנות, לא יגיעו אחריהן הבנים? וכן, זה ידוע, בעמק יש המון המון יפות". עכשיו תפסתי את פירוש החיוך של הברמן. תפס ג'וב.

הצרפתיה הקטנה היא בעצם ביסטרו מוקפד, המבוסס על מנות פשוטות העשויות בתשומת לב והאהובות על הקהל הישראלי. מגוון ארוחות בוקר, כריכים, סלטים מוקפצים, פסטות, פיצה ועוד. אנחנו, שבאנו מרחוק ובצהריים, סעדנו ארוחה מלאה אותה ניווטה בחן המלצרית המקסימה. התחלנו עם סלט אלזס עשיר וגדול שכלל עיגולי גבינת עיזים מטוגנת וכן כמות נדיבה של סלמון מעושן עם ירקות שונים, בטטות ומיני אגוזים וגרעינים פריכים. הסלט הגיע מלווה בשני רטבים, רוטב בלסמי הדרים עשיר ורוטב פסטו, וכן בלחם עגבניות מיובשות, שצבעו אדמדם והוא שימח אותנו עד מאד. כמנה ראשונה נוספת הזמנו, בעצת המלצרית, רוקפור חצילים. מנה גדולה של פרוסות חציל שטוגנו עד להזהבה, כשבינהן הגבינה, והכל טבול בביצה ובפרורי לחם. מנה חמה, השילוב בין הרוקפור לחציל היה מפתיע ונגיס, עשיר בפה. את הארוחה ליוונו בבירה שהגיעה בכוסות גדולות והיא קרה ומענגת.

העקריות – אצלו עוף היער, רצועות של חזה עוף עם פטריות ותפוחי עץ שהוקפצו עם רוטב של סויה ודבש והוגשו עם בזיליקום ואגוזי פקאן קלויים. מנה נדיבה וחייכנית שהוגשה עם סלט ירוק וטוגנים. אני בחרתי בכבד עוף ותפוח ירוק בדבש ויין אדום. המנה עשירת הרוטב הוגשה כמצופה עם פירה וסלט ירוק עם עגבניות יבשות. שנינו נהננו מאד. מנות פשוטות שנעשו מחומרי גלם טובים וטופלו בדיקנות במטבח. הפירה היה נימוח ועשיר והתאים מאד ללגום לתוכו את הרוטב של הבשר. הכבדים נצלו באש גבוהה, דבר שאיפשר להם להיצלות היטב מבחוץ ולהשאר אדומים ורכים במרכז. ביחד עם מתיקות הרוטב וחמיצות התפוחים, היתה זו מנה מקסימה.

פאי תפוחים בנוסח האמריקאי, מלווה בגלידת וניל צרפתית, קצפת וכוס של חליטת עשבים אצלו. חיוך שבע רצון הפציע בעודו לוגם ונוגס ולועס ומלקק. ''הסימפוניה הקרה חמה הזאת'', אמר, ''אח, אח...'' אני זכיתי בעוגת גבינה אוורירית שצופתה בקרם שוקולד חם ומקורה הוא, כמדומני, האלפים. אספרסו קצר העיד שהברמן, חוץ מלהיות מוקף בנשים יפות, יודע יפה את המלאכה.

איך יודעים שנהנים? שכשיוצאים החוצה מתאכזבים, העולם נדמה דהוי ביחס לפנים. וכך היה, דהוי פלוס כ- 45 מעלות. אבל אנחנו התנחמנו בכך שבעפולה אנחנו יודעים בדיוק להיכן להגיע כשנחזור. לצרפתיה הקטנה.

הצרפתיה הקטנה
שפרינצק 5, עפולה
04-6526516