מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> המלצה על בר מסעדה צ'ארלי

להיות צ'ארלי צ'אפלין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''קוקטייל טוב נמדד בשתי תכונות: אחת, ההנאה משתיית המשקה, ושתיים, הסחרחורת הקלה שתפקוד את השותה כשיקום. שתי אלו התגשמו במלואן בצ'ארלי...'' נדב אבידן יוצא מסוחרר אבל מאוד מרוצה ממסעדת צ'ארלי ביהוד

במסגרת מסע החיפוש הזוגי שלנו אחרי המסעדה האסייתית המנצחת, קיבלנו המלצה מחברים על צ'ארלי, מסעדה בעלת מטבח מערבי-אסייתי, שלא פחות חשוב, מתפקדת גם כבר מלא ומגוון. כמובן שהשילוב בין השניים קסם לנו מאוד, ויצאנו מייד לדרך.

כבר בהגעה לצ'ארלי מורגש כי נחתנו בארץ אחרת. העיצוב מזכיר את ניו יורק- פתוח, מזמין, משלב תחושה של טבע עם נגיעות של גימור היי טק נקי ומדויק. הבר קסם לנו יותר מהשולחנות, לא בגלל שהשולחנות לא נראו מזמינים- להיפך, פשוט בגלל וקירבה שהוא מאפשר לאלכוהול...

בשלב זה ניגשה אלינו עדי, המלצרית המקסימה שליוותה אותנו במהלך הערב, הגישה לנו את התפריטים והציעה לעניין אותנו בקוקטייל פתיחה. כמובן, אמרנו, ומעט אחר כך הונחו מולנו שתי כוסות לואו בול עם ג'נרו סאוור- וודקה קוריאנית מיוחדת, לימונים ומונין תות. משובח, קליל, ומורגש בהחלט, או כמו שחן ניסחה זאת, ''עזוב אותי מאפריטיף, זה האלכוהול שצריך לשתות לפני ארוחה טובה!''. מעט אחרי הגיע תורו של הסושי. צ'ארלי'ס מאקי ושרימפס קריבי: צ'ארלי'ס מאקי, המורכבת מסלמון, מלפפון, אבוקדו, מיונז וטוביקו (מעין ביצי דגים), הייתה מנת סושי מעולה. מיוחדת במידה, טעימה מאוד, ובהחלט כזו שמצדיקה לבדה חזרה למקום.

השנייה, כמו ששמה מסגיר, הייתה אפילו עוד יותר מסקרנת מהתפריט- שרימפס, מנגו ומלפפון, עם ספייסי מיונז ובמעטפת אבוקדו. יש מנות, בדיוק כמו זו, שחייבים להזמין בגלל שהן נשמעות כל כך מסקרנות, אבל עם זאת קצת חוששים מהתוצאה. לשמחתנו, בצ'ארלי דואגים להקפיד על כל פרט קטן, והסושי הקריבי היווה את אחת ההפתעות הבולטות של הערב. אין לי מושג מי חשב על השילוב, אבל שני דברים ברורים לגביו- הוא בהחלט יודע לחשוב ''מחוץ לקופסה'', ולא פחות חשוב מכך, הוא מכין סושי מעולה!

עם הסושי קיבלנו גם שני סלטים, לטובת הצלע הנשית ביננו- סלט טנגו, חריף ובעל טעם ממכר, המכיל נתחי עוף, מלפפונים, בצל סגול, כוסברה נענע, וכמובן צ'ילי חריף, ולצידו סלט כאוס, המורכב מכרוב אדום ולבן, נבטים, אגוזים וויניגרט בשומשום. הכאוס ניכר לעין בשילוב הצבעים המעניין, ובקרנצ'יות שליוותה כל ביס. הטעם, לעומת זאת, לא דרש כאוס, ותמימות דעים מוחלטת הורגשה בינינו לגבי היותו מהנה ביותר.

בשלב זה הגענו אל המשך מסענו האלכוהולי- ביקשתי מהברמן קוקטייל באד אפל (ג'ק דניאלס, תפוחים וג'ינג'ר) וחן, שביקשה לטעום ממני, מיהרה להזמין גם לעצמה. זה לא קוקטייל קליל, ומיועד בהחלט למי שיודע מהו אלכוהול, ובתור כזה, אני חייב לומר שכיף למצוא ברמן שיודע את העבודה- מינונים מדויקים, שיוצרים טעם נהדר. קוקטייל טוב נמדד בשתי תכונות: אחת, ההנאה משתיית המשקה, ושתיים, הסחרחורת הקלה שתפקוד את השותה כשיקום. שתי אלו התגשמו במלואן, וכבר הודינו לאל שאין צורך לנהוג לשום מקום לאחר מכן.

עכשיו הגיע הזמן לעבור למגרש של הילדים הגדולים, כמו שאני קורא לזה. המבורגר הבית, יוקו בורגר, הונח מולי. זה בדיוק השילוב המנצח הזה, שגרם לחן ולי להתאהב בצ'ארלי לחלוטין- איפה עוד נמצא מקום שמגיש סושי מעולה בצד המבורגר איכותי מבשר טחון?.. וזה עוד בלי שנזכיר את האנטריקוט בתפריט, שהבטחנו לו שהוא יהיה התורן בפעם הבאה שנגיע.. אז זו התמונה. אני וההמבורגר שלי, מסתכלים אחד על השני. אני- תמיד מוכן לאכול המבורגר משובח, והוא- 250 גר' של בשר בקר, בטחינה ידנית גסה. אין לו סיכוי לנצח, זה ברור. תוך דקות ספורות הוא נעלם מהצלחת, כך שכמעט ושכחתי אפילו להיות ג'נטלמן ולהציע לחן לטעום גם היא.

אחרי שסיימתי, והשיחה הנעימה נתנה קצת זמן להתרווח אחורה, הגיע זמן הקינוחים, ולצידם, איך לא, קוקטייל אחרון לסיום. בחרנו בקוקטייל עם השם שאומר הכל- ''צ'ארלי'ס אנג'ל''. ג'ין, באד אפל ואלדרברי, משולבים יחד ליצירת חוויה טעימה וממכרת. ליד הקוקטייל קיבלנו גם את הקינוחים שלנו- בננה בטמפורה עם גלידה ושוקולד חם, וקרם ברולה בזיגוג סוכר, ג'ינג'ר וקוביות אננס. שניהם היו מצוינים, והיוו סיום מושלם לערב של הנאה אמיתית...

צ'ארלי
דרך החורש 4א', מתחם מלון ''אוויה'', יהוד
03-5368844