מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > אוכלים עם ילדים > יוצאים לאכול > המלצה על בית הקפה בראצל

הבראצל עושה עליה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''בצק שהופך למאפה נגיס ונימוח כאחד, שגם משתדך לכל סוג של מילוי וציפוי: גבינות, סלמון, ירקות וממרחים מתוקים. על הדרך נוספו לו גם כמה טוויסטים מקומיים...'' שפרה צח ובנה משתלבים בתנועה הבלתי פוסקת של הלקוחות בבראצל

בעת שיטוט ערב בדיזנגוף עינינו נמשכות אל תצוגת מאפים לא שגרתיים. השלט מעל מבשר על ''בראצל''- פרעצל בווארי. הויטרינה מציגה מבחר מפתה של בייגל'ס קלועים: עם ציפוי שומשום ועם גרעיני דלעת, עם זיגוג שוקולד וזיגוג לבן, כזה שמנוקד פרג ואחר במעטה שזוף של שקדים קלויים. גם הכריכים שלצידם נראים מעוררי תיאבון. שניכנס?

לא חולפות שתי דקות מהרגע שהתיישבנו על הבר, והבן שלי כבר מברר את שעות הפתיחה, במטרה לחזור שוב, הפעם עם חברים, לערב של בירה-בראצל-נקניקים. אני מצידי מתכננת את הגרסה הנשית של השיבה לבייגל, עם הפוך טוב ופינוק של בראצל עם גבינת שמנת וסלמון. וזה בדיוק סוד ההצלחה של המקום החמוד הזה – כל אחד והכיוון שמדבר אליו: המבוגרים שחוזרים אל טעמי הילדות של מוכרי הבייגל'ס ברחוב, עובדי החנויות והמשרדים שמגיעים לקפה ומאפה של בוקר וחוזרים לכריך בצהריים, צעירים שנכנסים לנשנוש לילי ומשפחות שלמות שמגיעות לכיף של בוקר שבת. בין לבין נכנסים גם ''הקבועים'' שקונים הביתה – לאכול מייד או לשמור במקפיא עד שיתחשק משהו טוב.

הבסיס הוא בצק על פי מתכון סודי שפיתחה עדי, השפית והבעלים, שהתוודעה לבראצל בשוויץ, התמכרה והחליטה לייבא אותו לארץ. שנה וחצי לקח לה להגיע לתוצאה הרצויה – בצק שהופך למאפה נגיס ונימוח כאחד, בטעם עדין שטעים מאוד כמות-שהוא וגם משתדך לכל סוג של מילוי וציפוי – גבינות, נקניקים, סלמון, ירקות קלויים וממרחים מתוקים. על הדרך נוספו לו גם כמה טוויסטים מקומיים שהפכו אותו למוצר לכל המשפחה, דוגמת להיטי הילדים ''בראצל פיצה'' וה''מיני'' המתוקים. הניחוחות העולים מהמגשים הנשלפים מהתנור, המחירים הנוחים והאווירה הידידותית עושים את כל היתר, והמקום שוקק פעילות לאורך כל היום, עד חצות.

אנחנו, מצידנו, כבר רעבים מכדי להסתפק בנשנוש קל, ולכן הולכים על האופציות הכבדות יותר. הבן שלי בוחר במנת הדגל הלא-יהודית בעליל של בראצל שינקן-אמנטל. בניגוד לבייגליות אחרות, כאן לא הופכים את הבייגל לטוסט, אלא נותנים לבראצל הטרי והחמים להמיס בעדינות את הגבינה בלי לפגום בטעמה. על הטעם אני מנועה מלדווח, אבל לפי המהירות שבה נעלמה המנה, המסקנה מתבקשת מאליה. ומכיוון שדברים טובים הולכים בזוגות, הוא מזמין עוד אחד, הפעם במילוי גבינת עיזים וצנובר, שהולך באותה דרך. בזמן שהוא עסוק בחיסול סדרתי, אני מתלבשת לאט וביסודיות על חצי ''לאוגן בגט'' במילוי רוסטביף. הבגט עשוי מאותו בצק סודי, כך שהוא מתקבל פחות ספוגי מבגט רגיל ודומה יותר במרקמו לבייגל עם הרבה ''רך'', עם פרוסות סינטה חמימות, על מצע של מיונז-פלפלים, חרדל-דבש ועלי רוקט.

רה-פיל לבירה אולי? לא, נעבור לקפה ומתוקים. שתי הברקות נרשמות בתחום זה: מקלוני קינמון פריכים וממכרים ובראצל בציפוי מלח גס שמוגש דווקא עם מטבלים מתוקים – דיפ תפוחים ודיפ מייפל טופי. כל אותו הזמן לא מפסיקה התנועה במקום: נכנסים, לוקחים, יושבים, מתלבטים, מצביעים ''את זה''. אין ספק, הבראצל פה כדי להישאר.

בראצל
דיזינגוף 165 פינת בן גוריון, תל אביב
03-5226563