לחם בשר הרצליה

קמפרי- משקה למבינים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

טיפ לברמן ולברמניות שבדרך
זה טריק ישן לאללה של ברמנים, אבל תמיד עובד. במידה ויושב לכם על הבר איזה לקוח נודניק, שכל מה שהוא רוצה לעשות בחיים זה לשבת על הבר ולהראות כמה שהוא יודע והוא גאון והוא שותה וכו', ובינתיים שותה רק בירה, או קוקטייל שמנת מתקתק עד בחילה.

נסו את הדבר הבא: תציעו לו, מול כולם, התערבות: ''אם תצליח לשתות דאבל שוט של גרנדין (סירופ בטעם רימונים) מבלי לעשות פרצוף- הדרינק הבא עליי! אם לא- אתה מזמין אותי לדרינק''. מן הסתם הוא יסכים (גבר- גבר אמיתי...). בשקט, מבלי שאף אחד יראה, מיזגו לו קמפרי לשוט, שימו מולו ותראו איך בנאדם יושב זחוח, שותה את הקמפרי בשלוק, מעוות את השפתיים ומגיע לזוויות שלא תיארתם לעצמכם שמישהו יכול להגיע. שום חיוך ושום נעליים, הוא יתאושש ויירגע עם ההתנשאות, ומהר.
כולם מסביב נהנו, צחקו- כמעט תמיד אותו לקוח גם- והופ! קניתם לכם כמה לקוחות קבועים.

הקמפרי הוא משקה איטלקי אחד ששמו הולך לפניו והוא בכלל לא קשור לענבים, אך מאוד מתקשר יופי ליוקרה, איכות ומיתוג - קמפרי.


הקמפרי, בגלל טעמו המריר, יישתה לרוב כאפריטיף – כדי להפיק ממנו את המירב יש לשתות אותו נקי עם קרח בכוס אולדפאשן (אפשר לקשט בפלח תפוז- לא חובה), או עם סודה (בהייבול עם קרח וסודה). ברגע שמערבבים אותו עם מיץ תפוזים, אשכוליות, ספרייט או כל משקה אחר עם סוכר- הוא יהיה טעים מאוד, אבל כבר לא ישמש כאפריטיף בגלל השפעתו סותמת התיאבון של הסוכר שבמשקה הקל.

קוקטיילים רבים מתבססים על הקמפרי, רובם נוצרו משום שלא פשוט לשתות אותו נקי ולכן יש המערבבים אותו עם משקאות אחרים. הקוקטייל המפורסם ביותר הוא הנגרוני, שעורבב לראשונה באיטליה ב-1904 ונקרא על שמו של הרוזן האיטלקי קמיליו נגרוני שהזמין פעם אחר פעם שילוב של קמפרי, ג'ין וורמוט אדום בבר בפירנצה.
איטליה ידועה כארץ בעלת מעלות רבות: נופים מרהיבים, היסטוריה מעמיקה, תרבות עשירה, כדורגל לא רע (למרות שהפועל תל אביב העיפה את פארמה מאופ''א, אבל נעזוב את זה), נשים יפהפיות, אחלה קפה ומסתבר שהיא גם מעצמת אלכוהול לא קטנה. אמנם לא רבים יודעים אך ללא איטליה אין לדעת אם עולם האלכוהול היה כפי שהוא כיום



לחם בשר הרצליה אירועים חדש