''אנחנו מחליטים שבפראג התנהג כצ'כי, ומזמינים את תפארת המבשלות הצ'כיות – ''סטרופראמן'' בהיר ומרענן, בשבילו, ובשבילי את ה''קוזל'' בטעם מתקתק-קרמלי...'' שפרה צח ובן זוגה התנהגו כמו שני צ'כים רציניים בפראג הקטנה
כל מי שביקר בעיר פראג יודע כי היא כובשת אותך בקסמה מהרגע הראשון. הרחובות הציוריים והארכיטקטורה המיוחדת מספקים הפתעות שובות לב בכל פינה. ''פראג הקטנה'', לעומת זאת, כבשה את החיך הישראלי צעד אחר צעד, וכמעט במקרה: זה התחיל לפני שבע שנים – נצח במושגים של עולם המסעדנות המקומית. רסטיו, בחור צ'כי שהתחתן עם ישראלית, פתח לטובת העובדים הזרים הצ'כים מקום קטן ברחוב הכובשים בתל-אביב, עם האוכל שהוא מכיר מהבית – נקניקים, תבשילי בשר ברטבים עשירים, מאכלי בצק מסורתיים וכמובן הרבה בירה. הכל במנות נדיבות ובמחירים זולים, ובאווירה שמזכירה את ארץ המקור.
איכשהו השמועה עשתה לה כנפיים, האוכל האותנטי צבר אוהדים רבים, שהמשיכו למלא את המסעדה גם כשהעובדים הצ'כים עזבו. עם הביקוש הגובר עברה המסעדה לרחוב הירקון, ומשם אל מקומה הנוכחי במתחם האוכל של אלנבי, שם כבר הפכה למוסד. אבל נהרות הבירה וטורי הנקניקיות לא עצרו כאן. סניף נוסף נפתח בטיילת של בת-ים, ואחריו נכבשה גם הרצליה פיתוח. גם הסניף הזה, שבו ביקרנו, כבר הספיק להתרחב ולהפוך לחלל רחב ידיים, עם אפשרות לערוך בו אירועים, אך האופי והאווירה נשארו עממיים ומזמינים. אז מה מזמינים? קודם כל צריך להחליט בעניין הבירה. למזלנו יש לנו את ליאון, שהתחיל את הרומן שלו עם ''פראג הקטנה'' כשנהג לבלות שעות ארוכות על הבר בסניף בת-ים, עבר לצד השני כברמן, והיום מסתובב בין סניפי הרשת ומלווה את הפעילות.
אל השולחן מובאים עשרה סוגים שונים לטעימה, החל מה''קריק'', בירת דובדבנים בלגית קלילה (''משקה של בנות'', מפטיר בעלי בזלזול), דרך ה''אדלווייס'' האוסטרית, ה''ביימיש'' לחובבי הסטאוט, ועד ה''בריגנד'' 11%, החזקה מדי לטעמנו. בסופו של דבר אנחנו מחליטים שבפראג התנהג כצ'כי, ומזמינים את תפארת המבשלות הצ'כיות – ''סטרופראמן'' בהיר ומרענן בשבילו, ובשבילי את ה''קוזל'' הכהה,, בטעם מתקתק-קרמלי. עם הבירה הוא יודע בדיוק מה הוא רוצה: רק נקניקיות. ה''רק'' הזה מגיע על עיגול עץ, שעליו שלוש נקניקיות עבות מבשר לבן, עם תוספת נכבדה של פירה וכרוב כבוש. אני מחליטה שצריך לתת צ'אנס גם למנות מתוחכמות קצת יותר – רוסטביף למשל, מנה חדשה שזה עתה נכנסה לתפריט, ולא מצטערת: על מצע של סלט ירוק מונחות פרוסות פיקנטיות ועסיסיות של רוסטביף, שיחד עם לחם הבית וחזרת וחרדל ''נושכים'' תוצרת בית, מתחסלות לי במהירות יחד עם הבירה. האיש שמולי כבר שבע ומרוצה, אבל אני רק בתחילת הדרך. השבחים שהוא משמיע מעל הנקניקיות שלו, שמהן אני מנועה מלאכול, משכנעים אותי להזמין, יחד עם מילוי הכוס מחדש, את גרסת הבקר. מה אומר ומה אדבר – אכן תענוג. למרבה המזל, נקניקיות הבקר מגיעות בגירסה צנועה יותר, רק זוג למנה, על מצע ירוק. זה טעים, מתפצפץ בפה ומשאיר טעם של עוד. אז הזמנתי עוד. גם הנגלה השניה חוסלה בלי בעיות. בשלב הזה, יש לומר, כבר הייתי שבעה למדי, ורק הרצון להתנסות במשהו מאגף התבשילים דחף אותי להזמין גולש בקר עם ''קנדליק'' – כופתאות לחם מאודות מסורתיות, שנועדו לספוג את הרוטב המתובל. הנקניקיות ניצחו.
וקינוח מה? ''פלצ'ינקי'', בלינצ'ס במילוי ריבה, שוקולד או גבינה עם צימוקים. אנחנו, כמו שכבר הבנתם, הופכים את ה''או'' ל''גם וגם'', וכך מגיעה לשולחן נבחרת פלצ'ינקים ולצידה קערה גדושה בקצפת. אני רק טועמת. בעלי מחסל הכל ויוצא החוצה עם חיוך של מי שליקק את כל הקצפת.
בסניף החדש של פראג הקטנה בהרצליה, ניתן לקיים את כל סוגי האירועים (עד 100 איש) והתפריט באירועים מותאם אישית לפי בקשות הלקוח.
פראג הקטנה
אלנבי 56 ת''א, 03-5168137
בן - גוריון 83, בת ים, 03-5514623
המנופים 8, הרצליה פיתוח, 09-9501021
-
פראג הקטנה כובשת בקסמה
-
"האוכל האותנטי צבר אוהדים רבים"
-
נקניקיות עבות מבשר לבן
-
בסניף בהרצליה ניתן לקיים אירועים