Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> זיו תפוז ביקר בבורדו בכפר תבור

עולם שכולו בורדו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''בבורדו מתייחסים בכבוד לבשר. אנחנו קיבלנו מנות גדולות, בשר עבה, רך במידה, צרוב היטב בשטח החיצוני, כך שמיציו נכלאו בתוכו. לצידו הגיע גם תפו''א ורטבים ...'' זיו תפוז, מלבד מסעדה טובה, גילה אינספור אטרקציות בבורדו

כנהוג בארצנו, הימים הם ימי מלחמה, רק שהפעם היא בדרום ואנחנו שבצפון נהנים מחורף נינוח (מדי) ושקט יחסי. חיפשנו דרך להעלות את מצב הרוח, ששקע מטה מטה ככל שנחשפנו יותר לדיווחים מעזה. אז כדרכנו התיישבנו בחזית העגלה, לו ריד שר על יום מושלם ואנו שמנו פעמינו לחפש מידה של שפיות, יופי ושקט. איכשהו כפר תבור עונה על התארים בדיוק מושלם בעבורי. שקט, שרוי לו בנוף של שלווה והוד מתון, כשמולו מזדקר הר בעגלוליות מושלמת ובראשו פיטמת המנזר. עכשיו כל זה טבול בירוקים מרנינים ובכרמים ומטעים עירומים המזכירים שעוד רגע קט יופיע לו האביב ויחולל את קסמיו. בחו''ל, הלב היה מתרחב למראה עירונת שלווה ומקסימה, השקועה כולה בנוף רב יופי. לנו זה עוד יותר מתאים שזה כאן. בשולי העיירה, במתחם נפלא לאנשים שהגרגרנות בליבם, קיבלה את פנינו בחיוך בורדו.

עטוף בגינה מוקפדת של שקדים, זיתים וכרמים, ניצב מבנה הבנוי בצורת חאן, ותמצאו בו (כן כן, שימו לב לכל השפע): בית מרזח, מוזאון מרציפן, הכולל חנות ובה מרציפנים נהדרים, מרכז המבקרים של יקב תבור (נאה, מוקפד והיין נפלא). נכנסנו כבר די רעבים, שכן השעון הראה אחת לבורדו. מסעדה כפרית, גאה במיקומה, קפדנית מאד בבחירת התנובה הבאה בשערי מטבחה כשהדגש מושם על המקומי: ירקות מהסביבה, שקדים, טלאים, עגלים, דגי נחל מהצפון, שמן זית מעצי הכפר, גבינות צ'רקסיות מהכפר השכן וזיתים המיוצרים על ידי איש העוסק במלאכה כבר ארבעים שנה. הכל נבחר בקפידה ומשמש כמקור לגאוה מוצדקת ומחממת לב.

מלצרית, שעשתה את מלאכתה לאורך כל הארוחה הנינוחה באופן מכובד, נעים ומקצועי, קיבלה את פנינו והציעה לנו לבחור אם לשבת בפנים או בחוץ. בחרנו במרפסת רחבת הידיים והמחוממת, כשפנינו אל ההר. מבין הראשונות החלטנו לנסות את מנת פטריות הפורטבלו, ממולאות בדוקסל גבינה צ'רקסית ופרמז'ן, וכן פטה כבד עוף בריבת בצל ופירות יער. הפטריות הגיעו לוהטות וריחניות, מוצקות וטעימות, כשדוקסל הגבינות הבליט את יחודה של הגבינה הצ'רקסית הארומטית. המנה הוגשה ברוטב חזק של סויה ודבש. כמי שאוהב, ממש ממש אוהב, כבד, הרי שהפטה היה מנה מנצחת בעבורי. רך וחלק ועם זאת עשיר בטעמים, כשריבת הבצל ופירות היער הוסיפו במידה נכונה את התוספת הקלה של מתיקות וחמיצות לאיזון הכבדות של הכבד. ליווינו את הארוחה במרלו מסדרת אדמה של יקב תבור. יין עשיר ומורכב, ובהחלט הרגשנו שמכלול הארוחה מתאפיין בלוקאליות אמיתית. חברי מהסלואו פוד היו לבטח גאים בי.

בין הראשונות לעיקריות העדפנו לנוח מעט, דבר שעבד נהדר עם מנה נדיבה ועשירה של סלט ירוק פריך וטעים עם ויניגרט עדין של שמן זית וחומץ. על העלים פוזרו בנדיבות אגוזי קאשיו וחוטים של גבינה קשה שכמדומני נוצרה מחלב כבש. שילוב הטעמים, ובעיקר תחושת הטריות, הכינו אותנו למנות העיקריות. מנת אנטריקוט וטי-בון סטייק נבחרו והגיעו לאחר זמן קצר. הטי-בון מידיום-רייר והאנטריקוט, בעצתה הטובה של המלצרית, טיפה יותר ממידיום, כך שהשומן בבשר הרטיב והעשיר את הבשר. בשר טוב לא צריך לקלקל. זהו סוד גדול שעיקרו בחירה טובה וקפדנית ואיפוק. בבורדו מתיחסים בהרבה כבוד לבשר. ואנחנו? אנחנו התענגנו. מנות גדולות, בשר עבה, רך במידה, צרוב היטב בשטח החיצוני כך שמיציו נכלאו בתוכו ומלווה בתפוחי אדמה משני סוגים, פירה וצ'יפס. הרטבים הגיעו ליד: צ'ימיצ'ורי ורוטב פלפל. הכוסות מולאו מחדש והמנות הנדיבות נעלמו אט אט. התרווחנו לאחור, לא לגמרי בלי רגשי אשם, וחשנו עצמנו בעלי מזל.

סורבה פסיפלורה חמצמץ ועדין ופרפה חלבה יותר כבד אך סוחף, לוו בכוס של חליטת לימונית ואספרסו עשיר, והיוו סיום הולם לאושר פרטי בימים לא פשוטים.
יש משהו המרחיב את הלב במסעדה הנאמנה למקום בו היא נמצאת, לחומרי הגלם באיכות ללא פשרות מסביבתה הקרובה ולאיזה איפוק, מתינות ואורך רוח. אולי זו השפיות?
בורדו
חוות היין, כפר תבור
04-6767673