Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדות: ללכת ל'אנטריקוט

הולכים לל'אנטרקוט


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''לעיקריות בחרנו בשגריר מהים ומהיבשה. האדמירל מחיל הים היה פילה דניס בתנור מלווה במחית פלפלים ובשעועית ירוקה. הגנרל היבשתי היה סטייק אנטרקוט, שנעשה למידת מדיום רייר...'' אדם בר הפליג עד מסעדת ל'אנטריקוט בת''א

נימר ידידי גר בגליל. כשהוא מגיע לת''א הבילוי המועדף עליו הוא לקטר על זה שהחנייה בעיר בלתי אפשרית. הוא כמובן צודק, אם נתעלם מהעובדה הזניחה שהוא צריך לבלות שעתיים באוטו כדי להגיע לחנייה הפרטית שלו.
חוץ מלקטר, נימר גם אוהב לאכול והדרך הכי טובה לסתום לו את הפה היא כמובן למלא אותו באוכל, ורצוי באוכל טוב.
זה לא שבגליל נימר ניזון מגללי עזים, חובזות וחרולים יבשים. גם בגליל יש אוכל טוב, בעיקר כשנימר מכין אותו בעצמו.

אבל לרגל יום הולדתו הוא ניאות להגיע לתל אביב, מה לא עושים בשביל סטייק.
בחרנו ללכת לל'אנטרקוט, מסעדת בשר ששוכנת לא רק בצומת רחובות אסטרטגית (אחד העם ונחלת בנימין) אלא גם בבניין היסטורי.
אחרי שהשארנו מאחורינו את נושא החנייה, התפנינו להציץ בבניין. בניין פלטין היה המלון בהא הידיעה בת''א של שנות ה - 20, ותוכנן ע''י האדריכל ברוולד, שחתום גם על בניין הטכניון הישן בחיפה.

כשמתיישבים במסעדה לעומת זאת אין רמז למטען ההיסטורי של המבנה המשופץ. החלל רחב, הרבה עץ ברצפה ובריהוט, התאורה רכה והאווירה מזמינה ונעימה.
מכיוון שהגענו רעבים שמחנו ללוות את העיון בתפריט בכרסום של לחמניות הבית שיצאו לכבודנו חמות מהתנור, עוטות את מיטב מחלצות הסומסום שלהן לכבודנו. טבלנו אותן בטפנד שהוגש לצידן, והיווה בחירה מדויקת עבור מסעדה כשרה. לראשונות דגמנו מבחר מגוון של מנות – ארטישוק בלימון ועשבי תיבול, קבבונים בטחינה, טונה צרובה עם ריבת אגסים ופאטה מכבד ברווז עם ריבת בצל. בל'אנטרקוט אם לא שמתם לב, הולכים על בטוח. המנות קלאסיות, הצירופים מוכרים (ואהובים) מחברים בין חומר גלם טוב לבין אשת חיקו הנצחית: קבבונים – טחינה; ארטישוק – לימון ושמן זית; פאטה כבד – ריבת בצל; ממש תיבת נוח!

לעיקריות בחרנו בשגריר מהים ובשגריר מהיבשה. האדמירל מחיל הים היה פילה דניס בתנור, מלווה במחית פלפלים ובשעועית ירוקה מוקפצת. הגנרל היבשתי היה (איך לא? בכל זאת, המסעדה קרויה על שמו!) סטייק אנטרקוט 300 גר', שנעשה לבקשתנו למידת מדיום רייר. ליוו אותו צ'יפסים דקים שחומים ופריכים, וסלט ירוק מרענן. הר חרמון אדום של ירדן היה ליווי מתאים לכל החגיגה.

אחרי שצלחה בקלות ובכבוד את משוכות הכשרות בזו אחר זו, הצליחה ל'אנטרקוט לצלוח גם את המשוכה הגבוהה האחרונה - משוכת הקינוחים. סורבה רענן של לימון ומנגו, וגרסה כשרה של קרם ברולה, סידרו אותנו גם בחזית המתוקה, בלי להתגעגע לשמנת וחמאה. וכשהקרדיולוג שלנו מרוצה – כולנו מרוצים!

ל'אנטריקוט
אחד העם 28, נחלת בנימין, תל אביב
03-6337733