מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> מסעדות: לפגוש את זלדה

לפגוש את זלדה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''חזה העוף היה עשוי על הגריל והוגש עם חרדל דיז'ון, יין אדום, בצלצלים ודבש. הסינטה הוגשה פרוסה דק. שתי המנות היו עשויות היטב אך שמרו על עסיסיותם ולא איבדו מטעמם ורכותם...'' מרגלית אשכול ביקרה בזלדה ונצחה בהתערבות ציונית

לפני שנה, נסעתי להתארח בבית ידידי ק. בפריז. שוטטנו ימים ארוכים ברחובות פריז השוקקים, וישבנו במיטב המסעדות האיכותיות. ק. היה גאה, כמו כל צרפתי, במולדתו ובשפע הקולינרי שיש לה להציע. אולם על אף האוכל האיכותי, משהו היה חסר... אולי חיוכיהם הצוננים של המלצרים, או המפות הבוהקות שגרמו לי להרגיש שלא בנוח. לרגל ביקורו של ק. בארץ, החלטתי להראות לו שגם בארץ יש מסעדות איכותיות, רק שכאן, במקום מפות בוהקות- יש מלצרים עם חיוך ידידותי ואווירה חמימה. כמובן שהחלטתי לקחת אותו לזלדה, ביסטרו מקסים ברחוב שלומציון המרכזי.

במסעדה הקטנה והמטריפה עם הבר העשיר והגלריה מעץ, יש אווירה מדהימה, שירות עם חיוך ואפילו מפות... לפני שיצאנו מבית המלון בו התארח ק., הצעתי שנעשה התערבות קטנה על כבוד המולדת, היכן יהיה יותר כיף: בביסטרו זלדה או בביסטרו ההוא שישבנו בו אז, בביקורי האחרון בפריז. בכניסה קיבל את פנינו איתמר, השף והבעלים של המקום בחיוך לבבי ומלצרית חביבה ליוותה אותנו לגלריה. ישבנו והבטנו ברחוב שלומציון. על אף הגשם הסוער, היה חמים ונעים בפנים.

ראשית הוגשו לנו לחמניות הבית, האפויות במקום בליווי מגוון טאפס: גזר עם צ'ילי מתקתק, טחינה, גואקומולי משובח, סלט חצילים מטוגנים וקישואים. המלצר החייכן הסביר לנו שבכל יום ישנה סדרת סלטים מיוחדת המוצעת לכל אורח עם הגעתו. למנה ראשונה הזמנו קרפצ'יו בקר, העשוי בשמן זית וחומץ בלסמי משובחים, הקרפצ'יו שהיה חתוך דק דק היה עשוי בקפידה בשמן זית וחומץ בלסמי, וממש נמס בפה. בנוסף הזמנו נתחי רוסטביף חם לצד זר ירקות. נתחי הרוסטביף היו בתיבול מעניין המורכב מירקות קצוצים בתערובת על מצע חסות טרייה ועגבניות. הרוסטביף היה חתוך דק והיה עשוי היטב מחד ולא יבש מאידך. הנתחים הוגשו ברוטב צ'מיצ'ורי מיוחד למקום (בצל, קוסברה, שמן זית, מעט חומץ לימון, גמבה ביחסים סודיים שפותחו ע''י השף והבעלים במשך השנים).

כמו כן הזמנו כבד עוף זלדה עם בצל ואספרסו בבלסמי. הכבד הוגש גם הוא על מצע חסות פריכות
והיה במתיקות מעודנת וממש נימוח בפה. הכבד היה עשוי באופן מושלם . כל הירקות במנות היו טריים, והעגבניות בשלות בדיוק במידה.
למנה עיקרית הזמנו חזה עוף וסטייק סינטה. חזה העוף היה עשוי על הגריל והוגש פרוס עם חרדל דיז'ון (שהחריפות הוצאה ממנו), יין אדום בצלצלים ודבש. הסינטה הצעירה הוגשה פרוסה דק, היו עשויות היטב אך שמרו על עסיסיותם ולא איבדו מטעמם ורכותם.
שתי המנות היו פרוסות על גבי מעט קוסקוס. בכל מנה היו תפוחי אדמה שבושלו יחד עם הקליפה במשך 4 שעות בציר עגל. כמו כן היו בהם שיני שום שלמים שבושלו זמן רב ולא יובשו. כל המאכלים עשויים ''בלאדי'' אך באופן מחוכם ואיכותי. הירקות טריים מהשוק, חיתוכים גסים והכל מאוד משובח: הטעמים אוטנטים, בר היינות העשיר והשירות.

בשלב זה, היה ברור לק. ידידי, שניצחתי בהתערבות, והוא הזמין לשנינו לקינוח פצצת שוקולד חמה- עוגת שוקולד ממנה פרץ נהר של שוקולד חם, סמיך, מפנק ושופע. הרגשתי גאה במולדת החייכנית שלנו ובחוויה הקולינרית שזכיתי להעניק לק. ידידי אנין הטעם.

זלדה
שלומציון 15, ירושלים
02-6240346